Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας

Ο  αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας




Προ ολίγων ημερών ο Περιφερειάρχης  κ.  Απόστολος Κατσιφάρας προέβη στον απολογισμό  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας(ΠΔΕ) ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2016 (όπως άλλωστε είχε προβεί και τις προηγούμενα χρονιές για το 2015 και 2014)
Σε ένα απολογισμό  700 (!) σελίδων ο κ.  Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας είπε τόσα πολλά, αλλά ουσιαστικά τίποτα,   στην  προσπάθεια του  να κρύψει την ένδεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας(ΠΔΕ)  σε έργα και δράσεις.

Ο απολογισμός της ΠΔΕ αποτελεί τεράστιο επίτευγμα να συμπιέζεται  μια τεράστια ποσότητα λέξεων στην πιο ελάχιστη ποσότητα αποτελέσματος.
Σε ένα παραλήρημα αυτοθαυμασμού, αυτολιβανίσματος ωραιοποίησης, χρησιμοποιώντας  τις καραμέλες (που έχει μόνιμα στο στόμα ) για «μεγαλόπνοα σχέδια», «οράματα», «στρατηγικές στοχεύσεις» και άλλες παρόμοιες ανοησίες , στην «λογική» πολυλογώ/βερμπαλίζω για να κρύψω, την διαχειριστική ανεπάρκεια, την έλλειψη προγραμματισμού, την απουσία αποτελέσματος, το τέλμα  των έργων υποδομής, το μηδέν των αναπτυξιακών προσπαθειών.

Προβάλλει τις Ευρωπαϊκές, Διεθνείς Σχέσεις και τις Διπλωματικές Επαφές της ΠΔΕ καθώς και την συμμέτοχή του Ευρωπαϊκά Όργανα ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, Διαπεριφερειακή Ομάδα «Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες» κλπ ),καθώς και το ότι (ο Περιφερειάρχης ) εξελέγη Πρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο», αλλά ξεχνά να πει ποιο ήταν το ωφέλιμο αποτέλεσμα για την ΠΔΕ και την Ηλεία, τι υπεραξία προσπόρισε η ΠΔΕ και ποια κοινωνική και οικονομική  προστιθέμενη  αξία καρπώθηκε η ΠΔΕ.
Τίποτα και μηδέν εις το πηλίκον, το αποτέλεσμα εκτός από  τα διάφορα  φωτογραφικά ενσταντανέ  και τα ταξίδια αναψυχής και διασκέδασης του ιδίου και  της ομάδας του.

Ομιλεί για «Αναπτυξιακό όραμα» ( η πιθανότητα να συγχέει τα οράματα με τα όνειρα και τις ονειρώξεις, είναι μεγάλη ) και ότι «Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αλλά σηκώνουμε τα μανίκια», με « όραμά μας (σ.σ. να και πάλι το όραμα που λέγαμε ) την «Αυτοτροφοδοτούμενη εξωστρεφή και αειφορική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, εστιασμένη στην παγκόσμια ταυτότητά της, στις αξίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον»,  με το «δικό μας Σχέδιο», προσέγγιση που δείχνει απτά την απόσπαση  και την απογείωση του Απ. Κατσιφάρα από την πραγματικότητά, το τίποτα της αναζωογόνησης του οικονομικού γίγνεσθαι της της ΠΔΕ, μιας Περιφέρειας που είναι στην εσχατιά των Περιφερειών της Ε.Ε. στα θύματα, φτώχεια, ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης

Ότι κινείται στην Περιφέρεια μας  (Ολυμπία οδός, Σιδηρόδρομος, Ιόνια οδός, Λιμάνι Πάτρας, Διαχείριση απορριμμάτων κλπ)  είναι δράσεις κεντρικές (υπουργείων) με παρακολουθηματική  μόνο συμμετοχή της ΠΔΕ ή αρνητική όπως η «εγκληματική» συνηγορία της στην απένταξη του «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» από  την σύμβαση παραχώρησης της» Ολυμπία οδός»
Και αυτό προσπαθεί να κρύψει δια της πολυλογίας του ο κ. Κατσιφάρας…

 Χωρίς να κάνει αληθινό και συνοπτικό απολογισμό με νούμερα/κονδύλια  αλλά και αναλυτικό για τους τρεις Νομούς της ΠΔΕ.
Ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας  κ.  Απόστολος Κατσιφάρας  κουτοπόνηρα δεν πραγματοποίησε  αληθινό και συνοπτικό απολογισμό με νούμερα/κονδύλια  συνολικά για την ΠΔΕ αλλά και αναλυτικό για τους τρεις Νομούς που συναπαρτίζουν την ΠΔΕ, αποκρύβοντας αφενός έτσι το (φτωχό) οικονομικό αποτέλεσμα  της Περιφέρειας και αφετέρου την κατανομή ανά νομό, διότι είναι προκλητικά ετεροβαρής  υπέρ της Αχαΐας κα σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως της Ηλείας.

Απολογισμός που βρίθει πομφολύγων και φληναφημάτων και δεν αναφέρομαι στην ανεπαρκή (παιδική μπορώ να πω )εισαγωγή του στο διεθνή και ελληνικό  πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι και τη απόκρυψη των δικών του ευθυνών (ως μέλος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που αποφάσισε την υπαγωγή της Ελλάδας στα μνημόνια και το ΔΝΤ και που ως βουλευτής ψήφισε το 1ο μνημόνιο), αλλά αναφέρομαι στα εξής :

ΕΣΠΑ
Ενώ ομιλεί πως το  ΕΣΠΑ/2007-2013   ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με  107% απορρόφηση και  178 έργα/ 169  κρύβει επιμελώς την προκλητική ανισοκατανομή έργων και χρηματοδοτήσεων στις τρεις νομούς της ΠΔΕ, με τον μεγάλο ριγμένο την Ηλεία και για τούτο δεν προβαίνει σε δημόσιο απολογισμό. Όπως επίσης δεν έχει παρουσιάσει ποια είναι η νέα κατανομή στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020..

ΠΔΕ ως Διοικητική Δομή
Αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στην αποτελεσματικότητα της ΠΔΕ ως Διοικητική Δομή και θεώρησε  επιτυχία την αναθεώρηση του οργανωτικού σχήματος της Περιφέρειας «ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά μας, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη»
Απέκρυψε όμως την  ουσιαστική κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών από τις Περιφερειακές Ενότητες( και της Ηλείας) και την μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων τους στην Πάτρα, την υποβάθμιση έως κλείσιμο της λειτουργίας των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικών Κτηνιατρείων (και στην Ηλεία), την αποδυνάμωση τμημάτων(εργαστηρίων κλπ), την απαξίωση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των με την  ανάθεση της συμβουλευτικής στήριξης των καλλιεργητών σε ιδιώτες γεωπόνους.
Ανέστρεψε την πραγματικότητα ο κ. Κατσιφάρας και αντί της αναγκαίας  εγγύτητας λειτουργίας  των Υπηρεσιών της ΠΔΕ για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών, μεταφέρει αυτές στην Πάτρα απογυμνώνοντας τις Υπηρεσίες των Νομών και καθιστώντας τα Διοικητήρια ( όπως αυτό του Πύργου ) μαραζωμένα, με ελάχιστους υπαλλήλους, με γραφεία χωρίς εργαζόμενους, με πολίτες μη εξυπηρετούμενους ή υποκείμενους σε ταλαιπωρία οδηγούμενοι αναγκαστικά  στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν

Πρωτογενή Τομέας
Κομπορηνευόμενος  για το ενδιαφέρον της ΠΔΕ για τον πρωτογενή τομέα είπε απίστευτες ανοησίες όπως:
1.
«Έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη και την προώθηση της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων μας, με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» και ότι ολοκληρώθηκε  μέσα στο 2016 η «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»,
προσθέτοντας άλλο ένα περιφερειακό στην συλλογή των παραμυθιών Κατσιφάρα,
συνέχεια του «Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»,
του «Δημοπρατηρίου Αγροτικών προϊόντων»,
 της δημιουργίας «Κτηνοτροφικού Πάρκου στην Ηλεία»,
της σύνταξης του «Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
δράσεις…αδρανείς που το μόνο που απέφεραν ήταν ικανοποιητικά χρήματα στους μελετητές ….  και στους αγρότες παραμύθια με ουρά!

2.
«το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης δεν μπορεί να κερδηθεί, αν πρωτίστως δεν κερδηθεί στην ύπαιθρο» ,
όταν το μεγάλο πρόβλημα του εκσυγχρονισμού τους  Αρδευτικού Δικτύου Αλφειού κα Πηνειού έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, τα έργα συντήρηση και  επισκευής φραγμάτων( κυρίως του Πηνειού) καθυστερούν επικίνδυνα, αλλά αντιθέτως η περιφερειακή αρχή «τρέχει» της επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη Δυτική Αχαΐα. 
3.
«υλοποιήσαμε ευρύτατα προγράμματα δειγματοληψιών, ψεκασμών και εμβολιασμών, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου της Περιφέρειάς μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία.»,
Όταν όλοι ξέρουμε ότι  η Δακοκτονία ήταν μια πλήρης αποτυχία  και ο Δάκος κατέστρεψε την ελαιοπαραγωγή της Ηλείας κατά 70%  ελάχιστων πιστώσεων (αντί του 1.500.000€ που  χρειαζόταν η Ηλεία δόθηκαν 600.000 €  και από αυτά δεν αξιοποιήθηκαν   τα 250.000€ τα οποία όδευσαν για Μεσσηνία.
Δεν πραγματοποιήθηκε το «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών»  με ευθύνη της ΠΔΕ (πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο!!!) με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι Ηλείοι από την επέλαση των ιπταμένων ζωυφίων και να αρρωστήσουν, γιατί συνδυάστηκε με το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων
Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη εμβολιασμός των αιγοπροβάτων για τον μελιταίο πυρετό, θέμα που δόθηκε μια γραφειοκρατική λύση(παράταση δελτίων εμβολιασμού) για την παράδοσης γάλακτος από τους αιγοπροβατοτρόφους στις βιομηχανίες.

4.
Όταν για τους πληγέντες αγρότες  από τις καιρικές καταστροφές η ΠΔΕ δεν έκανε τίποτα, μα τίποτα  πέρα από τις φωτογραφήσεις του Κατσιφάρα  και των συν αυτώ (Αντιπεριφερειάρχες και παρατρεχάμενοι ) σε διάφορες πόζες (με αγροτικά προϊόντα στα χέρια-πατάτες, ντομάτες κλπ, δίπλα σε κατεστραμμένα θερμοκήπια, σε βουλόμενά χαντάκια κλπ)  και κούφιες υποσχέσεις για ένταξη των πληγέντων σε διάφορα προγράμματα και συνδρομή της Ε.Ε. ανέφερε στον απολογισμό χωρίς ντροπή ότι: «καταβλήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες και υπήρξαν συνεχείς επαφές, με το αρμόδιο Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, κλπ.), ώστε έγκαιρα να ολοκληρώνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι/αυτοψίες και να καταβάλλονται οι σχετικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών δικαιούχων και πληγέντων
Ποιοι αυτοί ( η ΠΔΕ)που δεν έκαναν το εντελώς απαραίτητο να προνοήσουν και να υλοποιήσουν έγκαιρα  τον καθαρισμό των χειμάρρων και ποταμών και του αποστραγγιστικού  δικτύου της Ηλείας ώστε να αποφευχθούν οι  πλημμύρες.
Ποιοι αυτοί ( η ΠΔΕ) που συνεδρίασαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  της Ηλείας για  την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, αφού είχαμε συντελεστεί οι μεγάλες πλημμύρες  .

Επιχειρηματικότητα
Επαίρεται ο κ. Κατσιφάρας για το  «ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας με στοχευμένες δράσεις» και ως απόδειξη τούτου «μοστράρει» το  βραβείο που απονεμήθηκε στην ΠΔΕ  (που κομπάζοντας  το θεωρεί «αδιαμφισβήτητα ως  μεγαλύτερη επιτυχία»)από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ)  το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017 (EER 2017)», για το σχέδιο που παρουσίασε για την τόνωση των ΜμΕ και της επιχειρηματικότητας.
Την   απάντηση την δίνει η οξεία οικονομική κρίση που μαστίζει τις επιχειρήσει της ΠΔΕ, με τα χιλιάδες λουκέτα, την μείωση του τζίρου τους και των εργαζομένων σε αυτές, της  μείωσης των εξαγωγών, της καθοδικής τάσης του τουριστικού ρεύματος και της αποεπένδυσης σε πάγιο και παραγωγικό κεφάλαιο.
Την απάντηση στην επιχειρηματικότητα δίνει η έλλειψη ΒΙΠΕ/Βιομηχανικής Ζώνης,  που δεν έχει η Ηλεία(μοναδικός νομός της Περιφέρειας).

Περιβάλλον
Σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος ξανακομπάζοντας  αναφέρει «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι»  για το δεύτερο βραβείο της ΠΔΕ στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον και Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον», καθώς και το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στη ΠΔΕ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016»της ECOCITY,
 (που)  εδώ κραυγάζει η άθλια περιβαλλοντική πραγματικότητα της ΠΔΕ , με την ρύπανση των ποταμών, λιμνών και υπογείων υδάτων από φυτοφάρμακα και λιπάσματα, η ανεξέλεγκτη διάθεση  των υγρών αποβλήτων (ελάχιστοι βιολογικοί λειτουργούν), ο κίνδυνος καταστροφής  της λίμνης Κοτύχι, το «πνίξιμο» της Ηλείας ιδιαίτερα από τα σκουπίδια, οι χωματερές σε Θίνες Βαρθολομιού και Δροσελής Λεχαινών, η απουσία παρέμβασης προληπτικών μέτρων από πιθανές περιβαλλοντικές καταστροφές από τις γεωτρήσεις για την εξεύρεση υδρογονανθράκων  ….

Αρχαία Ολυμπία, Πολιτισμός, Τουρισμός

Μίλησε για ενδιαφέρον για την Αρχαία Ολυμπία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό!
Όμως αντί να αξιοποιούν την Ολυμπία, την υποβαθμίζουν. Και να μην μιλήσουμε για την Αρχαία Ήλιδα, τον Επικούριο,  το Χλεμούτσι …Μηδέν !!
Αντί να ενισχύουν την Ολυμπία, την θυμόνται για τις δημόσιες σχέσεις τους, για τις φωτογραφίες τους, όταν πραγματοποιείται η Αφή της φλόγας, τότε μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους, τότε  βγάζουν ψεύτικους λόγους ενδιαφέροντος,
Αντί να κατασκευάζουν έργα υποδομής  στην Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή, κόβουν την « Ολυμπία Οδό» και αυτήν την κουτσουρεμένη που δημοπρατείται (και που … κάποτε θα γίνει), δεν υπάρχει σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, δεν υπάρχει σύνδεση με την Αρκαδία και σύνδεση (γέφυρα Ολυμπία-Καλυβάκια )με τον Εθνική Οδό Πύργου- Καλαμάτας (που κόπηκε από την  « Ολυμπία Οδό»),δεν υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν υπάρχει αεροδρόμιο…

Περηφανεύτηκε για τον επιτυχή  απολογισμό των έργων Πολιτισμού που υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 και που ήταν συνολικά 14 έργα προϋπολογισμού 15.495.607,20 ευρώ .
Λοιπόν το 2007-13 έγιναν έργα, έξι(6)στην Αχαΐα 7.300.000 € (47%), πέντε (5 )στην Αιτωλοακαρνανία  5.750.000 €(38%)  και τρία (3) στη Ηλεία 2.330.000€(15%).Είπατε τίποτα;
Υποδομές Μεταφορών και Ενέργειας

Ξεπέρασε τον εαυτόν του  ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος  στις  υποδομές μεταφορών (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια) που μαζί με τα δίκτυα ενέργειας κατά τη ρήση του
«αποτελούν θεμελιώδεις παράγοντες για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας και την ανάπτυξή της, καθώς και για τη διαμόρφωση ισότιμων όρων στις συνθήκες και στην ποιότητα ζωής των πολιτών της» και ότι
« οραματιζόμαστε και διεκδικούμε μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το σύνολο των σύγχρονων αναπτυξιακών οδικών δικτύων Ολυμπία Οδό - Ιόνια Οδό, με την Σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα –Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, με σύγχρονες λιμενικές υποδομές σε Πάτρα – Κατάκολο – Αστακό, με υποδομές φυσικού αερίου σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Και τον ξεπέρασε γιατί :

Ψεύδεται  για την έλευση  Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Ηλεία, διότι είναι ο μοναδικός νομός της Πελοποννήσου που εξαιρείται και δεν προβλέπεται επέκταση του δικτύου αγωγού φυσικού αερίου ούτε εξετάζεται η επέκταση του δικτύου του Φυσικού Αερίου από  την Μεγαλόπολη στην Ηλεία αλλά και η  αξιοποίηση του (του δικτύου ) στην διαφαινόμενη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων  του Κατάκολου. Σημειώνεται πως το δίκτυο  Μεταφοράς Υψηλής Πίεσης (του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) θα φτάσει σύντομα στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και μπορεί να συνδεθεί με αγωγό  45 km  προς την  Ηλεία .  Αλλά αυτό δεν συμφέρει τον κ. Κατσιφάρα…. 

Ο Σιδηρόδρομος που διακόπηκε η λειτουργία του επί των ημερών του δεν πρόκειται «να μπει στις ράγες» στο άμεσο μέλλον και αυτό είναι κοινό μυστικό. Ο Σιδηρόδρομος που πέρα από τις φιέστες δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του ούτε σε μια δεκαετία.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει   τον κ. Κατσιφάρα είναι  να εκσυγχρονιστεί ο Σιδηρόδρομος μέχρι την  Πάτρα και στην Ηλεία να λειτουργήσει το τραινάκι «Ολυμπία-Πύργος – Κατάκολο»  ένα έργο που επίσης από το 2010 το έχει εξαγγείλει άλλες 14 φορές και  το έργο να «μπαινοβγαίνει» για χρηματοδότηση πότε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ  της ΠΔΕ και πότε στην ΟΧΕ.

Για το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά  ότι θα υλοποιήσει, χάθηκε και «πνίγηκε»  προς όφελος του Άραξου  που αναπτύσσεται με απαιτούμενα ποσά 20πλάσια από αυτά που χρειάζεται της Ανδραβίδας για να λειτουργήσει ως πολιτικό.
Ήδη έχουν «χωθεί» κρυφά στην πέμπτη  εργολαβία του οδικού τμήματος «Πάτρα-Πύργος» 3 προαιρέσεις (δηλαδή έργα που ενδέχεται να γίνουν) ύψους 6.500.000 € (κατ’ αρχήν) για την οδό Αράξου-ΝΕΟ Πατρών-Πύργου και επιπροσθέτως προγραμματίζονται υψηλότατες δαπάνες για να την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής προς το αεροδρόμιο.
Όλα αυτά το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας τα έχει δίπλα του (Οδικό άξονα και σιδηροδρομική γραμμή). Αλλά αυτό δεν συμφέρει τον κ. Κατσιφάρα…. 

Μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Από. Κατσιφάρας για τα Έργα «Συντηρήσεις Οδικού Δικτύου», όταν τα συχνά θανατηφόρα δυστυχήματα και  η άθλια και επικίνδυνη κατάσταση  και οι θάνατοι του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου  της Ηλείας το αποδεικνύει το ψευδές του λόγου του.
Ακόμη και πρόσφατη αναγγελία του  επτά νέων εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 35.500.000 ευρώ για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών συντήρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η κατανομή είναι ενδεικτική :17% στην Ηλεία, 48% στη Αχαΐα και 35% στην Αιτωλοακαρνανία.
Στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία παραδίδονται οι νέοι αυτοκινητόδρομοι «Ιονία Οδός» και «Ολυμπία Οδός» και το κεντρικό εθνικό δίκτυο της είναι του «κουτιού» κα δεν χρειάζεται συντήρηση. Ενώ στην Ηλεία …

Δεν μίλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας για  την Ολυμπία Οδό και την εξαίρεση  του τμήματος Πάτρα-Πύργος –Τσακώνα από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού που και αυτός συμφώνησε να κοπεί και που δεν διαφαίνεται να κατασκευάζεται ή  πιθανότητα να ολοκληρωθεί το νωρίτερα σε μία οκταετία (αν βρεθούν οι πιστώσεις και αν όλα πάνε καλά).

Ξέχασε να απολογηθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας για  την οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη να έχει σταματήσει επειδή δεν την θέλει το λόμπυ της Αχαΐας…

Έργα (…. !)  της ΠΔΕ στην Ηλεία

Εκείνο που όμως  πέραν  των όποιων ορίων είναι τα ξεδιάντροπα ψεύδη του  Περιφερειάρχη, για τα έργα (…. !)  της ΠΔΕ στην Ηλεία, και που τα παρουσιάζει ως επιτυχίες του και είναι :


1.Βελτίωση  ΕΟ Κρέστενα -Ανδρίτσαινα -Επικ. Απόλλωνα, τμήμα: Διάσελα -Μπαρακίτικα2. Βελτίωση ΕΟ Δάφνη –ΙΙΙ ΕΟ στο τμήμα παράκαμψη Δάφνης -παράκαμψη Κεραμιδιάς 3.Εκτέλεση συμπληρωματικών έργων στον λιμένα Κατάκολου
4. Κατασκευή  οδού Λαστεϊκα -παράκαμψη Αγίου Ιωάννη - Κατάκολο»
Πέρα από το ότι το ένα δεν έχει καν ξεκινήσει (παράκαμψη Αγιάννη), τα δύο είναι ημιτελή(Κρέστενα-Ανδρίτσαινα και Αμαλιάδα- ΙΙΙ )  και όλα έχουν ξεκινήσει πριν αυτός αναλάβει Περιφερειάρχης τα πρωτοφανή  είναι ότι:


Αφενός δεν εκτελέσθηκε κανένα άλλο έργο στην Ηλεία από την ΠΔΕ στην εξαετία που είναι Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ο κ. Απ. Κατσιφάρας.



Αφετέρου ότι αυτά τα τέσσερα ..έργα στους απολογισμούς των τελευταίων ετών τα παρουσιάζει ως γενόμενα και πραγματοποιθέντα (όπως αποδυκνείω  από τις φωτογραφίες πι παραθέτω).    

Χωρίς αιδώ ψευδολογεί, ανερυθρίαστα παραλλάσει την πραγματικότητα και προκλητικά υποβαθμίζει την Ηλεία!  
Ο  αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση υπάρχει  η αφωνία αντιπεριφερειαρχών, συμβούλων, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο , το «πέρα βρέχει» των Ηλείων Δημάρχων και η  έλλειψη κριτικής από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Για αυτό ο αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας θα συνεχίσει να κατατρέχει την Ηλεία μας.
Βρίσκει και τα κάνει ο αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας..
Και να πεις ότι πρόκειται περί ενός ικανού με γνώσεις και ικανότητες πολιτικού…
Όχι  δευτεράντζα και λιγοτάρι είναι
Αλλά είπαμε, βρίσκει και τα κάνει ο αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας..
Βρίσκει μετριότητες και λιγούρηδες (της εξουσίας και του χρήματος ) .
Και τα κάνει και θα συνεχίσει να τα κάνει !


Ο  αδιάντροπος κύριος Κατσιφάρας..

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ,,, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,,,, ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ,,, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,, ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή