Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μα πως τα ανεχόμαστε όλα ?

Μα πως τα ανεχόμαστε όλα ?



Πως αποδεχόμαστε αυτά που χαϊδεύουν τα αυτιά και όχι  αυτά που πονάνε την ψυχή μας και αδειάζουν την ζωή μας  ( μαζί με την τσέπη μας).

Πως ανεχόμαστε,
η ζωή μας να πωλείται κοψοχρονιά στα παζάρια της Ευρώπης,
να διαλύονται  τα πάντα,
η φτώχεια να τυλίγει τους πάντες  σιγά-σιγά,
να στέλνονται εκατομμύρια άνθρωποι στην ανεργία και στην λειψή και κακοπληρωμένη εργασία,
τα παιδιά μας να εξορίζονται  στα ξένα,
η ζωή να έχει γίνει συνεχές άγχος, καρδιοχτύπι (πώς να μην κοπεί το ηλεκτρικό, να μην χάσεις το σπίτι σου, να μην κλείσει η επιχείρηση σου, αν θα βγει η καλλιέργεια…),
η ζωή από χαρά να έχει γίνει μιζέρια, βάσανο μεγάλο !
Πως?

Πως ανεχόμαστε,
την Ηλεία τελευταία   στην ανάπτυξη, χωρίς δρόμους, σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο, πανεπιστήμιο, την οικονομία της να καταρρέει, τον Πύργο να μετατρέπεται χωριό, την Ολυμπία σε υποβάθμιση, χωρίς έργα, χωρίς τίποτα .
Πως ?

Ελπίζουμε σε τι ?

Μην γυρίσουν ο καιροί, μην σταματήσει η κατρακύλα, μην πιάσουμε πάτο και μετά θα έλθει η «άνοιξη» της οικονομίας μας και ..ξαναγυρίσουμε στα παλιά ?
Αυτό δεν σκεφτήκαμε με το πρώτο μνημόνιο, που  μας φόρτωσαν και  ενοχές γιατί καταναλώναμε περισσότερα από όσα πρέπει ( και ποιος καθορίζει το «πρέπει» , οι τραπεζίτες και η οικονομική ελίτ, γαμώτο ? ) και το υπομείναμε.

Αυτό δεν σκεφτήκαμε με το δεύτερο μνημόνιο, και πέρασαν  πέντε χρόνια καταστροφής και ισοπέδωσης μας.

 Αυτό δεν σκεφτήκαμε και αγανακτήσαμε (όχι όλοι..) και ελπίσαμε  και τους αλλάξαμε, αλλά αυτοί  πήραν τον στεναγμό του λάου και τον έκαναν τρίτο μνημόνιο, πήραν το «Όχι»  μας και το έκαναν «Ναι» στην βολή της εξουσίας.
…και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έγινε παράλληλο (και ανύπαρκτο)   πρόγραμμα  και τώρα μετατρέπεται σε  αντίμετρα…

Δεν καταλάβαμε ακόμα πως όλοι ίδιοι είναι, υποτακτικοί της  Ευρώπης και του ευρώ τους, μονοδρομιστές, μισάνθρωποι, γεννήτορες του νεοφασισμού και των ζόμπι  της  Χ.Α., εφαρμοστές μνημονίων και ακραίοι νεοφιλελεύθεροι.

Πως όμως ?

Πως όμως τρέχουμε πίσω από πίσω τους στις συγκεντρώσεις, μετέχουμε στα κόμματα τους, τους καλοχαιρετούμε, τους λέμε και μπράβο?
Πως λέμε μπράβο στους καταστροφείς μας ?
Πως λέμε ναι σε αυτούς που μας έφεραν τα μνημόνια της καταστροφής στον Γιωργάκη και την παρέα του, στον Σαμαρά και την παρέα του, στον Τσίπρα και τη παρέα του  και στους Ηλείους βουλευτές Αντωνακόπουλο, Κουτσούκο, Κατρίνη, Τζαβάρα, Αυγερινοπούλου, Μαρίνο, Κοντογιάννη, Σαλτάρη, Μπαλαούρα , Μπαξεβανάκη και  λοιπούς μνημονιακούς συγγενείς ?
Πως λέμε ναι σε αυτούς (μαζί με τους παραπάνω) που έκαναν την Ηλεία μας  ουραγό της Ελλάδας και τον  Πύργο μας  χειρότερη πρωτεύουσα νομού της χώρας, πως λέμε  ναι τους Λιατσήδες  και στους Κατσιφάρες  ?
Πως λέμε ναι σε αυτούς που καλλιεργούν  τον ρατσισμό, τον νεοφασισμό, τον μισανθρωπισμό ?


Τα ξεχάσαμε ?
Τους δίνουμε συγχωροχάρτι?
Τους λέμε με την ανοχή μας,  τον καναπέ και με τη ψήφο μας , τους καλούμε «Στην τρύπα που μας ρίξατε θάψτε μας κιόλας» ?

Πως είναι δυνατόν!
Πως είναι δυνατόν να επιλέγουμε  και πάλι την ίδια πολιτική( κυρίως) και τους ίδιους πολιτικούς ?
Πως είναι δυνατόν να επιλέγουμε και πάλι την πολιτική των μνημονίων, της Ευρώπης και του Ευρώ και τα ίδια κόμματα που την εφάρμοσαν, για να συνεχίσουν τα ίδια,  να μας τελειώσουν, να μας ισοπεδώσουν ?
Πως είναι δυνατόν να επιλέγουμε και πάλι την πολιτική  του δεν γίνεται τίποτα (υποδομής, σημαντικό και αναπτυξιακό) στην Ηλεία και τον Πύργο, τον ίδιο Περιφερειάρχη, τον ίδιο Δήμαρχο?
Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε τα ρετάλια  της πολιτικής  που επιλέγουν την θέση εξουσίας με βάση ποια καρέκλα είναι βολική  και εύκαιρη για τον πισινό τους ?
Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε απίθανους  αγύρτες, υλικά για πάσα χρήση, που  γίνονται βουλευτές  ελέω κόμματος και όταν τους ξεβράζει η αντιλαϊκότητα των πολιτικών πράξεων τους να το γυρίζουν στο δημαρχιλίκι, στην περιφέρεια  …
Πως είναι δυνατόν να  εμπιστευόμαστε τα Μέσα Ενημέρωσης ( και τα τοπικά, της Ηλείας)που   προσαρμόζουν την κριτική τους με το βάθος της τσέπης τους   των εύρος των συμφερόντων τους και τον όγκο των κουμάντων  τους?

Μα δεν βλέπετε ?

Δεν βλέπετε τους αρχόντους , τους  αυλικούς και τα «περιβάλλον» που  με ομορφιά και χάρη τρέχουν σαν σκυλιά για να αρπάξουν τα θήραμα, τον εκλεκτό μεζέ,  την εξουσία ?
Δεν βλέπετε τους παρατρεχάμενους που τα δίνουν όλα, χειροκροτούν,  σέρνονται πίσω από την εκάστοτε κυβέρνηση ή  μελλοντική κυβέρνηση,   για μια εξουσίτσα , μια καρέκλα, μια εξυπηρέτηση ένα δάνειο, ένα διορισμό, ένα βόλεμα ένα ότι «Ότι να 'ναι» ?
Δεν βλέπετε?
Κοιτάξτε τους
Κοιτάξτε τα πρόσωπα τους
Κοιτάξτε (κυρίως )τη πολιτική τους. Μνημόνια, ανεργία, φόροι, λιτότητα

Είναι δυνατόν να τους εμπιστεύεστε?
Είναι δυνατόν να μην αντιδράτε ?
Είναι δυνατόν να μην αγωνίζεστε ?

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΕΧΩΜΕΝΑ ΟΛΛΑ,,,,, ΕΙΝΑ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ,,,, ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ,, ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ,, ΑΝΕΡΓΙΑ,, ΦΟΡΟΙ ,,ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ,,,,,,,,,,,,,,,ΤΟΥΣ ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή