Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σε τελειώνουν ! Τι δεν καταλαβαίνεις ;

Σε τελειώνουν ! Τι δεν καταλαβαίνεις ;



Τα στοιχεία είναι απλά και δραματικά.

Στο 170% του ΑΕΠ το 2020 το ελληνικό χρέος, στο 170% του ΑΕΠ το 2020, στο 164% μέχρι το 2022 και το 2060 στο απίθανο 275% του ΑΕΠ (μπήκαμε στα μνημόνια με 123%/φουσκωμένο) και το κόστος εξυπηρέτησης το 2020 θα απαιτεί στο 15% του ΑΕΠ, το 2031 θα το 20% του ΑΕΠ, το 2040 το 33% και το 2060 το 62% του ΑΕΠ(κάθε μονάδα του ΑΕΠ=2 δις Ευρώ περίπου).

Όλοι οι δείκτες της πραγματικής  ελληνικής οικονομίας  είναι σε ραγδαία επιδείνωση.

Η  Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο και την «βοήθεια»/τα δάνεια που μας χορηγούν οι «φίλοι»/δανειστές  το 91%  επιστρέφει σε αυτούς
Και καταστρεφόμαστε,  με συνταξιούχους που λιμοκτονούν, νέους που μαζικά την εγκαταλείπουν σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, άνεργους,  που πυκνώνουν τις τάξεις αυτών που εργάζονται για 100-300 € το μήνα, η πλήρης απασχόληση παραχωρεί  τη θέση της σε ανασφαλείς μορφές, μέσα στη ζουγκλοποιημένη  αγορά εργασίας, η αποταμίευση είναι αρνητική,  η κατανάλωση ακόμη και για βασικά είδη διατροφής  υποχωρεί,  η δημόσια και ιδιωτική επένδυση ελαχιστοποιούνται,  το ποσοστό των όσων δικαιούνται σύνταξης διαχρονικά μειώνεται,  οι επιχειρήσεις  κλείνουν  κατά χιλιάδες, ¼ του ΑΕΠ εξαϋλωμένο σε σχέση με το ΑΕΠ του 2009, ανεργία στο 25-31%(των νέων στο 50%), δραματικές περικοπές στην υγεία, την παιδεία.

Κοιτώντας τις εξελίξεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι μια σταθερά:
Το (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) μνημόνιο.

Πρόκειται για τις «ιερές πλάκες» με τις οδηγίες που παρέλαβαν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις έστω κι αν το πληρώνουν με την συντριβή (ΝΔ) σύνθλιψη (ΠΑΣΟΚ) και εξαφάνισή τους (ΛΑΟΣ- ΔΗΜΑΡ) και όπως διαφαίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους δανειστές, ουδείς αναντικατάστατος, ούτε ο αφελής Παπανδρέου, ούτε ο υπάκουος Σαμαράς, ούτε ο εύστροφος Βενιζέλος, ούτε προφανώς τα εξαπτέρυγά τους, ούτε ο επικυψίας Τσίπρας, ούτε  και ο πρόθυμος Κούλης .

Ο καλός μύλος(των μνημονίων) όλα τα αλέθει(πολιτικούς, πολιτικές, κόμματα )..

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, για τους δανειστές, υπάρχει για να εξυπηρετεί τις οδηγίες τους. Και- προφανώς- όσο αναλώσιμοι αποδείχτηκαν οι προηγούμενοι, άλλο τόσο και ο Τσίπρας που το πολιτικό του κεφάλαιο στραγγίστηκε.

Και από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι «τελειωμένο» ή χειροπόδαρα δεμένο από τις Εποπτείες και τους επόπτες, η «σφαγή» της κοινωνίας και η λεηλασία της οικονομίας, ακολουθεί ως λογική συνεπαγωγή.

Με το πολιτικό σύστημα «δεμένο» , την ελληνική οικονομία δια σωληνωμένη, στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας και την ελληνική κοινωνία αποσβολωμένη και αραχτή  και μόλις που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο στόχος των δανειστών δεν είναι ούτε η βοήθεια, ούτε ο εκσυγχρονισμός της χώρας αλλά η λεηλασία της.

Οι υπεύθυνοι ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ) για τις τύχες μας, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον,  φέρουν βαρύτατες   ευθύνες,  προσποιούμενοι άγνοια αυτής της αναμφισβήτητης πραγματικότητας: ότι, δηλαδή, το ελληνικό πρόγραμμα βασίστηκε εξαρχής σε τραγικά εσφαλμένες υποθέσεις, που οδηγούν αναπότρεπτα  στην  εξαθλίωση ολοένα μεγαλύτερων τμημάτων του ελληνικού λαού.  
Η παταγώδης αποτυχία του δεν μπορεί πια να συγκαλυφτεί,

Δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα προς το καλύτερο στην Ελλάδα, όσο η χώρα μένει παγιδευμένη στα Μνημόνια και δεν μπορεί να πάρει την τύχη της στα χέρια της.

Αντιθέτως, όλα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Αν οι Έλληνες δεν διεκδικήσουν δυναμικά τη χώρα τους, η Ελλάδα θα χαθεί για τους Έλληνες και θα καταλήξουν δούλοι στην ίδια τους τη γη.

Όσο παραμένεις θεατής, το έργο δεν θα αλλάζει από μόνο του.

Για να αλλάξει το έργο, πρέπει να αποφασίσεις να παίξεις κι εσύ στο έργο.

Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να αντιληφθώ, πολιτικοί και πολίτες συμπεριφέρονται σαν να μην ξέρουν πως η Ελλάδα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.

Κάποιοι μοιάζουν να απολαμβάνουν αυτή την καταστροφή.

Κάποιοι χαίρονται με το να μειώνουν διαρκώς με μίσος τους πολιτικούς τους αντιπάλους -ή όποιους πολίτες είναι σε άλλο πολιτικό χώρο από αυτούς- και δεν ξεχνούν να δηλώσουν πόσο πιο έξυπνοι είναι από τους άλλους που είναι εντελώς ηλίθιοι.

Κάποιοι επιμένουν να εκτονώνονται στην εκάστοτε κυβέρνηση, αν και ξέρουν πως κάθε κυβέρνηση είναι διακοσμητική και οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται στο εξωτερικό.

Κάποιοι επιμένουν να περιμένουν τον επόμενο σωτήρα και να βλέπουν σωτήρες σε γελοία ανθρωπάκια.

Τίποτε από αυτά δεν βοηθάει την χώρα και την κοινωνία.

Όποιος πιστεύει πως η Ελλάδα θα καταστραφεί αλλά αυτός θα μείνει στον αφρό, κάνει μεγάλο λάθος.

Αν πάλι χαίρεται που μαζί του θα βουλιάξουν και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, ας πάει σε έναν γιατρό να κοιταχτεί.

Η Ελλάδα πρέπει να θυμίσει πάλι Δημοκρατία.

Η Ελλάδα είναι και επίσημα ένα προτεκτοράτο με στοιχεία αποικίας και μπανανίας.

Ο  Αλέξης Τσίπρας θα πέσει.
Σωστό, γιατί ήταν πολιτικός απατεώνας αλλά τι χαρά να σου δώσει αυτό; Ποιο το όφελος;

Και μετά θα έρθει η επόμενη κυβέρνηση.

Και μετά μια άλλη κυβέρνηση.

Αλλά η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο.

Για πολλά χρόνια.

Μέχρι οι Έλληνες να αποφασίσουν να δράσουν σαν ένας λαός ...

Βέβαια, δεν ξέρω αν θα υπάρχει Ελλάδα τότε.

1 σχόλιο: