Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Μαύρη μαυρίλα ( στο νερό) πλάκωσε (στην Γαστούνη), μαύρισε και δεν πίνετε και κάνει μόνο για να χύνεται


Μαύρη μαυρίλα ( στο νερό) πλάκωσε (στην Γαστούνη), μαύρισε και δεν πίνετε και κάνει μόνο για να χύνεται 
  

Τα φίλτρα νερού στην Γαστούνη καταμαύρισαν  και η αγανάκτησή τους… ξεχείλισε… 
Η  ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια της Γαστούνης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και δεν κάνει ούτε για το καζανάκι της τουαλέτας..


Αυτό το «μαύρο» νερό όπως φαίνεται  από τις φωτογραφίες των τριών χρονικά φάσεων σε ένα 24ωρο  ( είναι του φίλου Κώστα Μάλλιαρη από την Γαστούνη ) που βγαίνει από τις βρύσες τους, το οποίο θεωρείται… πόσιμο.

Εγκληματικό να τρέχει στις βρύσες των κατοίκων της Γαστούνης παντελώς βρόμικο και ανθυγιεινό νερό

Οι αιτίες πολλές μπορεί να είναι… Ακατάλληλη η γεώτρηση ?  Βρόμικες οι δεξαμενές ?Βλάβες και διαρροές στα δίκτυα ύδρευσης ?


Ότι και να είναι,  βαριά και ανεπίτρεπτη (εγκληματική μπορώ να πω) είναι η αμέλεια και η αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής Πηνειού και του Δημάρχου Αντρέα Μαρίνου.

Μετρήσεις  και αναλύσεις νερού δεν έχουν γίνει ( ?) και αν έχουν γίνει δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα όπως είναι υποχρέωση του Δήμου.

Το βρώμικο νερό είναι επικίνδυνο για την υγεία, γιατί μπορεί να είναι μολυσμένο με παθογόνους μικροοργανισμούς ή ακόμα και χημικά…

Δεν μπορεί ο Δήμος να «ρέει»  την λογική  «πίνετε το  και ότι σας βρει…» για νερό «πόσιμο» που καταστρέφει υγείες και συσκευές (πλυντήρια κλπ) ακόμα…

Το πρόβλημα (του ακατάλληλου νερού) έρχεται από παλιά ναι, αλλά η απραγία και ακινησία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι εγκληματικά αδικαιολόγητη.  

Η  πρόσβαση σε επαρκές και ασφαλές και οικονομικά προσιτό νερό είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα … βασικός παράγοντας για την καλυτέρευση της υγείας, της ευζωίας …

Και μην ξεχνάμε ότι για την ύδρευση των Δήμων Αμαλιάδας (Ήλιδας ) και Κάμπου( Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης)  έχουν δαπανηθεί 25.000.000 ευρώ για το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού που είχε προβλεφθεί να παρέχει καθαρό, και επαρκές νερό…Σκάνδαλο των σκανδάλων…



03.04.2020
 Έλαβα από τον κ.Σπύρο Βασιλείου και δημοσιεύω :


"Κύριε Λάμπρου καλησπέρα σας. Σάς διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον και σεβασμό στην άποψη σάς αλλά και τίς παρατηρήσεις σάς για διάφορα θέματα που παρουσιάζονται στην Ηλεία αλλά και στο Δήμο μου. Ως νέος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών πού έχω καί την ύδρευση σάς γνωρίζω ότι έκανα αγώνα για νά αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη πού έγινε και είχε την εικόνα που σάς έδωσαν . Για εσάς και μόνο σάς στέλνω εικόνα τού νερού τής Γαστούνης σήμερα . Είμαι στην διάθεση σας για τό κοινό καλό."
Το κείμενο συνοδεύεται από δυο φωτογραφίες










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου