Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Γνους πράττε»: Αρχαία Ολυμπία (ειρήνη), Ακρόπολη(δημοκρατία), ΗΠΑ (επικυρίαρχοι), Ισραήλ (δολοφόνοι)

«Γνους πράττε»: Αρχαία Ολυμπία (ειρήνη), Ακρόπολη(δημοκρατία), ΗΠΑ (επικυρίαρχοι),  Ισραήλ (δολοφόνοι)



Επίδειξη επικυριαρχίας των ΗΠΑ η υπερπτήση των  αεροπλάνων της «U.S. Air Force» πάνω από την Ακρόπολη  των Αθηνών  και κατάδειξη ποιοι είναι «σύμμαχοι» μας (τους) με την συμμετοχή των  Ισραηλινών αεροσκαφών της  «Israeli Air Force».
 Ο πολεμικός  σχηματισμός πέταξε (ως περιπαιγμός )πάνω από την  Ακρόπολη σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς, της δόξας  και της  Δημοκρατίας από την κλασική Ελλάδα  αλλά και καταφύγιο και τόπος για την άμυνα κατά των διαφόρων εχθρών (όπως οι ΗΠΑ),   με τα αεροπλάνα  να προέρχονται και να έχουν αφετηρία(ως ειρωνεία και  πρόκληση )  την Γη της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ήλιδας (αεροδρόμιο Ανδραβίδας ), από τον τόπο μας που (πρέπει) να εκπέμπει τα μηνύματα  της ειρήνης, του πολιτισμού, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών και  της εκεχειρίας.

Η πρόκληση της Ακρόπολης σύμβολο της χώρας  που γέννησε την Δημοκρατία, έπεται  της ιταμής και βέβηλης  ενέργειας να πετάξουν τα αμερικάνικα αεροπλάνα την ώρα που πραγματοποιείτο η εκδήλωση  και τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη (όταν μιλούσε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας), των ΗΠΑ που με τον Τζον Πιουριφόι, τον τότε πρεσβευτή τους στην Ελλάδα απαίτησαν και επέβαλαν  την εκτέλεση Μπελογιάννη.
Αεροπλάνα  των ΗΠΑ που έχουν μακελέψει την υφήλιο και του κράτους δολοφόνο, του Ισραήλ(ίσως να είναι τα ίδια αεροπλάνα που ισοπέδωσαν την Γάζα στην Παλαιστίνη).

Η «αριστερή» κυβέρνηση σε μια επίδειξη αμερικανοδουλείας και ατλαντισμού,  γυρνώντας την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, επιπλέον δίνει- παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία με την επέκταση αμερικανικής βάσης στη Σούδα, νέα βάση στη Κάρπαθο και την επιθεώρηση στην Ανδραβίδα των υποτελών από τον σημερινό Αμερικάνο πρέσβη Τζόφρεϊ Πάιατ ( αυτόν  που εφάρμοσε και οργάνωσε το πραξικόπημα στη Ουκρανία το 2014).

Πρόσχημα και αφορμή η Νατοϊκή άσκηση «Ηνίοχος 2017» (27/03 -06/04/2017) μια άσκηση με επιθετικό  και  αντιρωσικό  χαρακτήρα γιατί αντικείμενο έχει την αντιμετώπιση των αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής, κυρίως των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S300, που προσφάτως τέθηκαν σε λειτουργία στη Συρία και στο Ιράν. Δηλαδή όχι είμαστε ενάντια σε μια φίλη χώρα  την Ρωσία, αλλά  και εκπαιδεύουμε –προετοιμάζουμε επιθέσεις σε χώρες που παραδοσιακά είχαμε καλές σχέσεις (Συρία,Ιράν).
Η Ελλάδα έχει συστοιχίες ρωσικών πυραύλων S-300  στην Κρήτη. οι οποίες και χρησιμοποιούνται για αυτήν  την άσκηση -εκπαίδευση….

Η νέα αμερικάνικη επικυριαρχία έχει σκοπό τη μετατροπή περιοχών της χώρας σε στρατόπεδα κρίσιμων υποδομών για τις πολεμικές τους εφορμήσεις…
Μεταξύ αυτών και η Ανδραβίδα !

Επιχείρημα και περιτύλιγμα για να καταποθεί το χάπι της υποτέλειας . η ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Δηλαδή θα εκπαιδεύουμε καταστροφείς χωρών και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι αν αναπαύονται στις κλίνες των ξενοδοχείων μας, αν τρώνε στις ταβέρνες μας, οι εκτελεστές των λαών .
Θα είναι ευχαριστημένοι αν εκτονώνονται οι ιπτάμενοι δολοφόνοι σε κέντρα διασκέδασης ή  σε πορνεία θα αναπτυχθούν στην Ηλεία.
Τουρισμός δολοφόνων γιατί όπως  είπε   ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάν. Καμμένος «Η  άσκηση αυτή μπορεί να βοηθήσει την περιοχή και τουριστικά αφού το  μεγαλύτερο μέρος των αποστολών μένει στην περιοχή».

Θεωρητικό επικάλυμμα του «αριστερού» ατλαντισμού και της  της αμερικανικής «προσφοράς» είναι η  «μοναδική ευκαιρία» της Ελλάδας να καλύψει το κενό ασφάλειάς της που θα  καλύπτει τη εμπλοκή μας στις αμερικάνικες  πολεμικές  περιπέτειες και επεμβάσεις.
 Επεμβάσεις που έφεραν (και θα φέρουν)  θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.

Η άσκηση «Ηνίοχος 2017» έχει ως προμετωπίδα το αποφθέγματα «Γνους πράττε» (Να πράττεις με επίγνωση) του Πιττακού του  Μυτιληναίου  (ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας).


Αυτό ισχύει στον υπερθετικό βαθμό για κυβερνητικούς που οδηγούν την χώρα μας σε δρόμους  εκχώρησης της εθνική μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και δημιουργίας εχθρών, χωρών που διαχρονικά ήταν φίλοι μας, σε πολέμους της νέας εποχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου