Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η εγκατάλειψη, η καταστροφή, και η λεηλασία της Μαρίνας Κατακόλου


Η εγκατάλειψη, η καταστροφή, και η λεηλασία της Μαρίνας Κατακόλου


Το 2014 η Μαρίνα Κατακόλου λειτουργούσε αξιοπρεπώς και παρείχε επαρκώς υπηρεσίες στους επισκέπτες και στα σκάφη τους και στους πολίτες του τόπου.
Οι υποδομές της Μαρίνας ήταν σε καλή κατάσταση, συντηρημένες και περιποιημένες, ήταν καθαρός ο περιβάλλοντας χώρος,  λειτουργούσε Γραφείο Πληροφοριών και Συναλλαγών ώστε να προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για σκάφη αναψυχής και μεγάλες θαλαμηγούς απ' όλον τον κόσμο και παράλληλα ένας χώρος/κιόσκι  που εξυπηρετούσε τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, αλιείς, αλλά και εκατοντάδες διερχόμενους από και προς το Ιόνιο.


Το  Γραφείο Πληροφοριών
 και Συναλλαγών
κλειστό και εγκαταλελειμμένο
Σήμερα το 2019 και αφού μεσολάβησε η θητεία/προεδρία Λεωνίδα Βαρουξή και η Δημαρχεία  Γαβρίλη Λιατσή η εικόνα της Μαρίνας Κατακόλου μαρτυρά απαξίωση, εγκατάλειψη κα επικινδυνότητα , στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα την ίδιο το Λιμάνι αλλά και την άποψη που σχηματίζουν για τι Κατάκολο και τον Πύργο οι επισκέπτες της.

Η Μαρίνα είναι βρώμικη,
διαλυμένες τουαλέτες  και ντουζιέρα,
το Γραφείο Πληροφοριών και Συναλλαγών που στεγαζόταν σε παρακείμενο ξύλινο οικίσκο κλειστό και εγκαταλελειμμένο,
τα κιβώτια διανομής ρεύματος( Πίλαρ )




Οι  Ηλεκτρικούς Πίνακες
διαλυμένοι και επικίνδυνοι
και οι Ηλεκτρικούς Πίνακες από όπου παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα στα σκάφη διαλυμένα και άκρως επικίνδυνα( και για του χρήστες αλλά και για τους επισκέπτες) κάποια σκεπασμένα με νάιλον σακούλες και τσιμεντόλιθους ( αν είναι δυνατόν !)  ,
Οι  σιδηροϊστοί  φωτισμού/πυλώνες
διαβρωμένοι και κομμένοι
έτοιμοι να πέσουν
οι  σιδηροϊστοί  φωτισμού/πυλώνες διαβρωμένοι και κομμένοι έτοιμοι να πέσουν ( και θρηνήσουμε θύματα…),
τα παγκάκια διαλυμένα, τα φρεάτια ακάλυπτα λόγω καταστροφής των καλυμμάτων τους ( άρα και επικίνδυνα ), η άσφαλτος έχει υποχωρήσει σε διάφορα σημεία, 

στο περιβάλλοντας χώρο  τα σκουπίδια είναι παντού, αγριόχορτα ως ντεκόρ απαξίωσης και εγκατάλειψης,
ακόμη και τα ελαστικά οχημάτων που προήλθαν από τον καθαρισμό του λιμανιού παρατημένα… 


Τα επισκευασμένα τμήματα των πλωτών προβλητών της Μαρίνας (που χρησιμοποιούνται για τη πρόσδεση και ελλιμενισμό σκαφών)παραμένουν εδώ και πέντε  χρόνια στην ξηρά με αποτέλεσμα να χάνεται η δυνατότητα ελλιμενισμού περισσοτέρων σκαφών ιδιαίτερα των μικρών που υπάρχει έλλειψη θέσεων και αυτές παραμένουν πλησίον αυτής συμβάλλοντας σε μια εικόνα εγκατάλειψης.


 
Το πρόχειρο κιόσκι προστασίας των επαγγελματιών αλιέων έχει καταστραφεί και παρά τις εξαγγελίες της Διοίκησης δεν έχει αντικατασταθεί με ένα νέο λειτουργικό με αποτέλεσμα οι αλιείς να προφυλάσσονται στα αυτοκίνητα τους.Δεν είναι μόνο η παρακμή και η εγκατάλειψη αλλά είναι και λεηλασία των εσόδων και η διαχείριση της.
Εισέπρατταν κάποιοι με μπλοκ και χωρίς μπλόκ δεν απέδιδαν τις εισπράξεις ( παρίσταναν και τον Λιμενάρχη…αποκαλύφθηκε όταν ιδιοκτήτης σκάφους που πλήρωσε τα τέλη πήγε να ζητήσει από πραγματικό Λιμενάρχη την απόδειξη…. Και αρχίσαν τα τέλια  ), κανείς δεν ήξερε  πόσα σκάφη ελλιμενίζονταν , η απόλυτη διάλυση….

Η Μαρίνα Κατακόλου παραδόθηκε στην απόλυτη παρακμή ενώ έπρεπε να  προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για σκάφη αναψυχής και μεγάλες θαλαμηγούς απ' όλον τον κόσμο και σε επισκέπτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας και δυνατότητας. Ποιος από αυτούς μπορεί να «σταθεί» στην Μαρίνα Κατακόλου ?

Η Μαρίνα Κατακόλου απέχει έτη φωτός από ένα σχεδιασμό υψηλού τουριστικού προϊόντος ώστε να προσδοκά και σε ανάλογα έσοδα. Χρειάζεται να προσφέρεις υποδομές υψηλού επιπέδου να αναβαθμιστεί    πλήρως, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία, αλλά και στον τουρισμό.


Η εικόνα της ντροπιάζει Το Κατάκολο και τον Πύργο, την   Ηλεία, την Ολυμπία, η διαχείριση της απαιτεί επέμβαση του Εισαγγελέα
Η συνολική συνθήκη  (διαχείριση οικονομικών, παρακμή, επικινδυνότητα,, απαξίωση ) που επικρατεί στην Μαρίνα Κατακόλου δείχνει μία πόλη που δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ομορφιά και τις δυνατότητες της που δεν καταλογίζει ευθύνες, δίνει συγχωροχάρτια στους προεστούς, εξηγεί πλήρως την κατάντια και την οπισθοδρόμηση της Ηλείας, δείχνει ότι(έτσι) δεν έχουμε μέλλον.



Χρειάζεται κάποιοι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν, άμεσα να επανέλθει στην κατάσταση και λειτουργεία που ευρίσκετο το 2014 ( προ Λ.. Βαρουξη… έφυγε  και άφησε πίσω του συντρίμμια…)  να γίνουν ενέργειες να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι επικινδυνότητες, να καθαρισθεί ο τόπος,  να χρησιμοποιηθούν οι πλωτές προβλήτες και να επαναλειτουργήσουν το Γραφείο Πληροφοριών και Συναλλαγών και το κιόσκι προστασίας των επαγγελματιών αλιέων.
  
Σημείωση:
Με το Λιμάνι του Κατακόλου δεν τελειώσαμε..
Σε επόμενα σημειώματα μας θα ασχοληθούμε με τα έργα που εξαγγέλθηκαν και δεν έγινε κανένα (μα κανένα! ), για τις χρηματοδοτήσεις που χάθηκαν, για τα Ταμεία που άδειασαν, για τα έξοδα και που πήγαν, για την Κρουαζιέρα, που φθίνει,  για την διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου, για τα σκουπίδια, για την κατάσταση της παραλίας ευθύνης του Λ.Τ, για το Ιατρείο,  για τις Γεωτρήσεις Υδρογονανθράκων και τα τραπεζώματα, για τις δημόσιες σχέσεις του προέδρου, για τα καύσιμα, για τις αμοιβές των μελλών του συμβουλίου και άλλα πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου