Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019


…μια αέναη φυγή της Ελπίδας προς το Μέλλον…(Καλή Χρονιά να είναι το 2020, Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και Αγώνες για ένα Καλύτερο Αύριο !)

…κάνοντας πάντα, και πάντα, σαν να είναι αρχή, σαν να είναι η πρώτη φορά, σαν ο κόσμος να ξαναγίνεται καινούργιος και απαιτητικός κι η νεότητά μας να  ξαναγεννιέται…. 
Αν το 2019 φεύγει με ένα Αχ !, με ένα λυγμό ή χαμόγελο δεν ξέρω αν το 2020 θα έρθει με ένα Ωχ ! ή με ένα γέλιο και αν πόνος ή η χαρά μας συντροφεύσει… μέχρι το 2021..
Εκείνο που ξέρω ότι δεν μπορούμε να μένουμε ακίνητοι… εκείνο που πιστεύω είναι, πως όσο κι αν κάνουμε ευχές κι όσο κι αν προσηλώνουμε το βλέμμα μας στο μέλλον, τα επιθυμούμενα δεν θα γίνουν πραγματικότητα επειδή στέλνουμε σ’ αυτά όλη μας την ενέργεια.

Κι επειδή δεν πιστεύω στις ανοησίες πως άμα επιθυμείς κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις, κάτι άλλο πρέπει να αποπειραθούμε, ώστε οι ελπίδες και τα όνειρα (τα προσωπικά και τα κοινωνικά) να γίνει η Ζωή (μας)
Κάνοντας πάντα, και πάντα, σαν να είναι αρχή, σαν να είναι η πρώτη φορά, σαν ο κόσμος να ξαναγίνεται καινούργιος και απαιτητικός κι η νεότητά μας να  ξαναγεννιέται.

Γιατί… όσα δε ζήσαμε αυτά μας ανήκουν...
«Αηδίες -ο χρόνος έγινε για να κυλάει,
οι έρωτες για να τελειώνουν,
η ζωή για να πηγαίνει στο διάολο
κι εγώ για να διασχίζω το Απειρο με το μεγάλο διασκελισμό
ενός μαθηματικού υπολογισμού,
μονάχα όποιος τα διψάει όλα
μπορεί να με προφτάσει,
ό,τι ζήσαμε χάνεται,
γκρεμίζεται μέσα στο σάπιο οισοφάγο του χρόνου
και μόνο καμιά φορά,
τις νύχτες,
θλιβερό γερασμένο μηρυκαστικό τ’ αναμασάει η ξεδοντιασμένη μνήμη,
όσα δε ζήσαμε
αυτά μας ανήκουν..
Τάσου Λειβαδίτη, «25η ραψωδία της Οδύσσειας»


Όπως και το 2019 η αμείλικτη πραγματικότητα πέραν από ψευδαισθήσεις, ευσεβοποθισμούς και ωραιοποιήσεις θα εξακολουθήσει να μας συνοδεύει και στο μέλλον στο νέο έτος το  2020.
..όσο μεγαλώνουμε πρέπει να ανοίγει το μυαλό μας και το στόμα μας, να κατακτάμε την ευγένεια, να λέμε και να γράφουμε λέξεις  της ζωής και να δρούμε...

Να αναζητάμε  την ευλυγισία και το θερμό επιχείρημα μιας φλόγας και να είμαστε του κερί που τροφοδοτεί την Φλόγα (των Αγώνων, των Αλλαγών, των Ερώτων, των Ανατροπών !)


Το 2019, μια χρονιά πλήρης  γεγονότων και προκλήσεων, διαψεύσεων και ακύρωσης προσδοκιών.

Το 2020, μεταβατική συνέχεια ελέω μνημονίων( που συνεχίζουν…), της εκτεταμένης φτώχειας, ανεργίας, λιτότητας, μετανάστευσης, μειώσεων, φόρων, αυξήσεων, υπανάπτυξης και οικονομικής άμπωτης, αδιεξόδων, φόβου και αδιεξόδων αλλά και των ακροδεξιών τεράτων.
Τα πράγματα ζορίζουν κι άλλο, νέοι κίνδυνοι προστίθενται στους παλιούς, για τον καθένα μας, για τα παιδιά μας, για την κοινωνία για την πατρίδα μας.

Το 2019 για την Ηλεία, ακριβώς όπως και 2018, το 2017, το 2016, το 2015 , το 2014, το ..., συνεχής οπισθοδρόμηση με επιταχυνόμενο ρυθμό, έργα υποδομής μηδενικά, οι υποσχέσεις και ή υποκρισία του ηλειακού πολιτικού συστήματος εν αφθονία και η Ηλεία παρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Χώρας και  να προσομοιάζει με τα πολιτικά μούτρα των αρχόντων απελθόντων και παρόντων…
Το 2020  έρχεται και θα ζήσουμε ένα déjà vu /ήδη ειδωμένο,  από τους «σωτήρες»  αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο μασκαρισμένους νέους και μασκαράδες παλιούς(σε άλλους ρόλους και με άλλα προσωπεία..) με όλα του της Ηλείας…όπως κάθε πέρυσι..(χωρίς Αυτοκινητόδρομο, Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομο, οι ανώτατες σχολές εν κινδύνω, με συνεχή οπισθοδρόμηση….)

Η υποταγή, η ανικανότητα και η υποκρισία καθώς και οι νεοφιλελευθερισμός  των καθεστωτικών πολιτικών και κομμάτων (που σημαίνει συνέχιση της καταστροφής μας ) συμπορεύεται με την οργή, αγανάκτηση και την προεκρηξιακή (?) αναμονή της πλειοψηφίας των Ελλήνων.


Εύχομαι το  2020 να μας φέρει υγεία, ευημερία, αγάπη ευτυχία, στη ζωή μας νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες.

Εύχομαι το 2020 για την Ηλεία να είναι αφετηρία κατανόησης από τους Ηλείους της ανικανότητος και της υποκρισίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος του νομού μας, τον ιδιοτελή και διαπλεκόμενο ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, και συνολικής ακύρωσής τους όλων τους πολιτικών και διαπλοκής και κινητοποίησης μας για κατακτηθούν αυτά που πρέπουν και χρωστούνται στην Ηλεία

Όσο κι αν χρειαζόμαστε την ζεστασιά της ελπίδας και της πίστης σε κάτι καλύτερο, αυτό δεν θα προκύψει από κάποιο «θαύμα».
Δεν είναι λίγη η αγάπη που κυκλοφορεί μέσα και γύρω μας, μα δυστυχώς δεν φτάνει.

Να αλλάξουμε την οπτική που βλέπουμε τον κόσμο, να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να συμβάλλουμε στο να αλλάξει ο κόσμος.
Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στον τόπο μας.

Εύχομαι να απαλλαγούμε επιτέλους από την καταδυνάστευση των μνημονίων και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Καλή χρονιά σε όσους δεν παραιτούνται από το όνειρο, την μάχη, τον αγώνα και δεν παραδίδουν τα όπλα.

Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολλοί και πολλές που θα ενεργοποιηθούν σε μια νέα δημοκρατική-πατριωτική ενότητα και αντίσταση και ότι το 2020 θα είναι ένας χρόνος αυτοσυνειδησίας και νέας αφετηρίας για τον λαό και τους αγώνες του και φιλολαϊκών και φιλοηλειακών επιλογών ....

Λοιπόν, το 2020 ας γίνουμε αιρετικοί και «παράνομοι», ας ταλαντευτούμε άπειρες φορές για να ξανασταθούμε όρθιοι κι όχι παραμένοντας ακλόνητοι να θαφτούμε κάτω από τα ερείπια των σεισμών. Θέλει πολύ δουλειά και δύσκολη. Θέλει να αντέξουμε την οδύνη των γεννήσεων

Μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά.

Καλή χρονιά σε όλους και όλες και με δύναμη, πάθος, ελπίδα να ανταμώσουμε στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο!
Και …να απαλλαγούμε από κάθε λογής καλικαντζάρους, πολιτικάντηδες, φασίστες, ρατσιστές και κάθε λογής κουμάσια …

Καλή Χρονιά, Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και Αγώνες για ένα Καλύτερο Αύριο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου