Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Υπερασπίζοντας το δικαίωμα της κριτικής στην εκτελεστική-αστυνομική εξουσία του κράτους (και αμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας -ενώ δεν είμαι ) υπερασπίζομαι την Δημοκρατία και τα δικαιώματα του πολίτη


 Υπερασπίζοντας το δικαίωμα της κριτικής στην  εκτελεστική-αστυνομική  εξουσία του κράτους (και αμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας -ενώ δεν είμαι ) υπερασπίζομαι την Δημοκρατία και τα δικαιώματα του πολίτη 

Καταδικάζοντας τον λεκτικό τραμπουκισμό και την ελεεινολογία  του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας 

Είναι γνωστό το θέμα της καταγγελίας  πως αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) προέβησαν σε άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απέναντι σε άτομο με νοητική αναπηρία που βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Είναι γνωστές επίσης  και οι αντιδράσεις( μεταξύ αυτών και η δική μου) σε αυτό το θέμα που κατήγγειλαν με άρθρα,  δημοσιεύματα και ανακοινώσεις φορέων το απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός και ζήτησαν την εξέταση του θέματος από την ίδια αστυνομία και την ετέρα Εξουσία την Δικαστική.Το ζήτημα σχολίασε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ανακοίνωση (light κατά την γνώμη  μου) που  υπογραμμίζει  το προφανές «Οι καταγγελίες …και δεν μπορεί να αγνοηθούν»  και ζητά το  αναγκαίο «Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό»  από την Ελληνική Αστυνομία  και την Δικαιοσύνη .(ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του άρθρου).

Αλλά δεν είναι γνωστό πως σε όλα αυτά αντέδρασε ο πρόεδρος  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντος και  επιτέθηκε μέσω Facebook σε όλους μας και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας όλοι όσοι ( Μέσα ενημέρωσης, πολίτες, φορείς, δημοσιογράφοι και κομματικός σχηματισμός )  άσκησαν το συνταγματικό δικαίωμα του ελέγχου και της κριτική, λέγοντας τα εξής πρωτοφανή και υβριστικά. 

Διαβάστε και φρίξτε:

«Πολλά νούμερα με την υποκριτική τους ευαισθησία», «στην κούρσα της ανηθικότητας διακρίθηκαν δημοσιογράφοι, καιροσκόποι, κακοποιοί, λαμόγια, ψεύτες, και πολιτικά εμπαθέστατα ανθρωποειδή τα οποία παρασιτούν στο περιθώριο και διψούν για αίμα αστυνομικών.». «Γελοίοι κατά συρροή με τις ανακοινώσεις τους επίσης, ηλικιωμένος αναρχοάχρηστος πρώην τοπικός Βολευτής, απομόνωμένος, κομματικά στελέχη οργάνωσης της απελθούσας κυβέρνησης και τοπικής κομματικής οργάνωσης» .(ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου στο τέλος του άρθρου).

Άκουσον, άκουσον ...

Κόμμα, δημοσιογράφοι, πολίτες, φορείς κατά τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας είναι: «Νούμερα, ανήθικοι, καιροσκόποι, κακοποιοί, λαμόγια, ψεύτες, πολιτικά εμπαθέστατα, ανθρωποειδή, παράσιτα του περιθωρίου, διψούν για αίμα αστυνομικών, αναχροάχρηστοι, άντε να χαθείτε …»

Έχω μείνει άφωνος !

Απαιτώ να εξηγήσει δημοσίως αυτός ο κύριος ποιους εννοεί: «ανήθικους, κακοποιούς, λαμόγια, ψεύτες, ανθρωποειδή, διψούν για αίμα, παράσιτα»
Αν δεν στηρίξει με αποδείξεις τα λεγόμενά του και αν δεν ονοματίσει ποιους εννοεί είναι κοινός συκοφάντης και είναι άξιος μόνο της περιφρόνησης.

Ο κύριος αυτός που ανεξέλεγκτα υβρίζει, ελεεινολογεί, σπιλώνει, ασκεί δημόσιο εκφοβισμό εκπροσωπεί ένα συνδικαλιστικό φορέα και υπηρετεί τους  πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας διέπετε από την νοοτροπία πως τα όργανα της τάξης έχουν τους δικούς τους κανόνες και τους δικούς τους νόμους και είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής και αυτό δημιουργεί αμέσως ένα κενό στη δημοκρατία μας.

Δεν τολμώ να σκεφτώ πως θα μου φερθεί αν είμαι σε λάθος (πραγματικό ή όχι) και πως θα αντιμετωπίσει αυτούς που καθυβρίζει...

Η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας μας προϋποθέτει να έχουμε αστυνομικά όργανα να μην δρουν αυθαιρέτως και να σέβονται τον πολίτη και τα δικαιώματά του, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας, τους Δημοσιογράφους  και να  λογοδοτούν όταν υπερβαίνουν τα όρια που έχει θέσει το Σύνταγμα και οι νομοθέτες.

Να μαζευτεί ο πρόεδρος και να ζητήσει δημόσια συγνώμη


Η ανάρτηση του πρόεδρου  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παν. Ζώντου, στο Facebook(οι υπογραμμίσεις δικές μας ) :

«Πολλά νούμερα με την υποκριτική τους ευαισθησία και τις ανακοινώσεις δήθεν συμπαράστασής τους απέναντι στην δήθεν αστυνομική αυθαιρεσία που ασκήθηκε στον ΑΜΕΑ αυτές τις μέρες επισκίασαν και τις δηλώσεις του Λοιμοξιολόγου Τσιόδρα.
 Μεταξύ αυτών στην κούρσα της ανηθικότητας διακρίθηκαν δημοσιογράφοι, καιροσκόποι, κακοποιοί, λαμόγια, ψεύτες, και πολιτικά εμπαθέστατα ανθρωποειδή τα οποία παρασιτούν στο περιθώριο και διψούν για αίμα αστυνομικών.
Γελοίοι κατά συρροή με τις ανακοινώσεις τους επίσης, ηλικιωμένος αναρχοάχρηστος πρώην τοπικός Βολευτής, απομόνωμένος, κομματικά στελέχη οργάνωσης της απελθούσας κυβέρνησης και τοπικής κομματικής οργάνωσης, τα οποία αντιμετωπίζουμε πάντα με συμπάθεια καθώς δεν ξεπέρασαν ποτέ την κοινωνική τους απομόνωση και την ανικανότητα τους να ηγηθούν σε μια μόνιμα κατασκευασμένη απούσα απαρτία , δίχως να ξεπεράσουν την άχρηστη νοοτροπία του 3%. Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Το Καλό είναι πιο δύσκολο από το Κακό και η δημιουργία είναι πιο δύσκολη από την καταστροφή!»
Εμείς απ’ ούλα είμαστε αδύνατοι όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους κι’ αν πεθάνωμεν, πεθαίνομεν διά την πατρίδα μας, διά την θρησκεία μας, και πολεμούμεν όσο μπορούμεν αναντίον της τυραγνίας. κι’ ο Θεός βοηθός. Αυτός ο θάνατος είναι γλυκός, ότι κανένας δεν θα γένη αθάνατος. κι’ όταν ο Χάρος θαρθή να μας πάρη, όταν θέλη, άρρωστους και δυστυχείς, καλύτερα σήμερα να πεθάνωμεν», Άντε να χαθείτε».

Η  ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ   :

«Οι καταγγελίες για την άσκηση αχρείαστης αστυνομικής βίας σε βάρος νέου ανθρώπου ΑμεΑ στο Λευκοχώρι είναι πολύ σοβαρές και δεν μπορεί να αγνοηθούν. Δεν είναι επιτρεπτό να τις θεωρεί κανείς εκ προοιμίου αβάσιμες και να τις προσπερνά.»
«Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Και αυτό είναι υποχρέωση, αφενός της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των εσωτερικών της διαδικασιών αλλά, κυρίως, είναι υποχρέωση της Δικαιοσύνης, από την οποία αναμένουμε να πράξει το καθήκον της.»
… δηλαδή σε μια ανακοίνωση (light κατά την γνώμη  μου) η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει  το προφανές «Οι καταγγελίες …και δεν μπορεί να αγνοηθούν»  και απαιτεί το  αναγκαίο ««Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό»  από την Ελληνική Αστυνομία  και την Δικαιοσύνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου