Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Τρεις δηλώσεις, τρείς αλήθειες, τρία ψέματα, ένας και ακόμη ένας ανάλγητος και ένα ερώτημα : «Ακούει κανείς ?»

Τρεις δηλώσεις, τρείς αλήθειες, τρία ψέματα, ένας και ακόμη ένας  ανάλγητος και ένα ερώτημα : «Ακούει κανείς  ?»





1.
«Αλέξη μου, μαθαίνω ότι κλείνουν όλα, οι συνομιλίες πήγαν πολύ καλά. Τα μεγάλα τα κλείσατε, αυτά που έχουν μείνει είναι λίγα και μικρά» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Από αυτό κρατείστε το  «Αλέξη μου» δηλαδή το «μου» και το «κλείνουν όλα, οι συνομιλίες πήγαν πολύ καλά».
…και από αυτά συνάγεται η πρώτη αλήθεια  και που είναι αφενός  ότι ο Αλέξης είναι «της» ( εκ του «μου»), δηλαδή της ανήκει, είναι δικός της άνθρωπος και αφετέρου ότι η διαπραγμάτευση (λέμε τώρα) με την τρόικα  έχει κλείσει.
…και άρα προκύπτει το πρώτο ψέμα, ότι  τα περί διαφωνιών είναι κομφετί και βαρελότα (τζούφια) για λαϊκή κατανάλωση.

2.
«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα -πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός - εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας.» υπογράμμισε η  Κριστίν Λαγκάρντ επικεφαλής του Δ.Ν.Τ.  σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Από αυτό κρατείστε «να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα -πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός» ( τον έδωσε κανονικά τον Τσίπρα η Λαγκάρντ )  
…και από αυτό συνάγεται η δεύτερη αλήθεια  και που είναι  πως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της ζήτησε να δεσμευθεί το ΔΝΤ  δίπλα στην Ελλάδα.
…και άρα προκύπτει το δεύτερο ψέμα που επανειλημμένα δηλώνει και διαδηλώνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ , ζητεί την αποχώρηση του ΔΝΤ, από την τρόικα και  ότι  τα περί να φύγει το ΔΝΤ, ο κακούργος  Τόμσεν  και η άκαρδη Βελκουλέσκου είναι αυτά προς λαϊκή κατανάλωση.

3.
«Στο τελευταίο Eurogroup επιτεύχθηκε μια συμφωνία μαζί με την Ελλάδα και δεν αντιπροσωπεύουν όλα όσα δηλώνονται στην Αθήνα αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην πολιτική καθημερινότητα»! » δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Από αυτό κρατείστε το «δεν αντιπροσωπεύουν όλα όσα δηλώνονται στην Αθήνα αυτά που έχουν συμφωνηθεί».
…και από αυτό συνάγεται η τρίτη  αλήθεια  και που είναι  πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  έχει πλήρως  συμφωνήσει στα μέτρα.
…και άρα προκύπτει το τρίτο ψέμα  και τα περί σκληρών  διαπραγματεύσεων και το μόνο που απομένει  είναι πως θα «σερβιριστεί» το νέο πακέτο μέτρων στον ελληνικό λαό.

Τρεις δηλώσεις, τρείς αλήθειες, τρία ψέματα που αποκαλύπτουν:
το μέγεθος του εμπαιγμού μας από την κυβέρνηση και ότι οι δραματικές συνέπειες των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών θα γίνουν ακόμα πιο επώδυνες και πιο ανθρωποκτόνες για τα λαϊκά στρώματα μετά την εφαρμογή και των νέων μειώσεων συντάξεων και μισθών είτε απευθείας είτε και με την μείωση του αφορολογήτου ορίου, αλλά και της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις την βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την  επέκταση της φτώχεια των συνταξιούχων, ανέργων και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών και την ανεργία και τον ξενιτεμό κυρίως των νέων.

Τρεις δηλώσεις, τρείς αλήθειες, τρία ψέματα που προσπαθούν να κρύψουν ότι  : Βρίσκονται στην τελική ευθεία για την υπογραφή του τέταρτου Μνημόνιου (με τη μορφή της παράτασης του τρίτου).

Τρεις δηλώσεις, τρείς αλήθειες, τρία ψέματα που, χρειάζεται  λίγη δραματοποίηση  για «περάσουν»  στον Ελληνικό Λαό και ακολουθούν την γνωστή συνταγή που την εφάρμοσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις :
«Δεν θα νομοθετήσουμε κανένα νέο μέτρο…. πέραν αυτών που έχουμε νομοθετήσει…. Πέραν αυτών που έχουμε δεσμευτεί να νομοθετήσουμε…Πέραν αυτών που έχουμε αποδεχτεί να νομοθετήσουμε ήδη…Πέραν αυτών που θα μας ζητήσουν να νομοθετήσουμε….Πέραν αυτών που θα μας ζητήσουν να δεσμευτούμε ότι θα νομοθετήσουμε» ……

Η αναλγησία και η  κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο της !

Βέβαια υπάρχει ένα ακόμη ανάλγητος

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν παύει να αγωνίζεται καθημερινά να αποδείξει στους πάντες πως τελικά αυτός είναι ακόμη πιο ανάλγητος  από τον Τσίπρα και πιο ικανός όπως διακήρυξε σε συνέντευξη του  στο Bloomberg .

Πιο ανάλγητος  γιατί,
 κάνει λόγο για ανάγκη ακόμη πιο «επιθετικών μεταρρυθμίσεων» και που αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για ανάγκη ακόμη μεγαλύτερου εξανδραποδισμού των τάξεων της εργασίας, για πλήρη αφανισμό της δημόσιας Υγείας και Παιδείας και για αυτό ο αρχηγός την ΝΔ δεν διστάζει να κάνει λόγο και για «ύπαρξη λίπους» (στον δημόσιο τομέα της Ελλάδας, για «αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον» εννοώντας  μισθούς των 200 ευρώ... 

Πιο ικανός επειδή,
 όπως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε  «ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να εφαρμόσει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία δεν πιστεύει». αποκαλύπτοντας και ομολογώντας  πως  η μόνη διαφορά που τελικά χωρίζει τη ΝΔ με τη σημερινή κυβέρνηση και τον ίδιο με τον πρωθυπουργό, είναι το ότι ο Τσίπρας σκοτώνει τους πολίτες αυτής της χώρας με κάποια δυσθυμία ή βαρεμάρα, ενώ ο ίδιος θα το έκανε με κέφι και χαμόγελο και κυρίως από... ιδεολογία.

Και παρά όλα αυτά υπάρχουν ακόμη,
 αυτοί που υποστηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που μετατρέπει  την Ελλάδα σε ερειπιώνα ,
αυτοί που θεωρούν ως λύση  την ΝΔ που ως οδοστρωτήρας θα ισοπεδώσει τα εναπομείναντα ερείπια και
αυτοί (αντιμνημονιακοί, προοδευτικοί, αριστεροί κλπ) που δεν συμφωνούν να ενωθούν/συνεργαστούν (σε πολιτικό, αγωνιστικό και κινηματικό επίπεδο) για τα άμεσα ζητήματα που μας έχουν καταστρέψει( μνημόνια, ευρώ, λιτότητα, φτώχια κ.λπ.).  

Και  όλα αυτά όταν σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μόνο ένα κέλυφος.

«Φτωχοί άνθρωποι, με συντάξεις και μισθούς Βουλγαρίας, και με κόστος ζωής Γαλλίας.

Γερασμένη δημογραφικά χώρα, με το καλύτερο νεανικό επιστημονικό της δυναμικό στο εξωτερικό, ανέξοδο και φτηνό ειδικευμένο προσωπικό για τις εταιρίες της Γερμανίας, της Αγγλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με ξένους επιτρόπους και διευθυντικά στελέχη σε υπουργεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.λπ.

Με τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, σιδηρόδρομους, αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομους, παραλίες, ορυκτό πλούτο κ.λπ. υπό ξένη ιδιοκτησία και με τα κέρδη να μεταφέρονται στο εξωτερικό, με αδυναμία να καταβληθούν οι αυξανόμενες οφειλές των πολιτών προς την εφορία (ήδη κοντεύουν στα 100 δισ.!), τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, με κατασχεμένες ή υπό κατάσχεση τις περιουσίες πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών, με συρρικνωμένη την αγροτική παραγωγή και την πώληση από τις αλυσίδες καταστημάτων αγροτικών προϊόντων εισαγωγής και πολλά άλλα…

 που δεν αποτελούν μέρος ενός τρομοκρατικού σεναρίου ή ενός βιβλίου επιστημονικής φαντασίας για την καταστροφή μιας κοινωνίας, αλλά είναι κιόλας σε εξέλιξη, το μέλλον είναι πολύ πιο ζοφερό απ’ αυτό που προβλέπει το ΔΝΤ ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που πολλά απ’ αυτά τα εξοντωτικά αποτελέσματα τα θεωρούν θετικά εφόσον λειτουργούν προς όφελος των δανειστών και των επενδυτών που λεηλατούν την Ελλάδα.»

Οδηγούν , από γκρεμό σε μεγαλύτερο γκρεμό, την Ελλάδα.

Ακούει κανείς  ?

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΡΥΞΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ,,,, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΒΗΣΕ !!!!!!! ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή