Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Πανηγυρίζουν, Παραληρούν, Προκαλούν !

Πανηγυρίζουν, Παραληρούν, Προκαλούν !


Πανηγυρίζουν οι άθλιοι  για τα αποτελέσματα του Eurogroup ενώ,

συμφώνησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα διαρκείας έως το 2060 (!), υπό καθεστώς διαρκούς επιτροπείας και

δεν πήραν καμία απολύτως «ελάφρυνση» χρέους. και μόνο  μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος (μνημονίου), δηλαδή το καλοκαίρι(τον Αύγουστο)  του 2018, θα συζητηθεί, «αν υπάρχει ανάγκη», για μετάθεση μέρους δανειακών υποχρεώσεων «από 0 έως 15 χρόνια», έτσι ώστε το χρέος να καταστεί «βιώσιμο», δηλαδή να μπορούν οι τοκογλύφοι να εισπράττουν.

Χαίρονται οι προσκυνημένοι όταν το Eurogroup ήταν ένας θρίαμβος του Σόιμπλε: Σκληρά μέτρα, παραμονή του ΔΝΤ, καμία ελάφρυνση χρέους. Η Ελλάδα απλώς πήρε τη δόση της

Θεωρούν μεγάλη επιτυχία ότι  κλείδωσε η λιτότητα μέχρι το 2060! και μέχρι το 2023 αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, δεν έχει έξοδο στις αγορές, δεν έχει QE-ποσοτική χαλάρωση  και  που οι τοκογλύφοι θεωρούν το χρέος «βιώσιμο», δηλαδή πληρωτέο;

Ο Τσίπρας σε συνέντευξή του τον Γενάρη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών έλεγε πως:
«είναι θέμα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας, ακόμη και παραβίασης του Συντάγματος, ακόμη και να συζητάμε για προνομοθέτηση νέων μέτρων».
Ωστόσο νομοθέτησε κανονικά μέτρα σφαγής των συντάξεων, μείωσης του αφορολόγητου και άλλα, ύψους 4,5 δις με την αγόγγυστη φυσικά στήριξη όλων των βουλευτών, μαζί και των δήθεν «αριστερούληδων».

Το δικαιολόγησε λέγοντας, πως
«τα ψηφίσαμε, αλλά δε θα εφαρμοστούν αν πρώτα δε μας δώσουν ρύθμιση για το χρέος».
Τώρα λοιπόν που για το χρέος δεν πήραν αλλά έδωσαν, πως δικαιολογούνται;

Πανωλεθρία σε όλα, ντροπιαστική ήττα  και αυτοί επιχαίρουν και όπως σωστα σημειώνει ό  Γιώργος Τετράδης/Καιρός όπως είπε χτες ο κ Τσίπρας, «στο τέλος κερδίζουν οι καλοί».
…..« 
§  Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να δοθούν 8,5 δις στην Ελλάδα για να αποπληρώσει τις αντίστοιχες λήξεις ομολόγων του καλοκαιριού, αντί για 9,5 δις που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
§  Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να διαιωνιστεί κατά 15 χρόνια ακόμα ένα ποσό 130 δις από το ελληνικό χρέος, δηλαδή να το πληρώνει ακόμα μια γενιά Ελλήνων, αν η χώρα πετύχει τους στόχους μετά το 2018, αντί να κουρευτεί, όπως ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
§  Οι καλοί ήταν αυτοί που πέτυχαν να έχει ο ελληνικός προϋπολογισμός πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και πάνω από 2% μέχρι το 2060 αντί να έχει 3,5% μέχρι το τέλος του 2018 και 1,5% από κει και πέρα που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να επιβάλουν στην ελληνική κυβέρνηση την ψήφιση των πιο σκληρών φορολογικών και μισθοκτόνων μέτρων εδώ και 7 χρόνια, καθώς και τη μείωση των συντάξεων κατά επιπλέον 25%, χωρίς η κυβέρνηση να έχει σαφή και έντονη αντίδραση σ αυτά.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να επιβάλουν την τελική επικράτηση των εργοστασιακών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, που κατακερματίζουν τη δύναμη των εργαζόμενων και τους αφήνουν πιο εύκολη βορρά στα ορέξεις των εργοδοτών, ενώ η κυβέρνηση ζητούσε τις παλιές συλλογικές συμβάσεις που υποβαμίστηκαν.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να παραμείνει στην ελληνική επιτροπεία ο πιο σκληρός δανειστής σε απαιτήσεις μέτρων, το ΔΝΤ, υπό τους όρους που είχε θέσει, χωρίς να βάλει λεφτά κατ αρχήν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε να συμμετάσχει με χρηματοδότηση.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να επιβάλουν και νέο, μεγάλο αριθμό προαπαιτούμενων, κατά τον κ Ρεγκλινγκ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε να γίνει παραδεκτό ότι έχει ήδη ψηφίσει υπέρμετρο αριθμό μέτρων.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που επέβαλαν την κατάργηση κάθε προνοιακού επιδόματος όχι σε λαμόγια, αλλά σε φτωχούς και ανάπηρους, «με ένα νόμο και ένα άρθρο», κατά τη μνημειώδη συνθηματολογία του πρωθυπουργού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να τους υπερασπιστεί.
§  Οι καλοί πέτυχαν να απορριφθεί η πρότασή τους για πολιτική χαμηλών πλεονασμάτων και υψηλότερης ανάπτυξης που είχαν βάλει στο τραπέζι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να γίνει δεκτή η πρότασή της για πολιτική υψηλών πλεονασμάτων κατ αρχήν και δευτερευόντως ανάπτυξης, προκειμένου να έχει στο ταμείο της πλεόνασμα για να διορίζει ψηφοφόρους.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που πέτυχαν να κλείσει χτες η αξιολόγηση με επιπλέον 15 δις μέτρα σε φόρους και περικοπές σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε να κλείσει η αξιολόγηση με χάρισμα επί του χρέους.
§  Οι καλοί είναι αυτοί που συμφώνησαν στον γολγοθά των Ελλήνων πολιτών μέχρι το 2023 και στον ανήφορο μέχρι το 2060 με δεσμευμένη όλη την περιουσία της χώρας μέχρι το 2107 και στην «επαναδιατύπωση για το ΧΡΕΟΣ μετά το 2018 με την προϋπόθεση επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος και εάν κριθεί αναγκαίο», ενώ η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε διατύπωση εδώ και τώρα χωρίς όρους.
Οι καλοί είναι τελικά αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της τσέπης τους και της τσέπης των λαών τους και των εταιριών τους, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται απλώς και μόνο τη διατήρησή της στην εξουσία.»
Πανηγυρίζουν, Παραληρούν, Προκαλούν !

Ζητωκραυγάζουν υπέρ μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών...

Χαίρονται που  θα παραμείνουν στις καρέκλες του, οι άθλιοι που έχουν γίνει τα κοροϊδάκια του της Μέρκελ, της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου