Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει ιδιωτική υγεία την επιχορηγεί και μεγαλοκλινικάρχες κερδίζουν από την τραγωδία της πανδημίας του κορονοϊού


Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει την ιδιωτική υγεία  την επιχορηγεί και οι μεγαλοκλινικάρχες κερδίζουν από την τραγωδία της πανδημίας του κορονοϊού



Δίνουν( η κυβέρνηση)  30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές υγείας ως «αποζημίωση» (!) για ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό  και ταυτόχρονα απορρίπτουν το αίτημα επιδότησης στα δημόσια πανεπιστημιακά διαγνωστήρια στο 1/5 της τιμής. 
Δίνουν ( η κυβέρνηση) 1600 ευρώ η μέρα, σύμβαση δημοσίου με ιδιωτικές ΜΕΘ, από 800 μέχρι χτες στο δικό τους κοστολόγιο

Όταν είσαι πόλεμο ( όπως είμαστε τώρα στην μάχη κατά της πανδημίας ) ,  επιτάσεις δεν επιχορηγείς μαυραγορίτες, όπως είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ιδιωτικής Υγείας που μέσα από την καταστροφή και τραγικότητα της πανδημίας του κορονοϊού  θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

Κρίνεται η κυβέρνηση ως οδαλίσκη των μεγάλων επιχειρηματικών( και κολλημένη νεοφιλελεύθερη),
κρίνονται ως αρπαχτικά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας ( κλινικές, νοσοκομεία, εργαστήρια) που από μια τραγωδία θέλουν να κερδίσουν και να κερδοσκοπήσουν..

  • Αντί να διαθέσουν τα χρήματα στο Δημόσιο και δημιουργήσουν τάχιστα νέα Δημόσια  Διαγνωστικά Εργαστήρια Ειδικών Λοιμώξεων, Μικροβιολογικών κλπ  Εξετάσεων, να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα,  να προσλάβουν προσωπικό( ιατρούς, παρασκευαστές, νοσηλευτές κλπ),  δίνουν 30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές υγείας
  • Αντί να δημιουργήσουν τάχιστα νέες ΜΕΘ  και να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με Ιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με εξοπλισμο, με μεσα προφύλαξης ( γάντια, μάσκες, στολές κλπ)   δίνουν 1600 ευρώ η μέρα, στις ιδιωτικές ΜΕΘ.
  • Αντί να επιτάξουν τους ιδιώτες τους δίνουν χρήματα ….
  • Αντί για  πρόσληψη  των 2000 υγειονομικών (…ιατρών νοσηλευτών κλπ), και των 4.500 αριθμός ελάχιστος σε σχέση με τις διαφαινόμενες ανάγκες(άνω των 5.000 απαιτούνται  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, περιστασιακού χαρακτήρα να προσληφθούν (χτες)  με  συμβάσεις αορίστου χρόνου για μόνιμη εργασία και προσφορά. Να μην προσλάβουμε τώρα εν μέσω σοβαρών κινδύνων ζωής, γιατρούς και νοσηλευτές περιορισμένης χρήσεως, δηλαδή μέχρι να τελειώσει το κακό, και μετά τέρμα οι συμβάσεις, τραβάτε στα σπίτια σας!
  • Αντί να προσφέρουν μόνιμη εργασία και ικανοποιητικούς μισθούς  στο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, επαρκείς αποζημιώσεις για τις υπερωρίες, εφημερίες κλπ( και όχι ψίχουλα)  - που θα αντιστρέψουν επίσης την μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας- επιχορηγούν τους ιδιώτες …
Αυτοί οι μεγαλοκλινικάρχες που κατά τα άλλα είναι πατριώτες μετατρέπουν την τραγωδία σε κέρδος…
γιατί  δεν παραχωρούν άνευ αμοιβής τις κλινικές και τα νοσοκομεία στο Δημόσιο Σύστημα ?

Ο πατριωτισμός τους φτάνει μέχρι το βάθος της τσέπης τους και των ύψους των κερδών τους.

Το σύνθημά τους « Η αρρώστια σου το κέρδος μου»

Το γράφουν έτσι:
«Επιχορήγηση στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την κάλυψη παροχών υγείας» του προϋπολογισμού εξόδων έτους 2020 του Υπουργείου Υγείας, ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ (30.000.000,00€), ως έκτακτη επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού»
Με απλά λόγια: Δίνουν 30 εκατ. ευρώ στις ιδιωτικές δομές υγείας ως «αποζημίωση» (!) για ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση να πληρώνει τις ιδιωτικές δομές, την ίδια στιγμή που δεν καλύπτει βασικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών  στη μάχη που δίνουν για όλους μας, δεν είναι απλά προκλητική. 

Δείχνει, ακόμα και τώρα, με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου