Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η σπέκουλα Ηλείων πολιτικών: Η αθλιότητα μιας φωτογραφίας. ο ξεπεσμός ενός άρθρου και η υποκρισία των μηνυμάτων

Η σπέκουλα Ηλείων πολιτικών: Η αθλιότητα μιας φωτογραφίας. ο ξεπεσμός ενός άρθρου  και η υποκρισία των μηνυμάτων



Συνέπεσε την  24η  Αυγούστου, η  επέτειος της αποφράδας μέρας για την Ηλεία αυτή  του 2007  του πύρινου ολέθρου που κατέκαυσε περιβάλλον, ανθρώπους και την οικονομία του Νομού, με αυτήν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών και σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και
συνέπεσε άλλη μια  φορά επίσης η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση από τους ολίγιστους και αδίστακτους πολίτικους του τόπου μας,  του κοντράστ των  αισθημάτων, του πόνου και της θλίψης ,αλλά και της χαράς της επιτυχίας  των νέων.

Πολλά γράφτηκαν από εμπεριστατωμένα μέχρι ανόητα για την επέτειο των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά δύο είναι αυτά που αποτελούν (κατ’ εμέ τουλάχιστον) ακραία πολιτική αχρειότητα και απογείωσή της οίησης (μετά ναρκισσισμού) και ξεπεσμός..

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί παρεκτός, ως ακραία πολιτική αχρειότητα και ξεπεσμός, η φωτογράφηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τα εικονοστάσια στην στροφή του μαρτυρίου στην Αρτέμιδα, ωσάν να επρόκειτο για αναμνηστική φωτογραφία  σε αξιοθέατο.

Πόσο ανόητος/η και πολιτικός καιροσκόπος μπορεί να είναι κανείς, για να κατανοήσει ότι τόποι οδύνης, δεν προσφέρονται για φωτογραφήσεις για μοστράρισμα και για πολιτική εκμετάλλευση, αλλά τους αρμόζει ο σεβασμός της μνήμης των νεκρών,  η σιωπή, η διακριτικότητα και η πολιτική προσπάθεια αποκατάσταση, αναζωογόνησης και ανάπτυξης  των πληγεισών περιοχών και  της Ηλείας.

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί παρεκτός, ως απογείωσή της οίησης (μετά ναρκισσισμού) και ξεπεσμός, το πρωτοσέλιδο άρθρο του γνωστού αυτόπροβαλλόμενου  και αυτοθαυμαζόμενου εκδότη (τρομάρα του), ενός  άρθρου πρόχειρου και «παιδικού» που επιχειρεί  κάτι σαν …ηλειάρχης, δίκην διαγγέλματος να  κάνει κριτική στις κυβερνήσεις, αυτός που τις υποστήριξε απολύτως και συνεχώς, να μιλήσει για σχέδια ανασυγκρότησης που δεν εφαρμόστηκαν στην Ηλεία, αυτός που ήταν σφοδρός πολέμιος του φορέα ανασυγκρότησης της Ηλείας, να κάνει μονομερή κριτική στις «πράσινες» πολτικές (και σωστά) αθωώνοντας όμως τις «γαλάζιες» υποσχέσεις (είναι βλέπετε η επερχόμενη κυβέρνηση..)  και ξεχνώντας τις τρικολόρε μετά άστρου εξαγγελίες και  ευθύνες (είναι βλέπετε η νυν κυβέρνηση..).
Ένα «άρθρο» που τοποθετήθηκε πρωτοσέλιδα μια μέρα που «πουλά» λόγω  της μνήμης  του πόνου και της αδικίας για να τεθεί  μια υπογραφή μετά πατρωνύμου, χάριν αυταρέσκειας του υπογράφοντος αυτό.


Πως μπορεί να χαρακτηριστούν παρεκτός, ως βαθιά υποκρισία, φαρισαϊσμός  και  προσπάθεια (προσπάθεια γιατί κόσμος τους έχει καταλάβει και γελάει μαζί τους) πολιτικής εκμετάλλευσης τα συγχαρητήρια μηνύματα του κάθε είδους  «παράγοντα»  και παραγοντίσκου μετά την ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών και σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 Χρησιμοποιούν την χαρά των νέων ανθρώπων που πέτυχαν ή την στεναχώρια των «αποτυχόντων», για να εμφανιστούν στις εφημερίδες και την τηλεόραση με μηνύματα που πέρα από τις απίθανου  φαρισαϊσμού, του κίβδηλου των  αισθημάτων και της  προσποίησης ενδιαφέροντος που εκπέμπουν,  κυρίως  δηλώνουν «πολιτικά παρών», διαθέσιμοί να υπηρετήσουν (χα !) τον Ηλειακό  λαό και εκδηλώνουν  την διάθεση τους  να παραμείνουν ή να στρογγυλοκάτσουν στις αναπαυτικές και πολλαπλώς ωφέλιμες για αυτούς/ες πολυθρόνες της εξουσίας.
 
Μηνύματα, υποκριτικά, ψεύτικα  και απατηλά, αυτών που μόνο δυσκολίες έθεσαν στη προσπάθεια των νέων περάσουν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γιατί τους δυσκόλεψαν αφόρητα  οι νυν και πρώην  βουλευτές  ψηφίζοντας μνημόνια, που έφεραν σε τραγική κατάσταση τις οικογένειες και του ίδιους τους σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία χρόνων, με φτώχεια, με ανέργους ή κακοπληρωμένους γονείς , κρύα σπίτια τον χειμώνα και σε σχολεία με ελλείψεις.

Που θα τους κάνουν  τις σπουδές δύσκολες (οικονομικά, έξοδα, εγκατάσταση κλπ) και το μέλλον πιο δύσκολο (,επέκταση σπουδών, επαγγελματική, αποκατασταση, μετανάστευση…)

Γιατί οι Δήμαρχοι και Περιφέρεια που δίνουν συγχαρητήρια και φωτογραφίζονται με γλυκανάλατα χαμόγελα, σε τι  και πως βοήθησαν τους υποψηφίους ? 
Ας μας πουν ένα κάτι που πρόσφεραν στους υποψηφίους και στις οικογένειές τους.

Μήπως  του  βοήθησε ο δήμαρχος Πύργου όταν μελετούσαν επί δύο χρόνια με τους όγκους , την βρώμα και το σίχαμα των σκουπιδιών έξω από τα σχολεία τους και τα σπίτια τους ενώ αυτοί προετοιμαζόντουσαν για τις εξετάσεις ? Μήπως ενίσχυσαν  ή δημιούργησαν τα κοινωνικά φροντιστήρια για τα παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών ?

Τα μηνύματα τους  προσπάθεια δημιουργίας εκλογικής πελατείας (των φοιτητών και των οικογενειών τους ), σε προχωρημένη μορφή  μάλιστα, όταν καλούνται να επικοινωνήσουν με πολιτικό στο τηλέφωνο  ή με email ή μέσω των social media. Τι να πείς…

Τι να πεις για την κατάληξη του μηνύματος του  Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα «Με τη δύναμη και την αισιοδοξία σας, δίνετε ελπίδα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε εμάς τους ίδιους για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες μας»? Είδαμε  το παρόν σας (δρόμους, σιδηρόδρομους, αεροδρόμια, ΑΕΙ στην Ηλεία, ανάπτυξη κοκ) είμαστε σίγουροι για το μέλλον που μας επιφυλάσσετε ..

Η πολιτική σπέκουλα και υποκρισία των Ηλείων «παραγόντων» συνεχής και ατελεύτητη όπως και η ανοχή των πολίτων …


1 σχόλιο: