Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η Ηλεία στο μάτι του Κορωναϊού .. η πολιτική εκμετάλλευση ενός θανάτου( του Μανώλη) ..οι ευθύνες του πολιτικού και υγειονομικού συστήματος…η Εκκλησία …τα αναγκαία μέτρα…


Η Ηλεία στο μάτι του Κορωναϊού .. η πολιτική εκμετάλλευση ενός θανάτου( του Μανώλη)  ..οι ευθύνες του πολιτικού και υγειονομικού συστήματος…η Εκκλησία …τα αναγκαία μέτρα…



Όλα στο βωμό της δημοσιότητας, της προβολής, του πολιτικού οφέλους… ακόμα και ο Θάνατος του Μανώλη…


Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, Τίποτα ! Δεν ορρωδούν προ ουδενός ! Όλα μύλο της μικροπολιτικής της δημοσιότητας, της προβολής, του πολιτικού οφέλους… ακόμα και ο Θάνατος του Μανώλη…

Χαρά, Λύπη, Γιορτάσι, Θρήνος, Επιτυχία, Καρναβάλι, Αρρώστια, όλα στο βωμό του να φαίνονται, να υπενθυμίζουν την πολιτική τους παρουσία, τις πολιτικές τους βλέψεις, του πόθους τους.
Δεν έχουν ιερό ούτε όσιο !

Ήρθε και σειρά του Μανώλη να τον εκμεταλλευτούν, να  προσποριστούν δημοσιότητα από την πίκρα, και την θλίψη από τον Θάνατό του.
Να χρησιμοποιήσουν τον Μανώλη, τον Μανώλη  που απεχθανόταν τέτοιες πρακτικές που ποτέ δεν τις χρησιμοποίησε, που τις καταδίκαζε..

…να χρησιμοποιήσουν την στεναχώρια του κόσμου της Ηλείας για τον θάνατό του για να εμφανιστούν( χαμογελαστοί μάλιστα)   τους  στις εφημερίδες και τα site.

Να χρησιμοποιήσουν  φωτογραφίες με αυτόν για να υποδηλώσουν σχέση να εκμεταλλευτούν την συμπάθεια του κόσμου για τον Μανώλη.

Αλλά και το Μανώλη, εκμεταλλεύεστε βρε αθεόφοβοι ?  !!!

Μηνύματα (στις εφημερίδες και τα site) για να ωφεληθούν πολιτικά από μια απώλεια, ενός σεμνού και τίμιου ανθρώπου

Μηνύματα χωρίς να μιλούν γιατί πέθανε ο Μανώλης, ποιος ευθύνεται … ο Μανώλης  που πήγαινε από γιατρό σε γιατρό( γιατί ένοιωθε το πρόβλημα.. κυκλοφορούσε με γάντια και μάσκα…)  με όλα τα συμπτώματα της νόσησης 
από κορωνοϊό και το σύστημα υγείας τον καταδίκασε ( δεν αναφέρομαι στις προσπάθειες των Ιατρών της Αμαλιάδας και του Ρίου που προσπάθησαν αλλά είχαν απέναντί τους ένα δυσκίνητο και απροετοίμαστο σύστημα αντιμετώπισης  της επιδημίας), και ο Μανώλης έχασε μέρες χωρίς να βοηθηθεί και ενισχυθεί ο οργανισμός του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να χαθεί. Αυτό στα μηνύματά τους δεν ειπώθηκε ...δεν συμφέρει.. 

Να κερδίσουν από τον Θάνατο και το Πένθος ..

Ισοπεδώνουν τα πάντα γιατί μέσα τους ηθικά είναι ισοπεδωμένοι… κουρδιστά ανθρωπάκια που θέλουν να διατηρήσουν την καρέκλα τους ή να κάτσουν σε μια μεγαλύτερη καρέκλα… 

Μιλούν για όλα ( ελάχιστα πραγματοποιούν), για τα πάντα ακόμα δίνουν και οδηγίες για τον Κορωνοϊό…



Μιλούν ακατάπαυστα, ακόμη μιλούν/δίνουν/ καρφώνουν  συμπολίτες τους ( όπως ο Δήμαρχος Πύργου)  στην Δικαιοσύνη ( αν ήθελε να λύσει το θέμα υπήρχαν και άλλοι τρόποι, ένα τηλέφωνο, μια σύσταση, μια συμβουλή χωρίς δημοσιότητα και σόου).

Και  το Κορωναϊό και την επιδημία εκμεταλλεύεστε βρε «θεομπαίχτες» !

Πώς να τα βγάλεις πέρα με την υποκρισία;

Τεράστιες οι ευθύνες τους !

 Το σύστημα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Ηλεία απέτυχε παταγωδώς… έγινε η κερκοπόρτα επέλασης της επιδημίας στην Ελλάδα με πρώτο και μεγάλο θύμα την Ηλεία.
Δεν προφύλαξαν τον τόπο και την χώρα…

Τεράστιες είναι ευθύνες τους (όλου του πολιτικού συστήματος της Ηλείας-της Διοίκησης του Υγειονομικού συστήματος, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Κοινοβουλευτικών εκπροσ’ωπων)  για την κατάσταση που βρέθηκε  ο νομός Ηλείας με τον Κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ παρά τις εναγώνιες και πολλαπλές οχλήσεις Ιατρών δεν προέβη ούτε σε εργαστηριακούς ελέγχους, ούτε έδρασε, ούτε ανησύχησε  …απλώς κοιμήθηκε…
Ο Διοικητής αυτός δεν κατάλαβε τίποτα ! ( που είναι άραγε ? που να γυρνά ?)
Οι Δήμαρχοι  και η Περιφέρεια στο αρχικό διάστημα χάθηκαν ( μπορεί βέβαια να φοβήθηκαν ..άνθρωποι είναι… και να κρύφτηκαν..) παρ’ ότι οι περισσότεροι είναι ιατροί ..κάποιοι έβγαζαν «selfie»/ αυτοφωτογραφία αναγγέλλοντας διάγγελμα ...αδράνησαν σε μια κρισιακή κατάσταση…

Δεν είδαν τις ευθύνες του ΕΟΔΥ και του συστήματος Υγείας ( της κυβέρνησης δηλαδή) που εγκληματικά αμέλησε και καθυστέρησε να ενεργήσει ( με αποτέλεσμα την εξάπλωση/διασπορά  του Κοροναϊού παρά τον εντοπισμό του προβλήματος από τους Ιατρούς της Αμαλιάδας (του Νοσοκομείου και Ιδιώτες) και του Ρίου και όταν ήρθε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέα που είπε «πολύ σωστά ο εθνικός οργανισμός τηρώντας αυτά τα πρωτόκολλα δεν έπρεπε να δώσει την άδεια να γίνει αυτή η εξέταση.» αντί να τον καταγγείλουν ( Περιφέρεια, Δήμαρχοι, Πρόεδροι κλπ) και να τον ξαποστείλουν ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιαν. Λυμέρης είπε «Ο πρόεδρος ικανοποιεί σήμερα το αίτημα της φυσικής παρουσίας της ηγεσίας.» Κωθώνια !

Το Δημόσιο σύστημα  Υγείας στην Ηλεία που προΐσταται ο Διοικητής ο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλος που 1.) Είδε τα κρουαζιερόπλοια να περνούν και διασπείρουν τον  Κοροναϊό και ασθενείς επί  μέρες να τριγυρίζουν αναμεσά μας μετά την επιστροφή τους από την εκδρομή τους σε Ισραήλ κα Αίγυπτο και μεταφέρουν τον coronavirus 2019-nCoV σε εκατοντάδες Ηλείους και 2.) Να υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Αμαλιάδα ..στο Νοσοκομείο και αυτός να μην έχει καταλάβει τίποτα !

Άφησαν  να έρθει Κρουαζιερόπλοιο με 2.500 άτομα στο Κατάκολο με επιβεβαιωμένο κρούσμα ( το οποίο το αποβίβασε στην Γένοβα) και το Κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε καραντίνα κατά την επιστροφή στην Γένοβα.. ανέχωρησε για Αφρική και το κράτος της Μάλτας του απαγόρευσε τον κατάπλου στην Βαλέτα. Ενώ εμείς …(κάτι ψέλλισε ο Δήμαρχος Πύργου αλλά είπε δεν έβαλε βέτο ώστε να αποτραπεί  ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο…) βάλαμε ένα ασθενοφόρο έξω το κρουαζιερόπλοιο για να το δει ο Κοροναϊός ασθενοφόρο και να μην αποβιβαστεί στο Κατάκολο (Διοικητής του
Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρ. Χριστόπουλος : «Όλα λειτούργησαν άψογα κατά τη διάρκεια παραμονής του Κρουαζιερόπλοιου …» επειδή όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του  «Καθοριστικής σημασίας … ήταν  και η παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο χώρο του λιμανιού»  … Γελοίοι και ανίκανοι !

Το μόνο που κάνουν είναι συσκέπτονται και δίνουν συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια… Τίποτα άλλο !!!

Για την Εκκλησία…

Απαράδεκτοι !
Τα πάντα κλείνουν, αυτοί δεν σταματούν λειτουργούν, κοινωνούν Εγκληματούν !
Επιμένουν αρτηριοσκληρωτικά, δογματικά και μεσαιωνικά  !
Για αυτούς πάνω από όλα  το δόγμα …πάνω και από τον άνθρωπο που διατείνονται πως υπηρετούν…
Ο Άνθρωπος το αντικείμενο της Αγάπης του Θεού κινδυνεύει στα χέρια και από τις ενέργειες των  λειτουργών της θρησκείας.
Είναι υπόλογοι και ένοχοι

Τα αναγκαία μέτρα

Δεν θα αναφερθώ  στα οικονομικά μέτρα ( θα γράψω άρθρο αύριο.. ) αλλά αυτά που αφορούν ευθύνη των πολιτών …( τα έχω  γράψει σε άλλα σημειώματά μου)

Εμείς ως πολίτες ας το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και μα τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών, των Ιατρών και των ανθρώπων της Υγείας που δίνουν αγώνα για εμάς και  να τους ευχαριστούμε για αυτό..

Εμείς σε αυτή την μεγάλη κρίση  με την επιδημία κοροναϊού  του να παραμείνουμε άνθρωποι, αλληλέγγυοι, και σοβαροί( να τηρούμε τους κανόνες και τις οδηγίες προφύλαξης και προστασίας ) !

Αλλά πρέπει να απαιτήσουμε:
·         Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ τώρα
·         Μαζικές προσλήψεις μονίμων  τώρα (και όχι με τρίμηνα, εξάμηνα, δίχρονα μπλοκάκια, επικουρικά κλπ)
·         Στελέχωση  των Νοσοκομείων με επαρκή Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό, Τεχνικού και Βοηθητικού προσωπικού, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείων μας.
·         Λειτουργία με πλήρη επάρκεια των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας με τις κλινικές και τα τμήματα που είναι αναγκαία επαρκή Στελέχωση Κέντρων Υγείας Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας,  Γαστούνης  και  Ζαχάρως και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων.
·         Υπεράσπιση  της δημόσιας και δωρεάν υγείας, της  ελεύθερης πρόσβασης και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους του πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου