Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος . Υπάρχει μέλλον ; (σήμερα τα της Ηλείας..)

Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος . Υπάρχει μέλλον ; (σήμερα τα της Ηλείας..)


Μετά το χθεσινό πρώτο μας σημείωμα για το πανελλαδικό «προσγειωνόμαστε» στον τόπο μας, στην Ηλεία…
Η Ηλεία

Ο εμπαιγμός της Ηλείας και εξόφθαλμη υποβάθμιση της δεν  χρειάζεται αποδείξεις.
Η πραγματικότητα είναι τόσο φανερή, που μιλά μόνη της.

Δρόμους δεν έχουμε, κοπήκαμε από τα μεγάλα έργα μεταφοράς (Ολυμπία Οδός), αποκοπήκαμε από την  υπόλοιπη Ελλάδα (δεν λειτουργεί Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, σύνδεση με Αρκαδία κ.α.), το  αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο καταρρέει, μαζί με την αγροτιά, η βιομηχανία/μεταποίηση είναι υπό διωγμό (είμαστε ο μοναδικός νομός που δεν έχει βιομηχανική ζώνη ), οι όποιες πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητες (εκτός της γενικής οικονομικής κρίσης) προσκρούουν στην αρνητική ανταγωνιστικότητα της Ηλείας, τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας (Πολιτισμός, Αρχαία Ολυμπία,, εύφορη γη, παραλίες, περιβάλλον, φυσικές ομορφιές κ.α.) κακουργούνται.
Όταν στην Ηλεία :
-        Δεν υπάρχει  κανένα μεγάλο έργο (Εθνικής σημασίας)που να εκτελέστηκε στην Ηλεία την τελευταία 35ετία(μετά την κατασκευή της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών) ενώ την ίδια περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί στην Αχαΐα 12, στην Αιτωλοακαρνανία 4 και στην Μεσσηνία 5 ;
-        Δεν υπάρχει  συνολικός απολογισμός του  Ταμείου  Μολυβιάτη  και τη υφαρπαγή των προσφορών  προς τους Ηλείους πυρόπληκτους και  τα  σχέδια ανασυγκρότησης που υποσχέθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν ψεύτικα.
-        Η λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας  έχει «πνιχτεί», ενώ του  Άραξου  αναπτύσσεται με απαιτούμενα ποσά 20πλάσια από αυτά που χρειάζεται της Ηλείας για να λειτουργήσει ως πολιτικό.
-        Από  κοινού -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ψήφισαν  (και Κατσιφάρα συμφωνούντος ) την εξαίρεση  του τμήματος Πάτρα-Πύργος -Τσακώνα- από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού και η  πιθανότητα να ολοκληρωθεί  είναι το νωρίτερα σε μία οκταετία (αν ξεκινήσει τέλει του 2017 και αν όλα πάνε καλά, που δεν πάνε…) .
-        Ο Σιδηρόδρομος (Πάτρα-Πύργος - Καλαμάτα)- πέρα από τις φιέστες -δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του ούτε σε μια δεκαετία  και θριαμβολογούν για την λειτουργία   της γραμμής Κατακόλου- Αρχαίας Ολυμπίας…
-        Η οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη έχει σταματήσει.
-        Δεν υπάρχει κανένα  σημαντικό έργο υποδομής  που να αφορά την Ηλεία και  να έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020, στο περιφερειακό και εθνικό σκέλος, ή είχε ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013  και δεν ανακοινώνεται ποια είναι η αναλογία/κατανομή πιστώσεων σε όλα τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στην Ηλεία, τόσο σε πανελλαδική κλίμακα, όσο και σε περιφερειακή (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία ).
-        Η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νομού μας καταστρέφεται/
-        Η  Εθνική (!) Οδό (!!)  Πάτρα-Πύργος- Κυπαρισσία  μόνιμα επισκευάζεται στα λόγια  από την Περιφέρεια  και μόνιμα παραμένει καρόδρομος και βωμός ανθρωπίνων θυσιών;
-        Η Ηλεία δεν έχει Βιομηχανική Ζώνη  και δεν υπάρχει καμία ενέργεια για να αποκτήσει .
-        Οι Σχολές ΤΕΙ της Ηλείας κινδυνεύουν-με τα νέα σχέδια και  ο νομός Ηλείας είναι μοναδικός νομός της Πελοποννήσου(ως γεωγραφική ενότητα) που δεν έχει  Αυτόνομες σχολές ΤΕΙ και σχολή ΑΕΙ ;
-        Δεν πραγματοποιούνται  ενέργειες-πραγματικές και μεγάλες –για την  αξιοποίηση του πιο φημισμένου αρχαιολογικού χώρου σε όλο τον  κόσμο,  της Αρχαίας Ολυμπίας ;
-        Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, έστω  υποτυπώδης για την ανάπτυξη της Ηλείας, των υποδομών της, του αγροτικού , του μεταποιητικού  και τουριστικού τομέα.

Όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ) αλλά και αυτή (του  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) που μια διετία μας κυβερνά, το τοπικό πολιτικό σύστημα (Δήμαρχοι, βουλευτές, Περιφέρεια  ) που διαχειρίστηκαν την εκπροσώπηση της Ηλείας και την πραγμάτωση των αναγκαίων έργων υποδομής, δράσεων και διεκδικήσεων αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και ουσιαστικά  εγκλημάτησαν κατά της Ηλείας.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αντί ελέγχου κριτικής και έκφρασης των διεκδικήσεων της Ηλείας μετατράπηκαν σε χειροκροτητές και προσποριστές ωφελειών σε ένα ονειδιστικό δούναι και λαβείν.
Οι  διάφοροι κοινωνικοί  φορείς  είναι μεταξύ  αδράνειας και εφαλτηρίου πολιτικής ανέλιξης ή κομματικής αξιοποίησης.

Η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων κινείται μεταξύ του ψεύδους (ασύστολου και συνεχούς), απόλυτης ανικανότητας και άβαθης μετριότητας/ελαχιστότητας ,  εναλλαγών στην  πολιτική εξουσία (το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την ΝΔ και τούμπαλιν, ο ΣΥΡΙΖΑ και τους δυο) χωρίς να κινείται τίποτα (εκτός της εκλογής των βουλευτών, προς ίδιον όφελός τους), μακαριότητας των τοπικών αρχόντων(τρομάρα τους !) Δημάρχων, της εξοργιστικής κοροϊδίας της Περιφέρειας  (Κατσιφάρα και λοιπών υποταχτικών του), και της αναμονής  των κάθε είδους ανακυκλώσιμων  ντόπιων πολιτικών που παριστάνουν τις αντιπολιτεύσεις (χαρακτηριστικά παραδείγματα η Περιφέρεια, ο Δήμος Πύργου και Αμαλιάδας).

Η Ηλεία  είναι  ένας νομός που το παραμύθι πάει σύννεφο και  η κοροϊδία μοιάζει ως καταιγίδα από την πλευρά της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας και από τον  Απόστολο Κατσιφάρα  Περιφερειάρχη   Δυτικής Ελλάδας και τις κυβερνήσεις  (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και ολίγον και του ΣΥΡΙΖΑ (Ολυμπία Οδός κλπ).

Ε ! αυτός ο νομός δεν έχει μέλλον !
Τελειώνει, δηλαδή τον τελείωσαν ….
Αυτή η κατάσταση/καθεστώς μπορεί να αλλάξει μόνο εάν …( αλλά αυτό είναι θέμα άλλου σημειώματος (που θα ακολυθήσει..)


(Στο επόμενο σημείωμα μας για τον Πύργο…)

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ. (ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΥΦΙΖΑΜΕ) ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ,,,,, Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ , ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ::

    ΑπάντησηΔιαγραφή