Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ανικανότητας «εγκώμιον» των πολιτικών (κλπ) της Ηλείας και ….ο Χατζηπετρής

 Ανικανότητας «εγκώμιον» των πολιτικών (κλπ)  της Ηλείας και ….ο Χατζηπετρής



Το θέμα είναι γνωστό και αφορά  δυσμενή εξέλιξη για την οικονομική ζωή της Ηλείας αυτό  της μη ένταξης τριών δήμων( Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού ) στην ευνοϊκή ρύθμιση της αποπληρωμής σε 24 άτοκες δόσεις των «παγωμένων» οφειλών στις εφορίες και σε ασφαλιστικά ταμεία.
Μια ρύθμιση που ανέμεναν με αγωνία εκατοντάδες απλοί πολίτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους που έχουν συσσωρευτεί μετά το 6μηνο «πάγωμα» των οφειλών στο δημόσιο (λόγω της κήρυξης έκτακτης ανάγκης των δήμων ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών κλπ που έπληξαν την Ηλεία).

Σε αυτήν την ρύθμιση( 24 άτοκες δόσεις) εντάχθηκε μόνο ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης που προνόησε και σωστά να υποβάλλει έγκαιρα το ανάλογο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι άλλοι τρεις Δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού που κοιμούντο ( και ακόμα κοιμούνται ..) τον μακάριο  ύπνο της ανικανότητας δεν υπέβαλαν, παρότι ήταν γνωστό τοις πάσι, ότι εξέπνεαν τα όρια στις αρχές Μαρτίου ( έγραφαν τα μέσα ενημέρωσης, υπόμνημα του Επιμελητηρίου Ηλείας κλπ) .
Αποτέλεσμα της ολιγότητας τους να εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι των  τριών δήμων.

Βαριά  αμέλεια

Αυτή η βαριά αμέλεια, που επιφέρει πολλά δεινά στους δημότες του Πύργου, της Ήλιδας και  του Πηνειού εκφράζει, την  ακηδία των Δημάρχων Γαβρίλη Λιατσή, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου  και Αλέξη Καστρινού και  δείχνει παραστατικά πόσο μακριά βρίσκονται από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών τους, αποδεικνύει την μετριότητα τους.

Πιθανόν και μάλλον θα εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη ουσία και αυτή είναι ότι  οι δημοτικές  αρχές επέδειξαν έλλειψη πρέπουσας μέριμνας και ενδιαφέροντος προς τους δημότες τους  και τους παραμέλησαν.


Βέβαια ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί αλλά και οι ..

Ευθύνες έχουν οι  αντιπολιτεύσεις στους Δήμους που δεν προνόησαν, δεν πρότειναν δεν παρέμβηκαν προ της κορύφωσης του προβλήματος  για  να πιέσουν τις δημοτικές πλειοψηφίες κα τους δημάρχους να κάνουν τις πρέπουσες κινήσεις προς το στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε  μην δημιουργηθεί και κορυφωθεί το πρόβλημα με τις ρυθμίσεις των πολιτών. Άλλωστε ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο να καταγγέλλει αλλά και να προλαμβάνει το πρόβλημα είτε με προτάσεις είτε με κινητοποιήσεις.


Ευθύνες έχουν οι  βουλευτές  που οι μεν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κοιμόντουσαν τον  «ύπνο του πέρα βρέχει» , οι δε του ΣΥΡΙΖΑ ( κοιμώμενοι  και αυτοί ) με μόνο ξεχωριστό τον νέο μαυρογιαλούρο της Ηλείας, τον κ. Μάκη που ανοήτως βιάστηκε να πανηγυρίσει ( μέσω μιας τοπικής εφημερίδας) αναγγέλλοντας ψευδώς πως οι  ρυθμίσεις αφορούν και τους τέσσερις Δήμους.

Ευθύνες έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ)και  κυρίως Ηλείοι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι που μονίμως απουσιάζουν από  τα καθημερινά μικρά ή  μεγάλα προβλήματα της Ηλείας. Και πάλι δεν έκαναν τίποτα !

Ευθύνες έχει η κυβέρνηση ( και οι δύο υπουργοί μας,  να τους «χαιρόμαστε») που δεν είδε, δεν κατάλαβε, δεν σκέφτηκε πως  το θέμα είναι ευρύτερο και να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει..


Και τα τοπικά μέσα  ενημέρωσης τι έκαναν ;

Μα ότι έκαναν και κάνουν πάντα …
Κουκουλώνουν το πρόβλημα, καλύπτουν τους υπευθύνους, βρίσκουν δικαιολογίες.
Και στην προκείμενη περίπτωση, δεν είδαν ευθύνες πουθενά  ούτε στους δημάρχους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, ούτε στις αντιπολιτεύσεις των δήμων ούτε στους βουλευτές, ούτε στην  ΠΔΕ, ούτε στην  κυβέρνηση.
Φταίει κατ’ αυτούς το ταχυδρομείο και ο ταχυδρόμος που καθυστέρησε να επιδώσει το γράμμα/έγγραφο  που ‘στειλαν στο Υπουργείο. Μα τι ανόητο και γελοίο  επιχείρημα !

Και έτσι κινείται η Ηλεία  με την όπισθεν.

Κανείς δεν φταίει για τις ρυθμίσει τω οφειλών, ούτε για την Ολυμπία οδό, για τον Σιδηρόδρομο, για το ΤΕΙ του Πύργου, για το Αεροδρόμιο, για τα έργα που δεν εκτελούνται, για τη κατάντια της Ηλείας..

Κανείς δεν φταίει, αλλά  μήπως φταίει… ο Χατζηπετρής ?  

Και  βεβαίως  φταίει ….ο Χατζηπετρής
Αυτός  ο Χατζηπετρής φταίει για όλα  !
Το λέει και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης :

«Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
φταίει κι ο Χατζηπετρής.
Τι θα πει μας τα ‘παν αλλιώς
τι θα πει τα φάγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίει ο χοντρός;
Φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός.
Τι θα πει θα φάτε καλά
τι θα πει δεν έχουμε μία
τι θα πει χρωστάγαν πολλά
ήτανε στημένο αλλά...
φταίει κι ο Χατζηπετρής.»


Υστερόγραφο:

Είναι αυτό το πολιτικό σύστημα που  στον εαυτό τους κόβουν τις εισφορές στο κράτος με το  σκανδαλώδες ρουσφέτι υπέρ της τσέπης όλου του κομματικού συστήματος που ψήφισε η Βουλή και απαλλάσσει από μεγάλο κομμάτι της έκτακτης εισφοράς (γλιτώνουν από 1050 μέχρι 2000 ευρώ το χρόνο)  αλληλεγγύης όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και τους υψηλόμισθους διοικητές και συμβούλους του δημοσίου!

Και τους απαλλάσσει με τον ίδιο νόμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (!) που επέβαλε: Περικοπές στις συντάξεις, Κατάργηση του ΕΚΑΣ, Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια και μείωση του αφορολόγητου συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Είναι αυτό το πολιτικό σύστημα, αυτό που αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές, φτωχοποιώντας ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού, ετοιμάζει φόρο- τέρας κατά της περιουσίας που απέμεινε στους πολίτες, παζαρεύει το αφορολόγητο και τη νέα περικοπή των συντάξεων.
Είναι αυτό το πολιτικό σύστημα, αυτό που  δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί για το νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί! Και κανείς δεν κατάγγειλε τον νόμο αφού τον ψήφισε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Προφανέστατα γιατί εξυπηρετούσε την τσέπη όλων! Η οποία… δεν άντεχε το ένα χιλιάρικο επί πλέον το χρόνο υπέρ του ταμείου αλληλεγγύης, αλλά αντέχει να το κόβει από κείνον που παίρνει επτά χιλιάρικα το χρόνο, όχι το μήνα!


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑ'Ι'ΔΟΝΗΣ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή