Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκλήματα, αίτια, ονόματα και (αναγκαία) τιμωρία για το συνεχές μακελειό στην «Πατρών-Πύργου»

Εγκλήματα, αίτια, ονόματα και (αναγκαία) τιμωρία  για το συνεχές μακελειό στην «Πατρών-Πύργου»




Η τραγική επανάληψη ..Άλλοι δυο νεκροί στο δρόμο γκραν-γκινιόλ  «Πατρών-Πύργου»
Στου δυο νεκρούς και δυο βαριά τραυματίες  της Δευτέρας, προστέθηκαν σήμερα άλλοι δυο νεκροί και δυο βαριά τραυματίες, σύνολο  τέσσερις νεκροί και τέσσερις τραυματίες,
θυσία στο βωμό της ασυγκινησίας, της  αναισθησίας και της  αδιαφορίας του κράτους, των (όλων μέχρι τώρα ) κυβερνήσεων, και του εγκληματικά ανίκανου πολιτικού προσωπικού της Ηλείας και της Περιφέρειας.

Το γράψαμε και χτες στο σημείωμά μας «….και όμως οι ηθικοίαυτουργοί των δολοφονιών - εκτελέσεων στην «Πατρών-Πύργου» κυκλοφορούν ελεύθερακαι χειροκροτούμενοι», τα φρικτά αποτελέσματα των δυστυχημάτων και ατυχημάτων  στον δρόμο σκοτώστρα  «Πατρών-Πύργου», έχουν αίτιο και όνομα(τα).

Αίτιο: η αθλιότητα και η τεράστια επικινδυνότητα δρόμου και η μη κατασκευή νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου λόγω της απένταξης της Ηλείας από το έργο της «Ολυμπίας Οδού».

Όνομα: Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας που δεν επισκευάζει τον υπάρχοντα δρόμο ώστε να γίνει  στοιχειωδώς ασφαλής και  η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που μας πέταξαν έξω από τις συμβάσεις παραχώρησης, οι  βουλευτές που το ψήφισαν(Κ. Τζαβάρας, Δ. Αυγερινοπούλου, Γ. Κοντογιάννης, Α. Μαρίνος και Γ. Κουτσούκος), Ε. Σαλτάρη ( που βλακωδώς ψήφισε το άρθρο 5, αποδεχόμενη εμμέσως την απένταξη του έργου ), ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας που συμφώνησε και υπερθεμάτισε της αποπομπής του τμήματος Πάτρα-Πύργος -Τσακώνα- από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού, η κυβέρνηση Σαμαρά που επί  ένα χρόνο και πλέον δεν προχώρησε στην κατασκευή του έργου  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επί τρία(3) χρόνια είναι στο θα, στους διαγωνισμούς, στους φακέλους και  στα λόγια.

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για αυτούς τους σκοτωμούς και δεν είναι μόνο ηθικοί αυτουργοί αυτών διαρκών εγκλημάτων, στο μακελειό που συντελείται συνεχώς και ακατάπαυστα στο κοφτήρι «Πατρών-Πύργου» είναι συνεργοί, ναι είναι συνεργοί, συναυτουργοί, από κοινού ένοχοι….

Πως κοιμούνται ήσυχοι, πως χαμογελούν,  όταν η ανικανότητα τους και η υποταγή τους στις κομματικές επιβολές ( προς χάριν της κυβέρνησής τους, του κόμματος τους, της καρέκλας τους  και όχι προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου)  έχουν αποτέλεσμα νεκρούς, ανάπηρους, δράματα και καταστροφές ?

Πως  χρησιμοποιούν τον ματοβαμμένο δρόμο  «Πατρών-Πύργου» και δεν ντρέπονται, αλλά αντιθέτως έρχονται στην Ηλεία για να ξαναπούν ψέματα, να πουν ό,τι φταίνε,  οι άλλοι, οι προηγούμενοι,  οι παραδίπλα, ο .. Πετρής και Χατζηπετρής  όχι πάντως αυτοί….

Όπως και να το πουν, όλοι αυτοί φταίνε για δυστυχία, το πόνο και την καταστροφή  στον βωμό ανθρωποθυσιών και θανάτου της  «Πατρών- Πύργου».

Πως οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Σύμβουλοι (Δήμων, Περιφέρειας), οι Φορείς, τα κόμματα  κάθονται και δεν μιλούν ? Και δεν μιλώ για μια τυπική ανακοίνωση/διαμαρτυρία( που ούτε αυτό δεν έχουν  κάνει..) αλλά για δράσεις, δυναμικές και αποφασιστικές .
Γιατί δεν κλείνουν δρόμους και πόλεις, γιατί τελικά δεν παραιτούνται ?
Γιατί δεν πάνε όλο μαζί στην Περιφέρεια, στα Κόμματα και στην  Κυβέρνηση και να μην φύγουν, αν δεν ξεκινήσει το έργο της κατασκευής ολόκληρου του έργου «Πάτρα-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία-Τσακώνα» ?
Συμπολίτες τους δεν είναι  οι παθόντες, δεν διέρχονται αυτοί την λαιμητόμο «Πατρών-Πύργου», γιατί δεν ξεκουνιόνται, γιατί δεν κραυγάζουν ?

Πόσοι , μα πόσοι πρέπει να σκοτωθούν και να μείνουν ανάπηροι, πόσος φόρος αίματος  πρέπει να πληρωθεί, για κάνουν κάτι  ?...όχι βέβαια σαν εκείνη την επικοινωνιακή φωτοβολίδα του μετώπου των Δημάρχων και  για τον .. ..ξεσηκωμός για την Πατρών – Πύργου  και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ήλιδας του Φεβρουαρίου του 2017.

…αλλά ξέχασα, γλυκιά η καρέκλα, πάντα τεμενάδες στην κάθε κυβέρνηση, πολτικαντισμός για λαϊκή κατανάλωση (κοινώς σανός)… και προπάντων  η επανεκλογή (ή εκλογή) στα «αξιώματα» τους!

Αυτό είναι το άθλιο πολιτικό σύστημα που  με την συνεπικουρία των τοπικών μέσων ενημέρωσης (όχι όλων)  που θα παρουσιάσουν  επιφανειακά το θέμα , χωρίς να αναφέρονται σε αίτια, ευθύνες και ευθυνόμενους (αλλά θα πουλήσουν πόνο, αίμα, σοκ, λαμαρίνες, φρίκη, διαμελισμούς-οι άθλιοι)  και  θα κρύψει (ουν)τις εγκληματικές του(ς) ευθύνες ,

θα εκδηλώσει την θλίψη του για το νέο θανατικό, θα  επιταχύνει(…) τις διαδικασίες, θα αναγγείλει νέα χρονοδιαγράμματα και θα ξανά-δεσμευτεί.

Και 
θα δηλώσουν, θα εξαγγείλουν, θα προτείνουν , θα συσκεφτούν, θα δημοπρατήσουν, θα ενδιαφερθούν, θα συντηρήσουν,
θα μας ξανά-κοροϊδεύσουν
και ο δρόμος θυσιαστήριο που από μαύρος πια κοκκινίζει από το πολύ αίμα, θα ντύνει στα μαύρα οικογένειες,  θα στέλνει στα νοσοκομεία τραυματίες, θα καταστρέφει περιουσίες,  θα τραγωδεί..

Αλλά..
Πόσο ακόμα πρέπει να μας κοροϊδέψει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με τα οράματα του ( του αιώνιου  ύπνου του ), με τις κόκκινες γραμμές τους (που του έχουν γίνει κόκκινα φανάρια ..), αυτού που πούλησε την Ηλεία και θεωρούσε την απένταξη  του τμήματος Πατρών – Πύργου της «Ολυμπίας Οδού» «Θετικό βήμα για την εκτέλεση του συνόλου της Ολυμπίας Οδού»(25/11/2013), που συντηρεί την υπάρχουσα καρμανιόλα και  μόνος αυτός ξέρει που πάνε τα εκατομμύρια ευρώ…
 Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε τα ΘΑ τους, όταν όλοι ξέρουν ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε σε 10 χρόνια, αν ξεκινήσει το 2018….

Αυτοί όλοι δεν  πρέπει να τιμωρηθούν ?

Εμείς δεν πρέπει να τους τιμωρήσουμε ,
 αυτό το πολιτικό σύστημα που αενάως … συσκέπτεται, εξαγγέλλει  !!!, προγραμματίζει…, δημοπρατεί!!!  το νέο αυτοκινητόδρομο και …συντηρεί ….  την υπάρχουσα Ε.Ο και που θα μιλήσει για απροσεξία, για τη κακιά ώρα, για την ατυχία, τα λάθη, τα ανθρώπινα λάθη ( που πολλές φορές υπάρχουν),  για τους κακούς οδηγούς (που ναι υπάρχουν και αυτοί),
να τους γυρίσουμε την πλάτη και να τους στείλουμε στον αγύριστο?

Να κινητοποιηθούμε ( θα μου πείτε ποιος φορέας θα μπροστά…., έλα ντε…), αλλά τουλάχιστον να μην τους χειροκροτούμε να μην γινόμαστε οπαδοί τους  και οπωσδήποτε να μην τους ξαναψηφίσουμε… ( και αυτό να το θυμηθούμε …)

Σημείωση (που την είχα παραθέσει ως σχόλιο στο χθεσινό μου σημείωμα):

«Επειδή έλαβα ορισμένα μηνύματα που θεωρούν πως την ευθύνη την φέρουν οι οδηγοί των οχημάτων πιστεύω, πεποίθηση μου είναι, πως την μεγάλη ευθύνη φέρει η αθλιότητα και το χάλι που λέγεται Εθνική Οδός «Πύργου – Πατρών», χωρίς να υποβαθμίζω την ατομική ανθρώπινη ευθύνη και το ανθρώπινο λάθος !

Όμως στην εδώ στην Εθνική Οδό «Πύργου – Πατρών» πρόκειται για μακελειό !
Αν υπήρχαν διαχωριστικά στηθαία θα αποφεύγαμε τις μετωπικές,
αν υπήρχαν κανονικά φανάρια και όχι αυτές οι τσίμπλες (αν προσπαθήσεις να καταλάβεις τι χρώμα είναι το φανάρι με κόντρα ήλιο, θα καταλάβεις),
αν λειτουργούσαν κανονικά τα φανάρια ( τις περισσότερες φορές είναι εκτός..),
αν υπήρχαν ανισόπεδες διαβάσεις και όχι ισόπεδες,
αν δεν υπήρχαν ανοίγματα στην Ε.Ο που να εξυπηρετείται κάθε παρόδια επιχείρηση,
αν υπήρχε σήμανση(γραμμές) και όχι το βράδυ να χάνεις τον δρόμο,
αν υπήρχε φωτισμός στις διασταυρώσεις και στην Ε.Ο όταν αυτή είναι πλησίον μεγάλων πόλεων,
αν υπήρχε αστυνόμευση όχι για να κόβει κλήσεις αλλά να βοηθά στην ασφαλή κυκλοφορία,
αν δεν περιοριζόταν η ορατότητα από τα χόρτα και δέντρα που έχουν καταλάβει μέρος του οδοστρώματος,
αν είχε αποκατασταθεί ο διαλυμένος ασφαλτοτάπητας, οι λακκούβες και τα σαμαρακια,
αν λειτουργούσε το αποστραγγιστικό δίκτυο της Ε.Ο και δεν σχηματιζόντουσαν λίμνες,

αν για όλα τα παραπάνω που έχουν οικονομικό κόστος,
υπερτερούσαν ως βάρος για το πολιτικό σύστημα σε σχέση με τους θανάτους και τα σακατέματα στην Ε.Ο. «Πύργου –Πατρών», αλλά και τις άλλες Ε.Ο. «Πύργου- Κυπαρισσίας», «Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας»,

ε ! τότε θα είχαμε πολύ λιγότερα δυστυχήματα, και ατυχήματα!

Ας έκανε η πολιτεία, το κράτος αυτό που πρέπει και υποχρεούται δηλαδή τις απαραίτητες παρεμβάσεις-συντηρήσεις στο δρόμο-καρμανιόλα και να κατασκευαστεί σύγχρονος αυτοκινητόδρομος και μετά ο καθένας θα παίρνει την ευθύνη και το κόστος (ηθικό, ποινικό, διοικητικό, σωματικό και ανθρώπινο) που του αναλογεί με βάση την οδηγική του συνείδηση και παιδεία.

…και είναι απολύτως βέβαιο ότι,
αν υπήρχε σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ( σαν αυτούς που παραδίδονται για χρήση σε όλη την Ελλάδα)  δεν θα είχαμε αυτό το μακελειό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου