Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία ( δύο χρόνια μετά)

Ο ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία ( δύο χρόνια μετά)



Ενθυμούμαι
 τους πύρινους λόγους  των  Συριζαίων στην Ηλεία δύο χρόνια πριν για την αναγκαιότητα του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, τις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, τους Βουλευτές  να ομιλούν  για την αταλάντευτη στάση της κυβέρνησης, τις δηλώσεις τους ότι θα τηρήσουν τον λόγο τους.

Διάβασα
τις ανακοινώσεις τους  ότι «Δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς» και λένε «Όχι  στην Υποταγή» και που καλούσαν «Όλες οι δυνάμεις , όλοι οι πολίτες που παλεύουν ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών, την υποταγή και την λιτότητα, ..που παλεύουν για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση του Λαού μας» (Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ 01/07/2015).



και την διαφωνία τους  με την συμφωνία Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής  της 12ης -13ης Ιουλίου που συνομολογήθηκε  και που ανέφεραν 
Η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας  στην συνεδρίασή της την Κυριακή 19/7/15  επάνω στο θέμα του νέου μνημονίου , πήρε την παρακάτω ομόφωνη απόφαση:« … θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών….Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. …Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με το νέο μνημόνιο»( Ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας της 19/7/2015) .

Και μετά υπέκυψαν, πούλησαν τον λαό, έγιναν βουλευτές, ταχτοποιήθηκαν , πέρασαν στην άλλη όχθη, ψήφισαν και υποστήριξαν το 3ο μνημόνιο, έφεραν και το τέταρτο μνημόνιο
και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα( πολύ !).

Και δυο χρόνια μετά ( 05/07/2017) στις αναρτήσεις στο Ίντερνετ…


 Η βουλευτής Έφη Σαλτάρη  θεωρεί επίτευγμα  της κυβέρνησης της  γιατην επιστροφή των κλοπιμαίων ιατρικών μηχανήματων από τα νοσοκομεία από σπείρα Κολομβιανών….!!

 



Ο βουλευτής και υφυπουργός παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης  πανηγυρίζει    για την προβολή των ΕΠΑΛ  στις οθόνες του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ….!!!!





Ο βουλευτής  Μ. Μπαλαούρας»μιλά»  για τα τρένα να περνούν.

 







Και  ο απίθανος Τάκης Γεωργόπουλος  Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας αναφέρει  το ασύλληπτο ότι «το ζώο που αντιπροσωπεύει την σκοτεινή του πλευρά  είναι ο πάνθηρας»  γράφοντας το ακατάληπτο «Μαύρος Πάνθηρας . Ναι ρε Μπογδάνο....». 


Ακριβώς  η κατηφόρα τους πάτο δεν έχει…


…και  επειδή πολλά γραφήκαν για το ΟΧΙ ( και το ναι τους) , καταγγελίες, εξηγήσεις, δικαιολογίες αλλά όπως τα γράφει η πένα/ μαχαίρι του Γιώργου Σταματόπουλου ..δίνει απαντήσεις και ραπίσματα στις παρειές  της ύβρης, της  αναίδειας και του αδιαντροπισμού  των κυβερνητικών και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΖΑ …

«Τα δύο χρόνια της ελληνικής λύπης

Δυο χρόνια δάκρυα και στεναγμοί, ολολυγμοί και θρήνοι, κλαυθμοί και οδυρμοί, γόοι και κραυγές, οδύνη και απελπισία, άγχος και καρτερικότητα· δυο χρόνια σκέτη κόλαση, δυο χρόνια μαύρα και ολέθρια, θλιβερά και απόξενα.

Ουδείς περίμενε πριν από ακριβώς δύο χρόνια όταν ψήφιζε εναντίον του οικονομικού σχεδίου που πρότειναν οι «θεσμοί» ότι θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο μέλλον -αντιθέτως, πλήρης γενναιότητας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας αντέδρασε στην αποικιοκρατική συμπεριφορά των «ισχυρών» και φιλοδώρησε την ελληνική επικράτεια με ένα εξαίσιο «όχι» στις βουλές των τυράννων [«όχι» που εν ακαρεί μετετράπη σε «ναι», αλλά ποιος θυμάται πλέον αυτά τα οχληρά για την αριστερή (sic) ιδεολογία...].

Με πόνο καρδιάς εψήφισαν τα μέτρα κατά της κοινωνίας οι αριστεροί βουλευτές και άλλοι από άλλους «όμορους» χώρους (σοσιαλιστές λ.χ., ψιλοακροδεξιοί και το κακό συναπάντημα).

Και όλα αυτά για να μην πάει η εξουσία στα γνωστά λαμόγια της σοσιαλδεξιάς, που -όντως- έχει ρημάξει τον τόπο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Βρέθηκαν όλοι τούτοι σ’ έναν άγνωστο γι’ αυτούς τόπο (στα δώματα της εξουσίας) και έχασαν το μυαλουδάκι τους (ψηλά τα δώματα και πήραν αέρα).
Ώστε έτσι περνάνε οι άνθρωποί της εδώ πάνω, άρχισαν να αναλογίζονται -μες στη χλιδή και την υπεροψία, μες στο φούσκωμα των στέρνων τους από υπερηφάνεια και αναγνώριση ότι είναι πλέον ανώτεροι από την πλέμπα, ισοϋψείς των κυρίαρχων του κόσμου.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό (εντάξει, με κάτι λίγα κλάματα, με μια μικρή τάχα συναισθηματική δυσφορία, με λίγο πόνο γιατί ξέχασαν «ποια μάνα τους γένναε στο κλάμα και του εργάτη καβάλησαν την πλάτη», όπως είχε προείδει και προείπει ο «γραφικός» Νικόλας Ασιμος), έβαλαν την υπογραφή τους τα πουλάκια μας ώστε να συνθλιβεί η ακεραιότητα, σωματική, πνευματική και ψυχική της χώρας και να γίνει και επισήμως προτεκτοράτο των εταίρων.

Κατά τα άλλα, συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα -όλα καλά και άγια, η ανάπτυξη έφτασε, η ανεργία συρρικνώθηκε, άγγελοι ψάλλουν το ωσαννά της απελευθέρωσης.

Ουδέν ερύθημα εις τας παρειάς όλων τούτων, ουδεμία αιδώς.

Το αστείο τής υπό επιτροπεία Ελλάδας είναι ότι όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, εξαιρουμένου πάντα του Κομμουνιστικού, δεν διαφωνούν επί της ουσίας για την εθνική πολιτική, τα περισσότερα μάλιστα κάνουν αμάν και πώς για να υπογράψουν την εθνική μας ταπείνωση -γι’ αυτά δεν είναι ταπείνωση, αλλά αναγκαία συνθήκη για να βγούμε από τα χρέη μας.

Ποιος ευθύνεται για τούτα τα χρέη, ουδέν κόμμα μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει, να μας (δια)φωτίσει, ακριβώς διότι όλα φταίνε (ιδεολογικοί πρόγονοι και λοιποί φωστήρες...).

Δυο χρόνια αβάσταχτα· δύσμοιρα, δυσειδή, άξεστα, απολίτιστα, χυδαιογόνα, ακάθαρτα -ποιος το περίμενε· άλλα ήσαν τα όνειρα και οι ελπίδες όσων υποστήριξαν το αριστερό εγχείρημα, η μετάλλαξη του οποίου είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στο χρονικό των πολιτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.


Δυο χρόνια λύπης, βαθιάς λύπης, σύντροφοι...»


 και ξεφτίλας και ντροπής… ( κατ’ εμέ )

3 σχόλια:

  1. Η ζωή προχωράει !! Πρέπει να πεις όμως ότι τα "περισσότερα" μέλη του τότε ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει και τα τωρινά μέλη του είναι από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και αρκετά νεα μέλη λάτρεις και παρατρεχάμενοι της εκάστοτε εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μαρία και ξέρω ( και εκτιμώ ) για την αξιοπρεπή και πραγματικά αριστερή στάση την δική σου και πολλών άλλων.

      Το νόημα του άρθρου μου είναι ότι οι "καταλογισμοί" των δηµοσίων υπολόγων πρέπει επιβληθούν και η πολιτική τιμωρία να είναι αυστηρή και όλα να μην τα σκεπάσει η λήθη και η συγχώρεση.

      Διαγραφή
  2. ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ..,ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΧΑΙΡΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ....ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΠΑΨΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΩ....ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΕΡΟ ΑΝΤΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΠΒΑΛΕΙ.....ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή