Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Η Ηλεία, η «Καθημερινή», ο Μανδραβέλης, τα ψέματα και η επίθεση στο Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Η Ηλεία, η «Καθημερινή», ο Μανδραβέλης, τα ψέματα και η επίθεση στο Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Τώρα που αποδεικνύεται μέσα από την πανδημία του Κορονοϊού ότι είναι το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΔΕΣΥ) που μάχεται και περιθάλπει τους νοσούντες, τώρα που όλοι ευχαριστούμε και «χειροκροτούμε» το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που υπερβαίνει «εαυτόν», υπάρχουν ψεύτες και ασχημολόγοι  να επιτίθενται συκοφαντώντας το ΔΕΣΥ, για ισχυροποιήσουν την νεοφιλελεύθερη επιλογή του ιδιωτικού τομέα και στην Υγειά(και παντελώς απούσα στην μάχη κατά κορονοϊού ) όπως Πάσχος Μανδραβέλης αρθρογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή», χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα αντλώντας τα  από τον Νομό μας την Ηλεία.
Στο υπό το γελοίο τίτλο του «Ο κομμουνισμός των ηλιθίων» ( 18.03.2020 / «Καθημερινή»/ https://www.kathimerini.gr/1069737/opinion/epikairothta/politikh/o-kommoynismos-twn-hli8iwn  )  υπερασπιζόμενος  την Ιδιωτική Υγεία και επιτιθέμενος στο Δημόσιο Σύστημα  Υγείας επικαλείται (Πάσχος Μανδραβέλης)  ως ανεπάρκειες ( ψευδέστατα βέβαια )  του ΔΕΣΥ τα εξής δύο:

«Γράφαμε προ μηνών για την «άτυχη καθηγήτρια που υπέστη ανεύρυσμα στην Αρχαία Ολυμπία και, παρά το γεγονός ότι ο νομός Ηλείας έχει δύο νοσοκομεία, έπρεπε να μεταφερθεί 334 χιλιόμετρα μακριά, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να καταλήξει έξω από την Αρτα» («Πεθαίνοντας στον δρόμο» 19.12.2019). 
Να σημειώσουμε ότι και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που γύρισε από τους Αγίους Τόπους, πήγε πρώτα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας (διασπείροντας τον ιό), μετά στο νοσοκομείο του Πύργου (χάνοντας χρόνο) και κατέληξε (δυστυχώς και μεταφορικώς) στο νοσοκομείο του Ρίου. Τόσο καλό είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το οποίο τα «νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια» δεν πρέπει να ομιλούν.»
Ο τσαρλατανισμός του αρθρογράφου και η γελοιότητα/ψευτιά των επιχειρημάτων αποδεικνύεται από την πραγματικότητα που οι Ηλείοι γνωρίζουν…

Ψεύτης για την Αμαλιάδα και τον Μανώλη

Για το θάνατο του Μανώλη δεν ευθύνονται τα Νοσοκομεία( Αμαλιάδας, Πύργου και Ρίου) αλλά ευθύνεται ο ΕΟΔΥ παρά τις εναγώνιες και πολλαπλές οχλήσεις Ιατρών( του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, του Ρίου αλλά και ιδιωτών) δεν προέβη ούτε σε εργαστηριακούς ελέγχους, ούτε έδρασε, ούτε ανησύχησε  …απλώς κοιμήθηκε…

Ο  ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να σταλεί δείγμα του Μανώλη προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδέψει, δηλαδή το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δεν θεωρούνταν στα επικίνδυνα μέρη να κολλήσει κάποιος τον ιό και το δείγμα του στάλθηκε τελικά για εξέταση μετά από την επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό..Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και το ίδιο έπραξαν και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όμως η απάντηση που έπαιρναν ήταν αρνητική στο να σταλεί δείγμα προς εξέταση.

Ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας καταδίκασε τον Μανώλη.Οι Ιατροί της Αμαλιάδας και του Ρίου που προσπάθησαν αλλά βρήκαν απέναντί τους ένα δυσκίνητο και απροετοίμαστο σύστημα αντιμετώπισης  της επιδημίας), και ο Μανώλης έχασε μέρες χωρίς να βοηθηθεί και ενισχυθεί ο οργανισμός του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να χαθεί.
Το σύστημα της κυβέρνησης, του Β. Κικίλια του υπουργού και του ΕΟΔΥ του Π. Αρκουμανέα δεν πρόλαβε, αδράνησε εγκληματικά όχι για το Μανώλη αλλά και για την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ηλεία
Έγκλημα  καθοσιώσεως

Μία φορά λοιπόν ψεύτης για την Αμαλιάδα ο Πάσχος Μανδραβέλης και η «Καθημερινή»…

Ψεύτης και για την Αρχαία Ολυμπία και το θάνατο της Καθηγήτριας

Το αληθινό γεγονός:

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αισθάνθηκε αδιαθεσία στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου της 7 Οκτωβρίου 2019, πρώτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.
Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων επειδή δεν λειτουργούσε  η καρδιοχειρουργική του Ρίο από το 2017. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.

Λόγω της υποβάθμισης του  ΔΕΣΥ  και των ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό, για αυτό χάθηκε η καθηγήτρια.

Εάν  υπήρχε ασθενοφόρο του με εξειδικευμένους διασώστες , εάν  υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε μόνιμη  βάση στην Αρχαία Ολυμπία, εάν το  Κέντρο Υγείας της Ολυμπίας ( και κάθε Κ.Υ.) διαθέτε επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, εάν λειτουργούσε καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα στο Ρίο ή στον Πύργο η άτυχη 45χρονη μπορεί να είχε σωθεί!

Η καθηγήτρια χάθηκε από την αποδυνάμωση του Δημόσιου Εθνικού Σύστηματος Υγείας (ΔΕΣΥ) λόγω τω νεοφιλελεύθερων επιλογών και μνημονιακών επιταγών.

Δεύτερη  φορά λοιπόν ψεύτης για την Αρχαία Ολυμπία ο Πάσχος Μανδραβέλης και η «Καθημερινή»…

Συνειδητός ψεύτης  λοιπόν ο κ.  ο Πάσχος Μανδραβέλης που διασπείρει ( σαν τον κορωνοϊό) δημοσίως και συνειδητά ψέματα για να υπερσπίσει την ιδεοληψία του για την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.Υπηρέτης συμφερόντων και κατευθυνόμενος κονδυλοφόρος

Εμείς πρέπει να σκεφτούμε και να παλέψουμε την «ανάρρωση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την  «ανάρρωση» από τις αντιλήψεις του σκοταδισμού, του νεοφιλελευθερισμού, της οπισθοδρόμησης, για τα δικαιώματα του ανθρώπου, στην καλυτέρευση της ζωής μας.

Ολόκληρο το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλης στην εφημερίδα «Καθημερινή»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου