Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ιδιωτική Υγεία και Κορονοϊός


Ιδιωτική Υγεία και Κορονοϊός


Πολλοί καταφέρθηκαν κατά της Δημόσιας Υγείας και  ζητούν(ζητούσαν…)  την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Όμως ξάφνου σώπασαν ..
Διότι στην μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού συμμετέχουν μόνο κρατικά νοσοκομεία !
Αλλά υπάρχουν και ορισμένα ερωτηματικά «Γιατί»:

  • ·         Γιατί κανένα κρούσμα από Κοροναϊό δεν νοσηλεύεται σε ιδιωτική Κλινική ή ιδιωτικό Νοσοκομείο ?
  • ·         Γιατί καμία ιδιωτική Κλινική ή ιδιωτικό Νοσοκομείο  δεν έχει προσφέρει τις ΜΕΘ του ή τα κρεβάτια σε νοσούντες από Κοροναϊό  ?
  • ·         Γιατί καμία ιδιωτική Κλινική ή ιδιωτικό Νοσοκομείο  δεν έχει προσφέρει τα εργαστήρια του για εξετάσεις  ?


Μα γιατί τα ιδιωτικά είναι πρώτα επιχειρήσεις και μετά νοσοκομεία.
Πρώτα τα κέρδη μετά η υγεία
Ο «μεγάλος»  ιδιωτικός τομέας περίθαλψης που τάχα θα «μας έσωζε με τα ΣΔΙΤ»  αν (ο μη γένοιτο) δυσκολέψουν  τα πράγματα δεν προβλέπεται να πάρει σε ΜΕΘ μεγάλης ιδιωτικής κλινικής ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό #CONVID19 αλλά θα συνεχίσει "  ….  «bussiness as usual».

Ο πολυπράγμων ιδιωτικός τομέας που θέλει να κάνει και ΣΔΙΤ με το «αργοκίνητο και αναποτελεσματικό» δημόσιο (δήθεν χωρίς κερδοφόρους σκοπούς), σπεύδει να διακομίσει όλα τα ύποπτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία για διάγνωση και νοσηλεία.
Τα δύσκολα στο δημόσιο, το εύκολο και γρήγορο κέρδος στον ιδιωτικό, αυτή είναι η ουσία των ιδιωτικοποιήσεων.
Αλλά ένα σύστημα που βασίζεται στο κέρδος – όπου η επιστημονική έρευνα, η Πρόνοια και η Υγεία αποστείλουν πεδίο κερδοφορίας η υγεία μας θα βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο.
Εμείς πρέπει να παλέψουμε για :
  • ·         Στελέχωση  των Νοσοκομείων με επαρκή Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό, Τεχνικού και Βοηθητικού προσωπικού, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείων μας.
  • ·         Λειτουργία με πλήρη επάρκεια των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας με τις κλινικές και τα τμήματα που είναι αναγκαία επαρκή Στελέχωση Κέντρων Υγείας Κρεστένων, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας,  Γαστούνης  και  Ζαχάρως και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων.
  • ·         Υπεράσπιση  της δημόσιας και δωρεάν υγείας, της  ελεύθερης πρόσβασης και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους του πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.

Και στο προσωπικό των Νοσοκομείων να πούμε… :
«Να είστε καλά ! ...και σας ευχαριστούμε όλους εσάς που δίνετε την "μάχη" από την πρώτη Γραμμή ( Ιατρούς, Νοσηλευτές, και άλλο προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας) με μεγάλους κινδύνους αντιξοότητές και δυσκολίες.»
Κουράγιο σε όλους μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου