Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Φτώχεια (μείωση κατά 50% μισθών) και ανεργία (εκτεταμένες απολύσεις) η στενωπός των εργαζομένων



Φτώχεια (μείωση κατά 50% μισθών) και ανεργία (εκτεταμένες απολύσεις) η στενωπός των εργαζομένων


Τη δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με μεγάλη «ευελιξίας» στο ωράριο εργασίας τους εργαζόμενους καθώς και να προχωρούν σε μείωση κατά 50% μισθών και μάλιστα για διάστημα έξι μηνών(!!!) δίνει η κυβέρνηση. Επιπρόσθετα η προστασία για την μη-απόλυση ισχύει μόνον για τον μήνα που διανύουμε.

  • Αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για τους επόμενους 6 μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμισυ με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%. Έτσι θα μπορεί κάθε εργαζόμενος να απασχολείται είτε δυο εβδομάδες συνεχόμενες είτε μια εβδομάδα εργασίας με μια εβδομάδα αργίας εναλλάξ.
  • Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί στις εταιρίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα μειωθούν κατά 50% δηλαδή για μηνιαίο μισθό 700 ευρώ, οι απολαβές θα είναι 350 ευρώ, για 800 ευρώ, θα είναι 400 ευρώ κοκ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον νέο κατώτατο μισθό που ψήφισε πέρυσι τον Φεβρουάριο η προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Αυτό σημαίνει ότι από τον Απρίλιο αναμένονται εκτεταμένες απολύσεις
  • Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και αυτό θα δράσει ως ντόμινο και θα συμπαρασύρει  στην καταστροφή χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις…στενεύοντας την ζήτηση(των εργαζομένων) στενεύεις και την προσφορά ( μικρομάγαζα, επαγγελματίες κλπ….)
  • Αυτό σημαίνει ότι θα χτυπηθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας όπως αγρότες θα καταστραφούν καλλιέργειες, δεν βρουν εργασία στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού


…και όπως γράφει ο Kostas Grigoriadis… «50% κάτω οι μισθοί για το καλό μας λόγω κορονοϊού.
Κι όχι τίποτε άλλο, δεν κάνει να βγούμε να διαμαρτυρηθούμε μην τυχόν και κολλήσουμε κορωνοϊό.
Περιμένω να προσευχηθεί ο Τσιόδρας...»


Ήδη  βιώνουμε την έναρξη του Αρμαγεδδώνα…

Κλεισμένοι στα σπίτια, φόβος και σε πολλούς, πάρα πολλούς,  έλλειψη χρημάτων, πολλοί αρχίζουν και υποσιτίζονται, αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων, κομμένα ρεύματα, κλειστά καταστήματα, ανεργία, το μέλλον ζοφερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου