Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το πολιτικό σύστημα της Ηλείας, των αχρείων και ολίγων επιβητόρων (της)

Το πολιτικό σύστημα της Ηλείας, των αχρείων και ολίγων επιβητόρων (της)


Οι ψηφοφόροι της Ηλείας τούς εμπιστεύτηκαν και τους έκαναν Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Βουλευτές   και τα λοιπά συναφή, τους οδήγησαν σε υψηλές, νευραλγικές θέσεις εξουσίας, στο ζενίθ τους.

Τα αποτελέσματα γνωστά, η Ηλεία στο ναδίρ και  έρχονται με ύφος δε, παρακαλώ, και αποποιούνται τις ευθύνες τους για την κατάντια του τόπου μας, λες και είναι από άλλο πλανήτη, λες και δεν κυβέρνησαν, δεν κυβερνούν, δεν καθορίζουν τις τύχες του τόπου μας , αυτοί οι ίδιοι.

Η επανάληψη κουραστική  και μη χρειαζούμενη, εμπεριέχεται  σε αυτό το «πιάσαμε πάτο» όσον αφορά την κοινωνικοοικονομική κατάσταση  του νομού μας σε αντίθεση με αυτό που μπορεί δύναται και δικαιούται η Ηλεία. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε.

Η Ηλεία υποβαθμίζεται, εξευτελίζεται και ακυρώνεται η δυναμική της από βολεμένους, ανίκανους, αμόρφωτους, ζούδια και λοιπούς κηφήνες.

Η πραγματικότητα του τόπου μας κραυγάζει και διαμαρτύρεται.

Όπου και να κοιτάξεις το ωραίον της Ηλείας, το δυνατόν των προσόντων της, την ασχημαίνουν, την μειώνουν  τα αποτελέσματα μερικών τζιτζιφιόγκων που παριστάνουν τους πολιτικούς (τοπικούς ηγέτες).

Οι «έτσι χωρίς πρόγραμμα και  σχέδιο», οι αναποτελεσματικοί, οι παρτάκηδες,  οι κενολόγοι, οι διαπλεκόμενοι, οι λέο(ω)ντες και μύες, οι βολεμένοι , οι διορισμένοι, οι καρεκλοκένταυροι, οι ωφελιμιστές, οι βλαχοδήμαρχοι, τα πολιτικά γραφεία, οι εξυπηρετήσεις, μας κατέληξαν εδώ.

Ιδού  τα έργα τους, το αποτέλεσμα τους: Η σημερινή Ηλεία

Οι Βουλευτές, οι Περιφερειακοί και οι Δήμαρχοι, οι ετεροδημότες εξ Αθηνών και αλλού, οι παράγοντες του τόπου ελέω κόμματος και ουχί ικανοτήτων (αποτέλεσμα κατευθυνόμενης σταυροδοσίας),  οι εχθροί του τόπου (Κατσιαφάρας),  οι μάστορες των προσωπικών εξυπηρετήσεων,  οι εξπέρ της διαπλοκής,  είναι οι τοπικοί άρχοντες  της συμφοράς (μας) και της πάτωσης της Ηλείας (του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αμαλιάδας, του Κάμπου, της Επαρχίας Ολυμπίας) .

Χαρακτηριστικά όλων αυτών η αλαζονεία, τα τσαλαβουτήματα, οι ασυναρτησίες, τα παραληρήματα, οι ίντριγκες, οι δανικαριές, οι κομματικές εναλλαγές(ανάλογα ποια είναι κυρίαρχη-καιροσκοπισμός), η μνημονιακή τους προσήλωση, ο χαμερπισμός, το κόρδωμα, η έλλειψη μέτρου, η μεγαλομανία διά της μεγαλοστομίας, τα μαύρα μεσάνυχτα από πολιτική, η άγνοια της πραγματικότητας, η καμιά επαφή με την επιστημοσύνη, η αναίδεια τους και  η (εξ)υπηρέτηση  αγόγγυστα ή χωρίς κριτική το σύστημα, την κάθε κυβέρνηση.

Όλα,  αυτών κινούνται στην σταθεροποίηση της όποιας  εξουσίας έχουν ή θέλουν να κατακτήσουν, θέλουν να είναι  στα πράγματα…

Για αυτό,
  • βουλευτές τα δίνουν  όλα και τα ψηφίζουν όλα και κακοαντιγράφουν μεθόδους Κανελλόπουλου και Σκουλαρίκη, οι κακόμοιροι, τα ρετάλια, οι προσκυνημένοι,  
  • εισαγόμενοι εχθροί από Αχαΐα τολμούν και εμφανίζονται στον τόπο μας,
  • ο ολετήρας της πρωτεύουσας του νομού συνεχίζει ανοηταίνων, μια θλιβερή καταγέλαστη καρικατούρα παριστάνει το μάγκα,
  • αποτυχημένοι βουλευτές ( αλλά και ανίκανοι και με μηδαμινή προσφορά στον τόπο ) θέλουν πιάσουν  ξανά στασίδι για δήμαρχοι,
  • ορντινάντσες βουλευτών( το μόνο τους προσόν)  γίνονται αντιπεριφερειάρχες,
  • δουλάκια εκδοτών επίδοξοι δήμαρχοι,
  • σύγχρονες μικρότητες «ηγούνται»  στον «κάλλιστο της Ελλάδος τόπο»,
  • βουλευτές, δήμαρχοι,  σύμβουλοι, πολιτευτές  και λοιποί εκτελεστές της Ηλείας,
  • τα νέα φιντάνια που ξεπηδούν για να γίνουν κάτι (όπου κάτσει η μπίλια)   ακριβή αντίγραφα των μέχρι τώρα διαχειριστών της Ηλείας


είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουν
πόσο καταγέλαστοι, πόσο αστείοι φαίνονται στην Ηλειακή κοινωνία

ή ίσως  θεωρούν ότι, λόγω ύπαρξης του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος ( και της ανοχής, υποστήριξης και της ψήφου των Ηλείων) ,

όλα θα ξεχαστούν και αυτοί θα συνεχίσουν να είναι ή ξαναβρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής του νομού.

 Αν πει τις, προέχει βεβαίως η αυτογνωσία, αλλά  και πώς να την ανακαλύψουν αυτοί; (οι ταγμένοι να μας σώσουν…)

Τούτοι ΄δώ  έχουν κολλήσει στις καρέκλες τους κι εξακολουθούν να εκτοξεύουν «ανησυχίες» για το μέλλον της Ηλείας (Πύργου κλπ..) , που δεν είναι παρά ανισόρροπες πομφόλυγες και φλυαρίες και ανοησίες αισχίστης κοπής.

Εμ, τόση λάμψη και τόση δόξα  και ωφέλειες (οικονομικές κλπ ..) έχουν (ή θέλουν να ) αποκτήσει,  φυσικό  να πάρουν τα μυαλά τους αέρα και να θεωρήσουν ότι είναι οι αυριανοί Ηλειάρχες, εθνάρχες ( όπως προσφωνεί  εκδότης τον Δήμαρχο της  πρωτεύουσας της Ηλείας…!!) Ναπολέοντες και λοιπά.

Οι υπερφίαλοι και οι  ανερμάτιστοι.

Που μάλλον δεν έχουν να φοβούνται τίποτε με τέτοια άπνοια γύρω τους, με τόση αδράνεια και αμηχανία κοινωνική.

Και  θα ξανάρθουν και θα ξαναπούν  τα ίδια χτεσινά ( και ψεύτικα ) λόγια, τις  ίδιες υποσχέσεις

Και  Ηλείοι αναπαύονται… (οι περισσότεροι), εξευτελίζονται ακολουθώντας  άδεια κουστούμια ή ταγιέρ (αρκετοί),  χειροκροτούν (πολλοί) αυτούς που μας έφερα μας  στο μη παρέκει..  

Και  θα τους ξαναψηφίσουν…  

«Σ΄αυτό το θέατρο σκιών τι περιμένω
….

ποιος είν΄ο θεατής και ποιος ο θεατρώνης»

1 σχόλιο: