Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Τα μούσια και το μούσι της Νέας Δημοκρατίας


Τα μούσια και το μούσι της Νέας Δημοκρατίας


Μούσι είναι το υπογένειο, το κοντό και περιποιημένο γένι που καλύπτει το πηγούνι και κακατ’ επέκταση τα γένια σε ολόκληρο το πρόσωπο, η γενειάδα
«Μούσι» και «τρίχες» επίσης είναι και το ψέμα, οτιδήποτε ψεύτικο

«καλοντυμένοι, σενιαρισμένοι αλλά και μούσι (με ουρά )λίγο ατημέλητο, λίγο γκριζόμαυρο, λίγο ‘’δεν πρόλαβα να ξυριστώ γιατί τρέχω στις φωτιές’’… μούσι, το οποίο φαίνεται ότι ορισμένοι θεωρούν επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο.»
..η εμφάνιση του Μητσοτακέικου στις Πυρκαγιές ...

«Όταν η καταστροφή του τόπου μας κι ο πόνος του λαού μας γίνονται αντικείμενα εμπαιγμού από χορτάτα μηδενικά που αυτό που είναι το οφείλουν στην κληρονομιά της δυναστείας.

Που την έχει πληρώσει και την πληρώνει πολύ ακριβά αυτός ο τόπος κι αυτός ο λαός.»Γ.Α.
..και απόκοντα και ο χρυσός Πατούλης

«Για να δούμε σε ποιον πουλάμε μούσια»;
..και ποιοι τα αγοράζουνε…

…και οι αλήθειες της ΝΔ …:
• Μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, προκειμένου να στρέψει τους νέους στα ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τη λειτουργία των οποίων είναι διακαής πόθος της να θεσπίσει και Συνταγματικά.
• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με διαδικασίες express, ξεκινώντας από τον όμιλο της ΔΕΗ,αφού πρώτα τη συκοφάντησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με στόχο την ολοκληρωτική πλέον παράδοση της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, μη εξαιρουμένης της δημόσιας υγείας και παιδείας, στα μεγάλα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
• Προώθηση διαδικασιών fast truck έγκρισης επενδύσεων των πολυεθνικών επιχειρήσεων, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, ακόμα και εάν είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.
• Συνέχιση και επέκταση της υποβάθμισης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων ξεκινώντας από την κατάργηση της αυτοτέλειας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Επίσης, από την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και την παρεμπόδιση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων είτε με την κατάργηση της εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας του με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη αποφάσεων για απεργία είτε με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών στον ιδιωτικό τομέα.
• Ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και πλήρη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος των ατομικών κουμπαράδων (κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ), ξεκινώντας από την επικουρική ασφάλιση.
• Συνέχιση και κλιμάκωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, ακόμα και αξίας κάτω των 30.000 όχι μόνο πλέον από τις τράπεζες αλλά και από το δημόσιο, και από τη ΔΕΗ.
• Ένταση και κλιμάκωση των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος στα υπερχρεωμένα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή και να θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι όροι και προϋποθέσεις που τους τίθενται είναι αβίωτοι και ανεκπλήρωτοι.
• Μείωση της φορολογίας των κερδών και μερισμάτων, διατήρηση και ενίσχυση των κίνητρων και φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.
• Αναστολή απόδοσης ΑΜΚΑ στους αλλοδαπούς τρίτων χωρών. Η απόδοση ΑΜΚΑ παρά τις υπουργικές αποφάσεις παρέμενε μια δύσκολη υπόθεση για τους αλλοδαπούς. Η νέα κυβέρνηση ήρθε να αναστείλει αυτήν τη δυνατότητα. Νέα παραβίαση διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελληνικής νομοθεσίας. Ένας ξενοφοβικός, εντυπωσιοθηρικός μισανθρωπισμός, που πέραν όλων των άλλων θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία: άνθρωποι με φυματίωση, HIV, ηπατίτιδα και με άλλες ασθένειες θα μείνουν χωρίς πρόσβαση στο σύστημα δημόσιας υγείας.
• Κατάργηση του ασύλου στο πλαίσιο της στρατηγικής «νόμος και τάξη». Βεβαίως, άσυλο δεν υπήρχε για αρκετά χρόνια, ωστόσο η εγκληματικότητα δεν είχε μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστο- το αντίθετο. Διακίνηση ναρκωτικών γίνεται ακριβώς έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, ωστόσο η αστυνομία και πάλι δεν παρεμβαίνει. Η αστυνομία μπορεί και χωρίς άδεια των πρυτανικών αρχών να παρέμβει και με το άσυλο εν ισχύ για σοβαρά αδικήματα παρόλα αυτά αρνείται.
Όπως ακριβώς δήθεν δεν «καθαρίζει»- με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει- λόγω πολιτικών εντολών τα Εξάρχεια, ωστόσο δεν απαντά γιατί δεν έχει «καθαρίσει» άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου με πολύ μεγαλύτερη εγκληματικότητα ή γιατί δεν μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους στο Μάτι, όπου μάλλον δεν δρουν αντιεξουσιαστές και πράκτορες της ίδιας της αστυνομίας.

• Δηλώσεις υποταγής από Βορίδη στα επίσης ακροδεξιά, σιωνιστικά λόμπι, προκειμένου ψοφοδεώς να κερδίσει τον καλό λόγο τους, δοθέντων των παλαιότερων αντισημιτικών τοποθετήσεών του. Και η προηγούμενη κυβέρνηση εκθείαζε το Νετανιάχου αλλά εδώ έχουμε μια πραγματικά θλιβερή στάση υπουργού, "αντάξια" του ακροδεξιού, θρασύδειλου ήθους που κυκλοφορεί αυτήν την εποχή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

• Στις κρίσιμες για την παρασιτική ολιγαρχία κυβερνητικές θέσεις -για αυτήν την ολιγαρχία για την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα πραγματοποίησε όσες χάρες μπορούσε- όλως τυχαίως βρίσκονται εκλεκτοί της και –πρώην- υπάλληλοί της. Μαζί με τις δηλώσεις για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών που διακινούν στελέχη του, ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι η έφοδος του παρασιτισμού εντείνεται.

• Ο Χατζηδάκης που έφτιαξε το επιζήμιο για το ελληνικό δημόσιο, ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ αφού του έστρωσε το δρόμο ο Σταθάκης, ενώ και η οικογένεια Λάτση πήρε το υπουργείο που ήθελε. Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Βαρδινογιάννης κλπ., ετοιμάζονται να λάβουν τα δικά τους μερίδια επίσης. Η κυβέρνηση μας προϊδεάζει από τις πρώτες κινήσεις της ότι θα είναι άλλος ένας τροχονόμος της λεηλασίας του δημοσίου πλούτου.

• Διάφορα γραφικά, δεξιά στοιχεία- βλ. δηλώσεις περί των ψυχικά νοσούντων αντιστασιακών κατά της χούντας- δίνουν τον τόνο μιας αμετανόητης, εκδικητικής, ανιστόρητης και ακροδεξιών καταβολών, «γαλάζιας γενιάς». Αν νομίζουν στην κυβέρνηση πως θα συγκινήσουν έτσι τη νεολαία, καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να θυμάται ότι ήλθε ως επικεφαλής ενός ρεύματος που ζητούσε να φύγει ο Τσίπρας. Όχι έχοντας μαζί της, ένα θετικό ρεύμα. Ακόμα βρίσκεται στο μήνα του μέλιτος. Αν από τώρα μας θυμίζει αρκετά από αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός βλέπει καχύποπτα έως εχθρικά τη δεξιά, τότε ίσως σύντομα θα κατορθώσει να «αναστήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποδίδοντας τη χάρη του τελευταίου προς τη ΝΔ. Θ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου