Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Τα ζούδια της εξουσίας της Ηλείας

Τα ζούδια της εξουσίας της Ηλείας



Η εξουσία (πολιτική, οικονομική, ενημέρωσης-ΜΜΕ)  είναι βδελυρή και παραμορφώνει την πραγματικότητα διότι δίνει την ευκαιρία σε ποταπά υποκείμενα να φαίνονται σημαντικά, να επηρεάζουν συνειδήσεις, αλλά και να καθορίζουν τις τύχες ολόκληρων κοινωνιών.

Παράδειγμα (τρανταχτό) το ανάλογο τοπικό (της Ηλείας)  εξουσιαστικό σύστημα (πολιτικό, οικονομικό, ενημέρωσης-ΜΜΕ κλπ).
Εάν αυτός ο εσμός έλεγε όλα αυτά που πρεσβεύει, ψηφίζει και υποστηρίζει στο καφενεία, χωρίς να έχει εξουσιαστική  υπόσταση, θα ετύγχαναν της χλεύης των πολλών ή θα χόρταιναν καρπαζιές, διότι αυτό εκπέμπει (είναι) το θεμελιώδες, συγκεκριμένο εγώ τους.
Εάν υπήρχε έλεγχος (πραγματικός) πεπραγμένων, σχέσεων, διαπλοκών, συναλλαγών και ανταλλαγμάτων  δεν θα είχαν που να σταθούν..
Εάν υπήρχε αντικειμενικός καταλογισμός στην πασίδηλη οπισθοδρόμηση κα αναπτυξιακή υστέρηση  του τόπου και ποιοι μέσα από πολιτικές  και μέσα ενημέρωσης  επικρότησαν και χειροκρότησαν αυτήν δεν θα είχαν  που να κρυφτούν..

Όμως…
Αυτά τα ζούδια, που ομοθυμαδόν φτωχοποιούν μέχρι εξαθλιώσεως τον λαό, καταστρέφουν τον τόπο μας, μαζί με τους οικονομικά ωφελούμενους από αυτήν και  τους  τυφλοπόντικες  και νταβατζήδες της εξουσίας,
μας κουνούν και το δάχτυλο!

Ποιοι αυτοί που είδαν την κάθε εξουσία(πολιτική, οικονομική, ενημέρωσης-ΜΜΕ) ως μέσο προσπορισμού ωφελειών, ευμάρειας του παρόντος  και του μέλλοντος τους.

Εάν αφαιρεθεί ο προστατευτικός φλοιός της εξουσίας από αυτούς (της εξουσίας …) και αφεθούν με το προσωπικό τους εγώ στην κοινωνία, προσπαθήσουν να συνομιλήσουν με αυτήν, θα φανεί αμέσως ότι οι άνθρωποι είναι για τα παλαμάρια, για τα σίδερα και θα έμπαιναν στα σίδερα...

Γι’ αυτούς (προς εμάς) η εξουσία  έχει καθαρά εργαλειακό χαρακτήρα.

Πρόθυμα υποστηρίζουν  όποιο πολίτευμα (νομίζουν) ότι τους  συμφέρει, λες κι έχουμε (εμείς) αποδεχτεί (αυτό)  ως φυσική κατάσταση την ουσιαστική ανισότητα, την κοροϊδία, το ψεύδος και την οικονομική κατηφόρα (μας)…

Θεωρούν επειδή  είναι βουλευτές,  δημαρχαίοι, περιφερειαρχαίοι οικονομικά έχοντες, εκδότες, παρατρεχάμενοι μπορούν να λένε, να πράττουν και εισπράττουν, χωρίς έλεγχο και αυτά θρασύδειλα κρυβόμενοι, να είναι εκβιαστές των πάντων, επιβήτορες και νταβαντζήδες της κοινωνίας και ου τόπου μας ( και της Ηλείας).

Δεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να κρατήσουν τις θεσούλες τους
Κάποιοι μετερχόμενοι απειλές, δελεασμούς, κουτσομπολισμούς  και κακότητες νομίζουν θα πτοήσουν  την αλήθεια.

Αυτό είναι ύβρις.
Ας γνωρίζουν ότι της ύβρεως έπεται η νέμεσις και της νεμέσεως η τίσις (τιμωρία). 

Μικρός είναι ο τόπος (μας), το δημοκρατικό  και κοινωνικό παράστημα του καθενός ορατό, γνωριζόμαστε όλοι καλά, στοιχεία υπάρχουν επαρκή και πολλά..και ευθύνες έχουν ονόματα και επώνυμα…
και λίγος ο χρόνος τους ( θα αποκαλυφθούν πλήρως !)

Υστερόγραφο: 
Πρέπει να γνωρίζουν αυτοί (…)πως κάποιοι δεν επιζητούν οφέλη, οφίτσια, εξουσία, κέρδος, αλλά την αλήθεια, την δημοκρατία, μια άλλη  πορεία για τον τόπο και μια άλλη κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου