Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

… και η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την Ηλεία…


… και η Νέα  Δημοκρατία καταδικάζει την Ηλεία…


Στις 26 /03/ 2019 η «Νέα  Δημοκρατία» δια του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσίασε  του προγράμματος του Κόμματος για τις Υποδομές και  πιο συγκεκριμένα τα «Έργα εθνικής προτεραιότητας».

Από αυτά απουσιάζει η Ηλεία πλήρως και με προκλητικό τρόπο…
Σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα(…)   έργων υποδομών με ανάγκες χρηματοδότησης άμεσου ορίζοντα (4 – 6 χρόνια) της τάξης των € 10 – 12 δις η Ηλεία λαμβάνει ένα μηδενικό…

Ούτε δρόμοι, ούτε αεροδρόμιο, ούτε σιδηρόδρομος, ούτε φυσικό αέριο, ούτε χρήματα για τα λιμάνια …τίποτα..
η Ηλεία και με την «Νέα  Δημοκρατία» (και πάλι..) θα συνεχίσει να εκτίει ποινή και είναι  στην απομόνωση..

Κανένα έργο Εθνική σημασίας/ προτεραιότητας δεν αφορά την Ηλεία ή μάλλον ένα και αυτό  είναι η κατασκευή του οδικού άξονα «Πάτρα-Πύργος», του τμήματος της «Ολυμπίας Οδού»  που απεντάχθηκε από τις συμβάσεις παραχώρησης από την Κυβέρνηση Σαμαρά, ξαναδημοπρατήθηκε σαλαμοποιημένο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν να ξεκινήσει φέτος.. και κουτσουρεμένη  όσον αφορά  το τμήμα Πύργος (Χανάκια δηλαδή)- Τσακώνα…(  το οποίο έχει ξεχαστεί….)

Ας  τα δούμε αναλυτικά  τι εξήγγειλε ο Πρόεδρος και πιθανόν μέλλων πρωθυπουργός ως «Έργα εθνικής προτεραιότητας» και αν βρίσκεται (που δεν βρίσκεται..) σε αυτό τον σχεδιασμό η Ηλεία .

Στην ενότητα : «Οδικό δίκτυο»:
«Α. Ολοκλήρωση κεντρικού δικτύου: Ασφαλές και διασυνδεδεμένο οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα»
ξαναθέτει το «Πάτρα-Πύργος» )που είναι στην φάση έναρξης κατασκευής,
ξεχνά και απορρίπτει το τμήμα «Πύργος- Τσακώνα», δεν συμπεριλαμβάνει  την παράκαμψη του Πύργου  και το τμήμα « Πύργος-Ολυμπία».


«B. Ολοκλήρωση διασυνδέσεων» παραβλέπει και το παραπέμπει στις καλένδες την οριζόντια διασύνδεση της Πελοποννήσου δηλαδή την ολοκλήρωση του έργου «Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολις»  ενώ στο πρόγραμμα αυτό  περιλαμβάνει άλλες διασυνδέσεις (Αγρίνιο-Ιόνια οδός, ολοκλήρωση της Αμβρακίας με την υποθαλάσσια  ζεύξη Λευκάδος,  Ιωάννινα-Κακαβιά,  Δράμα- Εγνατία, Γιαννιτσά-Έδεσσα-Θεσσαλονίκη, καθώς και το   Καρπενήσι-Λαμία.»

Στην  ενότητα «Σιδηροδρομικά έργα»
απουσιάζει παντελώς  η επαναλειτουργία της  Σιδηροδρομικής Γραμμής «Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» με νέα σύγχρονη υποδομή( σιδηροδρομική γραμμή κανονικού πλάτους -1,435 μ.- και υψηλών ταχυτήτων)  ενώ  στο πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνοντα τα σιδηροδρομικά έργα (  Θεσσαλονίκη – Καβάλα και η σύνδεση του Ρίου με το νέο λιμάνι της Πάτρας).




Στην  ενότητα Κρίσιμες «Ενεργειακές Υποδομές»
και ειδικότερα στο  τμήμα « διείσδυση του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά της ελληνικής περιφέρειας»
η Ηλεία απουσιάζει και δεν προβλέπεται επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Πελοπόννησο και στον νομό μας αλλά   η «Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου με όρους περιβαλλοντικής και οικονομικής βιωσιμότητας σε πόλεις που γειτνιάζουν με τον κεντρικό αγωγό.»
και μόνο κάνει μια ασαφή μνεία για
«Ανάπτυξη οικονομικά βιώσιμων συστημάτων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) και Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) μικρής κλίμακας για τη διείσδυση φυσικού αερίου σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα υφιστάμενα και τα σχεδιαζόμενα συστήματα μεταφοράς όπως οι πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και τα νησιά.»

Στην  ενότητα «Λιμάνια και μαρίνες»
για την Ηλεία δεν εξαγγέλθηκε  κάτι δηλαδή τίποτα  παρά μόνο το ξεπούλημα των λιμανιών(ιδιωτικοποίηση το ονομάζουν ) αναγγέλλοντας την «Αξιοποίηση και στα υπόλοιπα λιμάνια, του πετυχημένου μοντέλου παραχώρησης που είχε προκρίνει η ΝΔ στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.»

Στην  ενότητα «Αεροδρόμια (και Υδατοδρόμια)»
…και πάλι για την Ηλεία ουδέν…

Μέρες …λαμπρές αναμένουν την Ηλεία με πιθανή έλευση της στην κυβέρνηση της χώρας μας…

Αν το κόμμα της «Νέα  Δημοκρατία» ανήγγειλε με παράτες τον αποκλεισμό της Ηλείας από τον Κυβερνητικό σχεδιασμό της

 προκαλεί η αφωνία και η σιωπή 

 τόσο των τοπικών μέσων ενημέρωσης που δεν άγγιξαν καθόλου το θέμα (εκτός και αν διέλαθε της προσοχής τους….) προφανώς και καταφανώς για να μην στεναχωρήσουν τους επερχόμενους … Αλλά αυτά είναι τα κατάντια των εκδοτών κλπ της Ηλείας…  Μούγκα για τωρινά και μελλοντικά οφέλη…

όσο και των υποψηφίων Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και κάθε είδους συμβούλων, συνδυασμών και παρατάξεων. Οι λαλίστατοι και διεκδικούντες (τάχα τάχα μου…) γιατί  κατάπιαν την γλώσσα τους ? Άλλο ένα δείγμα του πως θα διεκδικήσουν τα συμφέροντα της Ηλείας, του Πύργου, της Αμαλιάδας κλπ όταν πάρουν την εξουσία που επιδιώκουν. Δεν θα κάνουν τίποτα…

…και η Ηλεία στον πάτο  και θα σκάβει τρύπα να χωθεί πιο βαθιά … στην ανυπαρξία..

…και εις …κατώτερα...

Εμείς οι πολίτες θα αντιδράσουμε, θα τους καταψηφίσουμε ?

Λοιπόν ?

Σημείωση:
Τα σχετικά αρχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα  της «Νέα  Δημοκρατία» εδώ αναλυτικά το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις Υποδομές.

1 σχόλιο:

  1. αγαπητε μου φιλε ο μητσοτακης πολυ σωστα τα ειπε παρουσιασε εργα για ολη την ελλαδα η ηλεια δεν ειναι στην ελλαδα αιναι στην αφρικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή