Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τα καινούργια «φρούτα» της Ηλείας

Τα καινούργια «φρούτα» της Ηλείας


Στα πολυποίκιλα  προϊόντα και εκλεκτής ποιότητας παράγει η Ηλειακή γη (σχεδόν τα πάντα) προστέθηκε ένα καινούργιο «φρούτο», που έχει γεύση ανοησίας, οσμή αντιλαϊκότητας  (βρώμα δηλαδή ), υφή έντονης κοροϊδίας και χρώματος μπλε (στην αρχή κοκκίνιζε) .
Και αυτά τα «φρούτα» δεν είναι άλλα από τους βουλευτές Ηλείας του  ΣΥΡΙΖΑ που φύονται στο «γόνιμο» έδαφος  των πεταμένων υποσχέσεων τους ( στο φουσκί – εκ του φούσκα..), που ασυστόλως ψευδολογούν, ανερυθρίαστα  ανοητολογούν και αναιδώς κοροϊδεύουν και εξαπατούν τους πολίτες.
Δεν αναφέρομαι στα γενικά αντιλαϊκά και απαράδεκτα της πολιτικής  τους και της κυβέρνησης, αλλά στα ειδικά και τα αφορώντα τους αγρότες.

Είπε και απεφάνθη  ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας: «Καλά νέα για τους αγρότες» μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου (Πληγείσες εγκαταστάσεις από θεομηνίες- Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- Κόροιβος- Αγροτικά «κόκκινα» δάνεια).

Ο επισκέπτης του τόπου μας, ετεροδημότης εξ Αθηνών μάλλον έχει απωλέσει την επαφή  με την πραγματικότητα ( την σχέση  του με αυτήν την έχει  χάσει προ πολλού).
Οι Ηλείοι αγρότες οδεύουν σε μαζικό αφανισμό από την συνολική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μόνο καλά δεν είναι, αλλά αντιθέτως μαύρα και άραχνα.

 Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, διπλασιασμός του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 στο 22%), τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% , κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, περικοπή των συντάξεων, νέο «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» που «πετά» εκτός επιδοτήσεων και ενισχύσεων το 50% των αγροτών, δεσμεύσεις λογαριασμών και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, μείωση του αφορολόγητου.

Και δεν είναι μόνο αυτά..
Είναι οι μειώσεις των τιμών των αγροτικών προϊόντων (φράουλα, ντομάτα, καλαμπόκι, γάλα, ζωοκομικά προϊόντα ), η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο λόγω χαμηλών πιστώσεων (που επαναλαμβάνεται και φέτος),,δεν αντιμετωπίζεται ο  διαλευρώδης στα εσπεριδοειδή, οι σταφιδοπαραγωγοί περιμένουν  ακόμη τις αποζημιώσεως, οι νέοι αγρότες αναμένουν  ακόμη την έγκριση των σχεδίων  βελτίωσης αλλά και εξαιρούνται από το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας, οι δασικοί  χάρτες τους ενέπλεξαν σε δαιδαλώδη, κοστοβόρα και επικίνδυνη διαδικασία (  να δημευτούν αγροτικές περιουσίες), οι περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις(λόγω τριπλασιασμού των δικαιούχων χωρίς αύξηση του διανεμόμενου ποσού ).

Αυτά λοιπόν είναι τα καλά νέα ?

Δεν πάει πολύς καιρός που όλοι οι Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευαν στην Ηλεία  με τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και υπόσχοντο:
«Τη δεδομένη στιγμή πρέπει να κάνουμε όλοι προσπάθειες προκειμένου να γίνει το καλύτερο και το λιγότερο χρονοβόρο για τους παραγωγούς... θα πρέπει να παρθούν και να εξαγγελθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των αγροτών από τον υπουργό» 'Εφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη.
  «…θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Αυτά που μας «καίνε είναι δύο. Η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών με τον πιο σύντομο και πιο δίκαιο τρόπο» Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Δεν παραπάει  η κοροϊδία ?
Ζουν και  απολαμβάνουν την βολή τους που απορρέει από την συμμετοχή τους στην εξουσία και επιπροσθέτως προκαλούν.

Σε ένα νομό βαλλόμενο και εκπιπτόμενο αναπτυξιακά, με εμφανή μείωση του πληθυσμού του, με υστέρηση στις υποδομές,  και  το βασικό  μέρος της οικονομίας της, την αγροτική παραγωγή σε αποδρομή που υπόκειται και σε  καταστροφές (φυσικά φαινόμενα, ασθένειες ), βέβαιο είναι πως θα έχει τεράστιες επιπτώσεις  στο μέλλον όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλης της  ηλειακής κοινωνίας.

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ --- ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΑΡΑΠΑΕΙ Η ΚΟΡΟ'ΙΔΙΑ,,,,, Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΑΛΑΒΕΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΗ ΠΟΛΑ ,, ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή