Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Νέα Δημοκρατία ... Ηλείας : Ψέματα, υποκρισία και αποτυχημένες συγκεντρώσεις

Νέα Δημοκρατία ... Ηλείας : Ψέματα, υποκρισία και αποτυχημένες συγκεντρώσειςΣε ένα ρεσιτάλ  υποκρισίας και ψέματων επιδόθηκε η Νέα Δημοκρατία στις δύο αποτυχημένες  εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στον Πύργο και τα λεχθέντα σε αυτές από τα διάφορα στελέχη της  αποτελούν μνημεία αοριστολογίας και έλλειψης  ουσιαστικού πολιτικού λόγου και κενά οιασδήποτε  πρότασης διεξόδου από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και κάποιου σχεδίου για τη Ηλεία.

Στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε η ΝΔ στον  Πύργο( εγκαίνια νέων γραφείων και ειδική εκδήλωση για ένα κοινωνικό θέμα) η αποτυχία ήταν παταγώδης (ενδεικτικό της  απήχησης της ως κόμμα στην κοινωνία)  με αδιάψευστο  μάρτυρα  τις  φωτογραφίες , εξελίχθηκαν σε μια μίζερες μαζώξεις στελεχών και διάφορων παρατρεχάμενων ( από αυτούς  που πάντα επιδιώκουν να πιάσουν στασίδι ή καρέκλα σε επερχόμενη εξουσία).

Το  εντυπωσιακότερο είναι ότι η  ΝΔ εμφανίστηκε  ως αθώα περιστερά, ως λευκή σινδών, ως μωρά παρθένος που δεν γνωρίζει τίποτα και
δεν ευθύνεται για τίποτα,
δεν ευθύνεται για την καταστροφή που έχει επέλθει στη χώρα μας και την βίαια φτωχοποίηση  των Ελλήνων,
δεν ευθύνεται για την αναπτυξιακή υστέρηση της Ηλείας.

Για την Ηλεία

Είναι πρωτοφανές να έρχονται κεντρικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγενάκη  και να μην μιλούν για τον τόπο μας εκτός από μία ανοησία που εκστόμισε ο εδώ πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστος Γαβράς που είπε «να βγει η Ηλεία από το αδιέξοδο και την τελευταία θέση στην ανάπτυξη στην οποία μας κατέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η ανοησία του τοπικού προέδρου  δεν αντέχει κριτικής γιατί απάντηση σε αυτό δίνει η δια χειρός ΝΔ,   
 απένταξη του Τμήματος «Πάτρα-Πύργου της «Ολυμπίας Οδού»,
η κοροϊδία με το ταμείο Μολυβιάτη,
το αεροδρόμιο Ανδραβίδας που χάθηκε,
ο Σιδηρόδρομος  που σταμάτησε,
ότι  κανένα έργο Εθνικής σημασίας δεν εκτελέστηκε  στην Ηλεία,
η  αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή που καταστράφηκε,
η διάλυση των Σχολών  ΤΕΙ,
 η ανυπαρξία Πανεπιστημιακής Σχολής,
η  κατάρρευση του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου ,
 η μη αξιοποίηση της Αρχ. Ολυμπίας,
και τόσα άλλα ..

Εκπληκτικό είναι ότι τα  στελέχη και η ΝΔ  δεν παρουσίασαν κάποιο σχέδιο  . μια πρόταση έστω,
Τίποτα μηδέν!

Για συνολικό πρόβλημα  της χώρας
    
Τα στελέχη της ΝΔ και κυρίως ο Γραμματέας της Ν.Δ Λευτέρης Αυγενάκης επιδόθηκαν σε  ένα κρεσέντο  κενολογίας και σε ένα πέλαγος αοριστίας.
Ειπώθηκε στις συγκεντρώσεις: «Όλοι μαζί θα χτίσουμε ένα μέτωπο αξιοπρέπειας, σοβαρότητας, εντιμότητας, για να στείλουμε ένα μήνυμα στο λαϊκισμό», «να ενεργοποιήσουμε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας προς αυτήν την κατεύθυνση», «να φύγει ένα μήνυμα, αυτό της ανάτασης του πατριωτικού φρονήματος και της ανάστασης των ελπίδων αυτού του τόπου» και «να επικρατήσει η αλήθεια και να χτίσουμε ένα να επικρατήσει η αλήθεια και να χτίσουμε ένα ισχυρότατο μέτωπο αξιοπιστίας, σοβαρότητας, αποτελούμενο από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και τους σοβαρούς, έντιμους και πατριωτικά υπεύθυνους πολίτες της Ελλάδα».
Το απόλυτο  κενό.

..αλλά για αυτούς της ΝΔ…

Για αυτούς είναι θέμα «αξιοπρέπειας, σοβαρότητας», «πατριωτικού φρονήματος και της ανάστασης των ελπίδων» κα ότι η διέξοδος είναι «να χτίσουμε ένα ισχυρότατο μέτωπο αξιοπιστίας, σοβαρότητας» και όχι αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει τον λαό.

Για αυτούς της ΝΔ δεν ευθύνεται το μνημόνιο ( που κανείς στις συγκεντρώσεις δεν τόλμησε να αναφέρει, ούτε ως λέξη ...) που εφάρμοσε η ΝΔ  επί τρία χρόνια με τον Σαμαρά πρωθυπουργό και το τρίτο μνημόνιο που  ψήφισε και αυτή μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτούς ευθύνεται η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που όμως ξεχνούν ότι  κινείται στις μνημονιακές ράγες όπως και η προηγούμενη της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και όπως δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν ως επόμενη(?) κυβέρνηση.

Για αυτούς δεν ευθύνεται ο νεοφιλελευθερισμός (που  ο πιο ακραίος εφαρμοστής είναι η ΝΔ  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης) που έχει επισωρεύσει  δεινά στους  πολίτες, φτώχεια , ανεργία, την διάλυση των κοινωνικών δομών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κλπ), μετανάστευση των νέων, λιτότητα,  επαχθή φορολογία, κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ξέχασαν να πουν

Ξέχασαν να πουν ότι κατηγορούν την κυβέρνηση  «ότι φταίει που δεν την έκλεισε νωρίτερα», δηλαδή  με άλλα λόγια την κατηγορούν που δεν δέχθηκε χωρίς συζήτηση, όλα αυτά τα παράλογα, τα αυτοκτονικά  και τα γενοκτονικά που απαιτούν οι δανειστές, απλώς και μόνο για να δικαιολογήσουν το έγκλημα, το οποίο εκτέλεσαν ως κυβέρνηση Σαμαρά.

Ξέχασαν να πουν ότι το μελλοντικό πρόγραμμα  της ΝΔ βασίζεται, στη απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων, στο ξεπούλημα των πάντων, στην  μείωση των φόρων ( μόνο των  επιχειρήσεων ), στην   μείωση των δημοσίων δαπανών( στη Υγεία την Παιδεία ),στη εξαφάνιση του δημοσίου τομέα με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,  στη κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών,  στις ιδιωτικοποιήσεις  και σε τομείς όπως τα νοσοκομεία και οι εκπαιδευτικοί μηχανισμοί και στην απορρύθμιση (απολύσεις )της εργασίας, στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ξέχασαν να πουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, κέρδισε, το 2012, προτάσσοντας, ένα πρόγραμμα, που στηριζόταν στις εξαγγελίες Σαμαρά, στο Ζάππειο 1 και 2… και  εξαγγελίες που μιλούσαν για διορθώσεις στο μνημόνιο, για φορολογία, στις επιχειρήσεις, στο 10%, για να έχουμε επενδύσεις και σκληρή διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους… Δηλαδή με ψέματα («Ουδείς αναμάρτητος», είπε ο Σαμαράς παρουσία της Μέρκελ).

..και..

Μπορεί οι του κόμματος  «Νέα Δημοκρατία» να κενολογούν, να υποκρίνονται και να ψεύδονται αλλά υπάρχουν και αυτοί  που δεν ξεχνούν… και επιμένουν να αποκαλύπτουν την  ΝΔ, δεν ξεχνούν το αντιλαϊκό παρελθόν της και το φρικώδες μέλλον που μα επιφυλάσσει..

Όσο δε για τις ευχές κατά τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ  του τοπικού βουλευτή «να είναι καλορίζικα» και του Γραμματέα της Ν.Δ «να είναι γούρικα», προφανώς τις απευθύνουν  προς εαυτούς , γιατί  καλοτυχία και  καλομοιριά  για το ελληνικό λαό  δεν  μπορεί να υπάρχει με μνημόνια, λιτότητα, ευρώ, φόρους, και  φτώχεια αλλά μόνο δυσοίωνο  κα δυστυχές μέλλον !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου