Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ηλεία: Τι έχει, τι δεν έχει, τι έχει εγκαταλειφθεί, ποιοι την διαχειρίζονται σε μια πορεία εξόντωσης της

Ηλεία: Τι έχει, τι δεν έχει, τι έχει εγκαταλειφθεί, ποιοι την διαχειρίζονται σε μια πορεία εξόντωσης της


Το σύστημα που όχι μόνο ακινητεί, αλλά οπισθοδρομεί και ὀλλύει τον τόπο μας, την «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα» Ηλεία ( και τον Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαιά Ολυμπία, Κάμπο,  Ορεινή Ηλεία, Επαρχία Ολυμπίας ),  συνεχίζει αδιάλειπτα το φθαρτικό και  εκθεμελιωτικό επακολούθημα τους.

Το σύστημα της Ηλείας,
αυτός ο εσμός, των απτόητων, άχρηστων, ανόητων και ιδιοτελών παμφάγων αρπακτικών,
ανθρωπάκια με  ευφυία του κάτω του υπερμετρίου,
καθόρισαν και ορίζουν  την πορεία αυτού του κακοδαίμονα τόπου και σε αυτό περιλαμβάνονται Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως και να το πουν, όπως και να το περιγράψουν, όπου και να κρυφτούν, όπως και να το κρύψουν  η πραγματικότητα του  τόπου μας βοά, κραυγάζει, οι οικονομικές δείκτες του δείχνουν ως ένοχους της εσχάτης εγκατάλειψης ενός νομού  που τα έχει όλα, άπειρες δυνατότητες, ζηλευτά προσόντα (παραγωγικά, περιβαλλοντικά, ιστορικά)

Ένας νομός που είναι ουραγός στην ανάπτυξη, στις τελευταίες θέσεις της Ελλάδας, που μειώνεται  πληθυσμιακά, με το 1/3 του πληθυσμού της άνεργο, με τη μισή  πλούσια γης της ακαλλιέργητη, την κτηνοτροφία της να φθίνει και τη επιχειρηματικότητα να μαραζώνει.

Πόσες άλλες περιοχές,
έχουν Αρχαία Ολυμπία, Επικούριο  Απόλλωνα (δύο Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), Αρχαία Ήλιδα, Χλεμούτσι, Πηνειό, Αλφειό, Νέδα, Ερύμανθο, Λάμπεια όρη, Φολόη,  εκπληκτικές παραλίες, Καϊάφα, Κοτύχι, Στροφυλιά, Δίβρη, Ανδρίτσαινα, τέτοιο φως κα  ήλιο  γεννοβόλα εδάφη, πολλά νερά, πλούσιο υπέδαφος ?

Και όμως αυτός ο ευλογημένος τόπος από τη φύση και την ιστορία

Δεν έχει,
δρόμους- αλλά καρμανιόλες-,  σύγχρονο αυτοκινητόδρομο διότι κάποιοι άθλιοι ( βουλευτές και Περιφερειάρχης ) τον εξαίρεσαν από τις συμβάσεις παραχώρησης και κάποιοι άλλοι άχρηστοι τον σαλαμοποίησαν και με το πιο πιθανό να μην κατασκευαστεί ποτέ ή να τελειώσει γύρω στο 2030…, όταν σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώνονται οι Αυτοκινητόδρομοι.

Δεν έχει,
άλλες μεταφορικές υποδομές σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο, αξιοπρεπή και σύγχρονη σύνδεση με Αρκαδία και Μεσσηνία,  το αεροδρόμιο χάθηκε, υφαρπάχτηκε και …προσγειώθηκε στον Άραξο, ο σιδηροδρομικές γραμμές χορτάριασαν.

Δεν έχει,
κάθετους οδικούς άξονες που να συνδέουν τα ορεινά τμήματά του με τα πεδινά ενώ αφήνεται ανενόχλητο το λόμπι των Αχαιών να κάνει εμπορικά δική της την ορεινή Ηλεία δια της πακτωλώδους παροχής πιστώσεων για την συντήρηση της εθνικής οδού Πατρών – Τρίπολης/111( που πρέπει να γίνει).

Δεν έχει,
εκτελεστεί κανένα έργο υποδομής και μεγάλης σημασίας τα 30 τελευταία χρόνια.

Σε αυτόν τον τόπο δεν ενδιαφέρει κανένα (?) ,

που ο Πύργος να μετατρέπεται σε χωριό,  μιά ξεχαρβαλωμένη πόλη, ένας Δήμος που παραπαίει, σκοτεινοί κόμβοι, βρώμικες γειτονίες, αγέλες αδέσποτων, παραλίες αφρόντιστες, καμία παιδική χαρά, το ένα πάρκο  και αυτό κλειστό, κλειστό το κολυμβητήριο( τα  Πυργιώτοπουλα πηγαίνουν στην Αμαλιάδα.. ), καμία εκδήλωση, κανένα έργο και οι τουρίστες έρχονται ….με αδειανά λεωφορεία, οι άποροι αβοήθητοι,  που κοκορεύονται επειδή αλλάζουν καμένες λάμπες ή βουλώνουν καμιά λακκούβα,

που η Αμαλιάδα και ο Κάμπος να  υδρεύονται με ακατάλληλο νερό από τις γεωτρήσεις  και το Διυλιστήριο  Πηνειού σε αχρηστία και  τολμούν να ξανα-υδροδοτήσουν από Διυλιστήριο χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη των ποιοτικών δεικτών, γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Είναι γνωστό πως το νερό από το φράγμα είναι ακατάλληλο,

που η Βόρεια  Ηλεία έχει χαρακτηριστεί περιοχή υψηλού κινδύνου όσον αφορά την ελονοσία (λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας της Περιφέρειας ),

που  το Πεδίο Βολής στη Γαστούνη παραμένει αμετακίνητο και με τις  οβίδες δίπλα στους κατοίκους και λουόμενους,

που η Αρχαία Ολυμπία είναι  σε εγκατάλειψη και αναξιοποίητη, όπως και η Ήλιδα και Επικούριος και το Χλεμούτσι και είναι δυνατόν τα Μουσεία,  των Ολυμπιακών Αγώνων (το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητα  και το Μουσείο των σύγχρονων  Ολυμπιακών Αγώνων) και Μουσείο στο Χλεμούτσι να είναι κλειστά( !),
που υφαρπάζεται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και  ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας « επαναστατεί» με ψηφίσματα, η Περιφέρεια «πέρα βρέχει» κα η κυβέρνηση  δεν ασχολείται ..

που εξελίσσεται ένα περιβαλλοντικό  έγκλημα και οικονομικό έγκλημα κατά της οικονομίας της  Ηλείας από τις  επιπτώσεις ενός ατυχήματος από σεισμικές διεγέρσεις που τόσο συχνές είναι στην περιοχή(πλήρης καταστροφή και η Ηλεία τέλος )  και έγκλημα κατά του κάλλους του τοπίου  με τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Κατάκολο  και με τεράστιες επιβαρύνσεις  στην περιοχή από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος και την διοχέτευση των προϊόντων του,  με μηδαμινό όφελος για την περιοχή( μερικές θέσεις εργασίας και κάτι ελάχιστα χρήματα από  τα ανταποδοτικά).Αλλά προέχουν οι καλές σχέσεις  των τοπικών ΜΜΕ με την εταιρεία που πληρώνει καλά( τις  … διαφημίσεις εννοώ … μη πάει το μυαλό σας αλλού…)  και στις μυστικές συναντήσεις μαζί τους τα λέει καλά..΄

 που δεν έχουν υποβληθεί  τα  των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων  για τους Δασικούς χάρτες από τους Δήμους  (Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας-Κρέστενας , Αρχαίας Ολυμπίας  και του Πύργου εκπρόθεσμα )  και δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών τους και τους ωθούν στον δρόμο της υποβολής αντιρρήσεων, υποχρεώνοντάς τους και στην καταβολή διαφόρων ποσών (που θα μπορούσαν να τα είχαν αποφύγει )

και τόσα  άλλα ..

Σε αυτό τον τόπο
έχει εγκαταλειφθεί

ο παραγωγικός της  πυλώνας, η αγροτική παραγωγή, με το φράγμα του Πηνειού σε εγκατάλειψη και σε κίνδυνο όπως και το αρδευτικό δίκτυο, τις  ασθένειες να επελαύνουνε (δάκος, διαλευρώδης, ξήρανση σταφίδας) και αυτοί οι άθλιοι που κατέστρεψαν την περυσινή ελαιοκαλλιέργεια πανηγυρίζουν επειδή εξασφάλισαν πιστώσεις που είναι το 1/3 των αντίστοιχων πιστώσεων νομών με τα ίδιο αριθμό ελαιόδεντρων και δε την δακοκτονία να την αναλαμβάνουν  εργολάβοι από την βόρεια Ελλάδα…( η αποτυχία εξασφαλισμένη), το αρδευτικό δίκτυο είναι υπό κατάρρευση και στα πρόθυρα λουκέτου .

Έχει εγκαταλειφθεί
ο Τουρισμός  λόγω της έλλειψης δικτύου μεταφορών (Ολυμπία Οδός, Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομος, το  Λιμάνια περιμένουν εκσυγχρονισμό τους - έργα χερσαίας ζώνης Κατάκολο, Παράκαμψη Αγιάννη κλπ) και με τεράστια ευθύνη της Περιφέρειας ( και των Δήμων) δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα προβολής του τόπου μας σε κανένα μέσο ενημέρωσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού ( όταν όλες οι άλλες Περιφέρειες   κάνουν ιδιαίτερη σημαντική προσπάθεια).

Έχει εγκαταλειφθεί,
 ο παραλιακός πλούτος μας, ακαθάριστες αμμουδιές, προβληματικοί  δρόμοι πρόσβασης σε αυτές, έλλειψη ναυαγοσωστών (πόσοι συνάνθρωποί μας πνίγονται κάθε χρόνο), σκουπίδια στις παραλίες, για τις την εγκατάλειψη που έχουν οι περισσότερες, απουσία  στοιχειωδών έργων και υπηρεσιών εξυπηρέτησης των λουόμενών(χώροι στάθμευσης, νερό, ντουζιέρες, τουαλέτες, κάδοι σκουπιδιών κλπ), ανεπαρκής  η προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με διαδρόμους  και  συστήματα  αυτόνομης πρόσβασης (τύπου Seatrak) στις παραλίες που έπρεπε να είχε ήδη λειτουργήσει..

Έχει εγκαταλειφθεί,
η τριτοβάθμια εκπαίδευση τα ΤΕΙ να καταδιώκονται και να μειούνται,
η βιομηχανική ζώνη  στο πουθενά, καιη μεταποίηση να πνέει τα λοίσθια,
τα ΤΕΙ να καταδιώκονται και να μειούνται,

Αυτόν τον τόπο μας  τον διαχειρίζονται

Εχθροί της Ηλείας  μας,  όπως είναι ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας που έκοψε το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα από την «Ολυμπία Οδό» ( όπως και οι βουλευτές ), δεν έκανε τίποτα από τα υπεσχημένα για το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ( αισχρός ψεύτης), υφαρπάζει το νερό το νερό του φράγματος Πηνειού για την άρδευση της Αχαΐας, δεν έχει υλοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ έργο στην Ηλεία, επί ημερών του σταμάτησε ο Σιδηρόδρομός, δεν προχωρά στην εκτέλεση του έργου «Οδικός άξονας Ολυμπία –Τρίπολη) και κοροϊδεύει ασύστολα αυτόν τον βασανισμένο τόπο.

Μετριότητες ( και πιο κάτω ) όπως ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος που δεν τολμά να αντιμιλήσει στο αφεντικό του  τον Κατσιφάρα (ούτε για το νερό του Πηνειού), αποδέχεται και την επιθετικότητα του  για τον νομό μας, δε διεκδικεί και πιστοποιεί τον ρόλο του, αυτόν του αχυράνθρωπου.

Εξουσίας υποτελείς  
όπως είναι οι κοψομεσιασμένοι ( από τις πολλές κωλοτούμπες  ) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ο μεν υφυπουργός καταδιώκει την σκιά του από σχολείο σε σχολείο, η συρι..ζούλα εκδίδει ακατάπαυστα δελτία τύπου ως ανταποκρίτρια έξ Αθηνών, ο δε ο «πολύς»  Μάκης αρθρογραφεί συνεχώς για να καλύψει τη κενότητά του ( όπως στη περίπτωση για το νερό του  Φράγματος  Πηνειού και την υφαρπαγή του από τους Αχαιούς πρότεινε το εξής φοβερό: Να γίνει σύσκεψη …),
και υποκριτές
 όπως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που τώρα ανακάλυψαν την αναπτυξιακή  καθυστέρηση της Ηλείας και το έλλειμμα στις υποδομές.

Ανθρωπάκια όπως ο προε..δράκος του Λιμενικού  Ταμείου και ο αυτός που παριστάνει τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας. Μόνο αν δει κανείς το βίντεο και ακούσει τις ομιλίες τους στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την κρουαζιέρα θα καταλάβει ... Ο ένας μίλησε και δεν είπε τίποτα (αναφέρθηκε μόνο στα έργα που… θα γίνουν στα πλαίσια της ΟΧΕ) και άλλος αφού γλυφτικά ευχαρίστησε άπειρες φορές τους υπουργούς, το μόνο που είπε ήταν  το παράπονο του γιατί παίρνει αποζημίωση 300€ το  μήνα για να μανατζάρει(!! )το λιμάνι του Κατάκολου, ότι έχει μόνο ένα υπάλληλο (ξέχασε τις αναθέσεις, αποζημιώσεις του ΔΣ, εργολαβίες κλπ) και ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το όραμα του  …. Και μετά αυτοσυνεχάρη δια μέσου της εφημερίδας του.
Αυτός ο ανεκδιήγητος ανθρωπάκος υποδέχτηκε με τον Λιατσή τον Κουκουέ  δήμαρχο Πατρών φορώντας ψεύτικο χαμόγελο  και κόκκινο τριαντάφυλλο (ο κακομοίρης θέλοντας να δείξει κομουνιστική απόκλιση) θέτοντας ερωτήματα: με ποια νομιμοποίηση παρευρίσκετο στην συνάντηση και πως τον αποδέχτηκε το ΚΚΕ (πρόκειται περί κατάντιας αμφοτέρων τω πλευρών…)

Μικρότητες όπως κάποιοι που παριστάνουν τους Δημάρχους, που δεν μιλούν τα αποδέχονται όλα, ανέχονται τον μπερλουσκουνισμό στην Ηλεία ( έχει χαθεί η όποια αξιοπρέπεια τους), καταπίνουν το δούλεμα από τον Κατσιφάρα και αρκούνται στα  κόκκαλα που τους ρίχνει, που κατασκευάζουν παραγοντίσκους ορίζοντας στρατούς αντιδημάρχων ( εννέα έχει η Αρχαία Ολυμπία !!!), συμβούλους, παρασυμβούλους, που διορίζουν και προσλαμβάνουν κολλητούς τους  ( όπως δύο στο Μουσείο Μπελογιάννη, οι ρυπαροί  που δεν σέβονται τίποτα ούτε την μνήμη ενός ήρωα), που κάνουν αναθέσεις έργων σε υμέτερους, που δεν παράγουν έργο παρά μικροκομματίζουν προετοιμάζοντας την επόμενη εκλογή τους.

Εξουσιολάγνοι που θέλουν οπωσδήποτε μια καρέκλα για να άρχουν και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο  που άφησαν ημιτελές , όπως,
 ο καιροσκόπος αποτυχών βουλευτής που θέλει να δημαρχεύσει στον Πύργο ( αφού τα έχει βρεί με τον εκδότη πρόεδρο  και με τον πράσινο βουλευτή έξ Αμαλιάδας ( σε υποστηρίζω για δήμαρχο, με υποστηρίζεις για βουλευτή )
και  ο άλλος αποτυχών βουλευτής που χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό  την σύζυγό του που  καπηλεύεται την Ήλιδα,  την Ολυμπία και την εκεχειρία    


Μαζί με αυτούς  οι ευνοούμενοι του συστήματος, οι τελάληδες της ψεύδους πραγματικότητας, τα τοπικά Μέσα  Ενημέρωσης  δηλαδή, οι παραχαράκτες της Αλήθειας οι υμνητές των Λιατσήδων και Κατσιφαραίων  

Όλοι αυτοί που  διαχειρίζονται τον τόπο μας, νυφίτσες και ύαινες προκαλούν με τον πλέον χυδαίο τρόπο την κοινωνία, θεωρώντας την Ηλεία  προσωπική τους ιδιοκτησία και τους Ηλείους  ένα συνονθύλευμα αγράμματων κρετίνων και ιδιοτελών ερπόντων.

Μαζί με αυτούς  και η κοινωνία  της Ηλείας ( υπάρχουν ευτυχώς εξαιρέσεις κα πολλές μάλιστα )  συνεχίζει ατάραχη σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αυτή που στρουθοκαμηλίζει και χαριεντίζεται με τους ολετήρες της χειροκροτά και  τους ψηφίζει αντί να τους καταψηφίζει, να οργίζεται και να αγωνίζεται ..

2 σχόλια:

  1. Μαρίνη μου, δεν θα κριτικάρω κομάτια του αρθρου σου με το οποίο γενικά συμφωνώ,θεωρητικά....ούτε θα εξηγήσω οτι ο Δήμαρχος Πάτρας δεν είχε λόγο να μην δεχτεί οποιονδήποτε ήταν παρών (και ήταν και απλοί πολίτες παρόντες),αλλά θα σου θυμίσω οτι το τριαντάφυλλο του κ. Βαρουξή ήταν στις αποχρώσεις του Σύριζα δηλ. πορτοκαλοκίτρινο με ρίγα κοκκινωπή.Οσο για τους αχρείους της πολιτικής σου υπενθυμίζω οτι με πολλούς απο αυτούς συνέφαγες ως "σύντροφος",ξεσκόνισες τα πολιτικά τους γραφεία, τους υπηρέτησες μέσα απο ΜΜΕ τοπικά,και εν τέλει καλό είναι να κανεις κριτική ως ενεργός πολίτης και "φυσικά" εμφανιζόμενος σε πολιτικές, κοινωνικές και εργατικές συνάξεις παρά αποκλειστικά μέσα απο την αφάλεια -ορθογραφική και επεξεργασμένη- του κομπιούτερ. Ευκαιριακά να σου θυμίσω κάτι:Το στοχασμό σας,
    που ονειροπολεί στα μυαλά σας τα νερουλιασμένα,
    σαν λακές που παραπάχυνε
    στο λιγδιασμένο ντιβάνι γερτός,
    θα τον ερεθίζω με της καρδιάς
    το ματόβραχτο κουρέλι
    χλευασμό θα χορτάσω, θρασύς, φαρμακερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άβα μου !
      Προφανώς το ΚΚΕ δεν αντέχει την κριτική (παιδική αρρώστια που την έχει εξελίξει σε χρόνια …) και αμέσως περνά στην σπίλωση(μου ).
      Αυτή η αρρώστια «δεν απαντάμε στη κριτική, αλλά κριτικάρουμε δια της σπίλωσης τον φορέα της κριτικής » και «δεν δικαιούσαι να ομιλείς επειδή δεν αγωνίζεσαι κατά όπως το ΚΚΕ πιστεύει», σε πληροφορώ είναι αντίγραφο ολοκληρωτικής/σταλινικής τακτικής…
      Θα αγωνίζομαι και θα δρω όπως εγώ πιστεύω ότι είναι σωστό και πιστοποιητικά αγωνιστικής και αριστερής νομιμοφροσύνης δεν επιζητώ και δεν με ενδιαφέρουν.
      Πίστευα πως είχες μια ευρύτητα και ανεξαρτησία στην σκέψη σου. Μάλλον θυμάμαι την Άβα που ήξερα….

      Σκοπίμως συγχέεις την εργασία μου ως μισθωτός στα Μέσα Ενημέρωσης ( δρόμο εργασίας που ακολούθησα μετά από την αποχώρηση μου από το ΚΚΕ το 1989, όταν αυτό συνεργάστηκε τους αχρείους της πολιτικής, έμεινα άνεργος πολύ καιρό-όπως άλλωστε είμαι και τώρα επί τρία χρόνια) με την πολιτική επαφή και συνεργασία (σας) όπως αυτή με τον Λιατσή και τον εκδότη/πρόεδρο.

      Όταν έφυγα από το ΚΚΕ με σπίλωσε διαδίδοντας ότι εξαγοράσθηκα με αμοιβή (χρήματα, ακίνητα, θέσεις κλπ), έλα όμως που αυτή η προσπάθεια έγινε από το ΚΚΕ για να παραμείνω και να καρπωθώ τα οφέλη της συγκυβέρνησης, όπως πολλοί άλλοι.
      Τα 18 χρόνια κομματικής ένταξης μου στο ΚΚΕ περήφανα το πορεύτηκα, το τίμησα και με τίμησε με θέσεις στελεχικής ευθύνης.
      Εσύ τα ξέρεις καλά (πολύ !) και εκπλήσσομαι που εκπίπτεις και εργαλειοποιείσαι.
      Λυπάμαι..
      Λυπάμαι επίσης για τη αποστροφή σου «μέσα απο την αφάλεια -ορθογραφική και επεξεργασμένη- του κομπιούτερ» γιατί υπονοείς ότι δεν γνωρίζω την ελληνικήν ..Τι να πώ ?.....

      Τώρα επί του προκειμένου.
      Τα συγχέεις Άβα μου (την εργασία μου με τις πολιτικές επαφές )για να μην απαντήσεις
      «Τι το κοινό έχετε με αυτούς και πως ανέχεστε τον Μπερλουσκονισμό ?».
      «Τι μέτωπο μπορείτε να δημιουργήσετε με τον Λιατσή ?»
      Μα με τον Λιατσή και το Βαρουξή ?

      Κλείνοντας Άβα μου,
      σου αφιερώνω (όπως και εσύ) τμήμα του από το έργο του Μαγιακόφσκι, του Βλαδίμηρου το «Σύννεφο με παντελόνια»
      «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΑΣΚΑΛΕΨΩ,/ εσάς του σαλονιού τη μπατίστινη,/ της Κοινωνίας των αγγέλων/ προϊσταμένη αξιοπρεπής.// Και σας, που τα χείλια ξεφυλλίζετε ήσυχα,/ σάμπως μαγείρισσα τις σελίδες της μαγειρικής.// Αν επιθυμείτε,/ θα είμαι όλος σάρκα, παράφορος/ –κι ως ουρανός τις αποχρώσεις του που αλλοιώνει–/ αν το επιθυμείτε,/ θα είμαι αψόγως τρυφερός,/ όχι άνδρας πλέον, μα – σύννεφο με παντελόνια.// Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια Νίκαια λουλουδιασμένη!/ Ωστόσο εγώ θε να δοξολογήσω με μανία/ κάποιους άντρες, σαν νοσοκομεία μπαγιαντισμένους,/ κάποιες γυναίκες, φθαρμένες απ’ τη χρήση/ σαν παροιμία. [...]

      ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ!/ Παραμερίστε!/ Ψέματα αν λέω ή αλήθεια,/ μόνο ήσυχος να μείνω δεν μπορώ./ Κοιτάχτε!/ Τ’ αστέρια ξανά/ αποκεφαλίσαν,/ στάζει αίμα ο ουρανός σαν σφαγείο!// Εϊ, σεις!/ Ουρανοί!/ Το καπέλο σας βγάλτε!/ Περνάω εγώ!/ Ησυχία μουλωχτή.// Το σύμπαν κοιμάται,/ ακουμπώντας στο μπράτσο/ το πελώριο αφτί/ κατάστικτο απ’ τα τσιμπούρια των άστρων.».

      ΥΓ:
      Δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια( μπορώ να πω πολλά…), ίσως κάποτε να συναντηθούμε και να τα πούμε.

      Διαγραφή