Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Καλή Λαμπρή ! … τρανή σαν τις ελπίδες, σαν τα όνειρα μας, σαν την καρδιά μας


Καλή Λαμπρή !  … τρανή σαν τις ελπίδες, σαν τα όνειρα μας, σαν την καρδιά μας



Αρχικά θέλω να εκφράσω από καρδιάς, τις καλύτερες ευχές μου, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία, ευτυχία και χαρά!

Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα των  αποθαρρημένων από τις δυσκολίες της ζωής, την πραγματικότητα και τις απειλές που μας περιβάλλουν, χωρίς ελπίδα, χωρίς ελπιδοφόρα πετάγματα για το μέλλον, Πάσχα των συμπιεσμένων/αποκλεισμένων από ιό του κακού, μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, προσδοκώντας από τον Υιό την πολλαπλή ανάσταση/ανάταση ψυχών και σωμάτων

Πάσχα που οι απειλές, οι φόβοι και τα αχ, είναι πιο πολλά και πιο δυνατά από τις ελπίδες, τις χαρές και τα γέλια…

Όμως παρ’ όλα αυτά Καλή Λαμπρή  
 Λαμπρή όπως την έλεγε ο λαός μας την Ανάσταση, τη μέρα που συμβόλιζε τη λύτρωση, την πάλη της ζωής με τον θάνατο, την αναγέννηση, την λαμπυρίζουσα άνοιξη, την ζωή που διεκδικεί τα δικαιώματά της, που συγκεντρώνει δύναμη για να τα επιβάλλει πάνω στα ερείπια και την παγωνιά του χειμώνα. 
Καλή Ανάσταση και  να γιορτάσουμε την αναγέννηση όχι μόνο της φύσης αλλά και της ελπίδας. … και ας μοιάζει δίχως τέλος ετούτη η «Εβδομάδα» των Παθών, των ιών (με την κορώνα … σαν του Χριστού την κορώνα των  αγκαθιών), της ανέχειας, της αβεβαιότητας, της καραντίνας, της φτώχειας και όλων αυτών που πνίγουν μέσα μας και έξω μας χαμόγελα, ομορφιές, χαρά και ξεγνοιασιά

Αυτές τις μέρες , κάθε χρόνο αναβιώνεται ο κύκλος δράση- σταύρωση- ανάσταση. Είτε αφορά στη θρησκεία, είτε αφορά στον κύκλο της φύσης.
Το δράμα είναι ότι στον κύκλο της Ελλάδας, εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει ολοκλήρωση.

10 χρόνια μνημόνια και τώρα νέα


Υπάρχει Γολγοθάς χωρίς ανάσταση.
Αλλά, μόνο οι πολίτες που σταυρώνονται μπορούν να φέρουν την ανάσταση.
Κανείς έξω από αυτούς.

Αυτές τις μέρες  οι εξουσιαστές του τόπου μας με πολλά νέα προσχήματα και  πάλι ανάπηρο μέλλον μας ετοιμάζουν, κουτσουρεμένη ζωή και νέες θυσίες…  

..γιατί οι σύγχρονοι παπατζήδες δεν πονούν τον τόπο και τον λαό. Ούτε συγκλονίζονται από το δράμα της επιβίωσής του. Υπάρχουν για να προωθούν «συμβόλαια» που τους δένουν με τους έχοντες και κατέχοντες.

… πάντα αυτοί !,  σε όλους τους χρόνους στη διάρκεια όλων των περιπετειών και των μαρτυρίων των κατοίκων αυτής της γωνιάς της γης από Ρωμιοί γινόντουσαν «Ρωμαίοι» σταυρωτές του λαού !

Ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και η Ανάσταση υπάρχουν και στο σήμερα.

Ο Γολγοθάς και  η Σταύρωση του Έλληνα
…… δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Έχει φορτωθεί τον «Σταυρό του Μαρτυρίου» και τραβά στην ανηφόρα. Στην πορεία του θα βρει μπροστά του μειώσεις μισθών και συντάξεων όπως και νέους φόρους.

·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι ότι «Μένουμε σπίτι»,  ναι ! γιατί  είναι σωστό, αλλά πιά δεν αντέχεται…
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι ότι «Μένουμε σπίτι» και θα φοβόμαστε να βγούμε έξω για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά ερείπια (μας) της πανδημίας  
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι ότι «Μένουμε σπίτι» και βλέπουμε  ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι η διάψευση των  ελπίδων, η  βολή με τα λίγα ή και με το τίποτα.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η  δύσκολη κατάσταση των  πολλών, και  η καλή μόνο για τους λίγους.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η κυριαρχία  του παράλογου και της  αδικίας.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, το δράμα του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ο βομβαρδισμός και η διάλυση χωρών   και ο θάνατος/πνιγμός χιλιάδων (και παιδιών), τα hot spot και η  απανθρωπιά των εταίρων /ετέρων  Ευρωπαίων .
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η απώλεια πολλών και κυρίως της Ελπίδας.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι τα Μνημόνια( που συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε…, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι κακοπληρωμένοι μισθοί πείνας τα κόκκινα δάνεια, οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η ανεργία 1.200.000 εργαζόμενων, ο ξενιτεμός  600.000 νέων, το κλείσιμο του 50% των  επιχειρήσεων, η διάλυση της αγροτιάς, η υπερφορολόγηση , η  λιτότητα, η μείωση των μισθών και συντάξεων, η  διάλυση της Υγείας, της περίθαλψης , της  πρόνοιας, της παιδείας και τόσων άλλων.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η  συρρίκνωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας , Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η Ηλεία, χωρίς  σιδηρόδρομο, χωρίς «Ολύμπια Οδό»,  χωρίς κανένα έργο εθνικής σημασίας, χωρίς Αεροδρόμιο, τους δρόμους αδιάβατους, τον πληθυσμό της να φθίνει, την γη κατά 40% ακαλλιέργητη, χωρίς Πανεπιστήμιο, χωρίς Βιομηχανική Ζώνη, με επαρχιακούς και Δημοτικούς δρόμους σε άθλια κατάσταση, χωρίς σύνδεση με Αρκαδία, το σύστημα Υγείας σε κατάρρευση.
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, οι πόλεμοι και η δολοφονία αθώων, στην Συρία, στην Τουρκία, στη Λιβύη, στην Υεμένη στις εκατοντάδες πολεμικές εστίες σε όλο τον κόσμο, η δολοφονία των Παλαιστινίων  .
·         Ο Γολγοθάς και η Σταύρωση είναι, η καθημερινότητα του καθενός μας, η καθημερινή αγωνία για το σήμερα και το αύριο.

Αυτές τις μέρες σύμφωνα με την παράδοση γιορτάζεται μια υπέρτατη αυτοθυσία για το κοινό καλό που ακολουθήθηκε από την Ανάσταση της Ελπίδας.
Η  μέρα του Πάσχα ήταν πάντα ξεχωριστή, ελπιδοφόρα

Αυτές τις μέρες πρέπει να καταλάβαμε ότι δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα αν δεν είμαστε όλοι μαζί και αποφασισμένοι, ότι το στοίχημα δεν παίζεται σε μια κάλπη, έναν ηγέτη ή στην ανάθεση.

Αυτές τις μέρες πρέπει να αντιληφθούμε  ότι αυτούς που μας κατέστρεψαν (παλιούς και νέους)  δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε, ότι  το χαμόγελο τους και η χειραψία τους είναι υποκριτική, ιδιοτελής και θα αποτελέσει αυριανή στεναχώρια δική μας, καταστροφική υποθήκη του μέλλοντος του τόπους μας.

Ο πολύπαθος λαός μας θα Αναστηθεί με τις δικές του δυνάμεις και θα φέρει την μεγάλη ελπίδα για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές, μαστιγώνοντας  Καίσαρες & Πραιτωριανούς  Γραμματείς & Φαρισαίους, Υποκριτές & Αργυραμοιβούς  Ισχυρούς του Χρήματος & της Εξουσίας.

·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να διεκδικήσουμε ξανά τα πάντα.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να έχουν  μέλλον οι πολλοί.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά των Ελλήνων στα θύματα των πολέμων και το μεγάλωμα της αγκαλιάς προς αυτούς.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να γίνει ο κόσμος πιο λογικός και πιο δίκαιος.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να αγωνιστούμε να καταδικαστούν αυτοί που ξεκίνησαν αυτούς τους πολέμους (ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία ..) και που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να πάψουμε να ψάχνουμε για σωτήρες και να καταλάβουμε ότι είναι στο δικό μας το χέρι.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία .
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να έλθει  στη ζωή μας νέα ελπίδα και  νέες προσδοκίες.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να απαλλαγούμε επιτέλους από την καταδυνάστευση των κάθε και με οιαδήποτε όνομα μνημονίων.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να  επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξαγριωθούν, να  μη γίνουμε άνθρωποι του πολιτικού συστήματος, άβουλοι, αδρανείς, χειραγωγούμενοι, εύπιστοι και εξουσιοληπτικοί.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να υπάρχουν  πάρα πολλοί και πολλές που θα ενεργοποιηθούν σε μια νέα δημοκρατική αντίσταση , που θα αγωνιστούν σε νέες λαϊκές κινητοποιήσεις.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να  υπάρξει  αυτοσυνειδησία  και νέα  αφετηρία  για τον λαό και τα κοινωνικά κινήματα.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να αγωνιστούμε  για μια ευημερούσα Ηλεία, Πύργο, Αμαλιάδα, Πηνεία, Λεχαινά, Βάρδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Ορεινή Ηλεία, Αρχαία Ολυμπία (κυρίως), Ανδρίτσαινα, Κρέστενα, Ζαχάρω, Φιγαλεία και να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρηστών όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό .
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι,  να πολεμήσουμε τον φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό, τις μαύρες αυγές και τα φασισταριά που σαν φίδια ξανασηκώνουν το κεφάλι.
·         Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, εμείς  (ο απλός λαός),  να ξαναξεκινήσουμε (πιο ώριμοι και ψαγμένοι), με αγώνες και θυσίες (του εγώ και της βολής- βόλεψη μας), με νέο πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένο πρόγραμμα, με νέες πολιτικές δυνάμεις και μια παναστρατιά όλων των αντιμνημονιακών, προοδευτικών, πατριωτικών και αριστερών δυνάμεων της κοινωνίας και της πολιτικής.
·          Γιατί Ανάσταση, Ανάσταση μας είναι, να μην υπάρξει άλλη  υπομονή, αλλά αγωνιστικοποιημένη   οργή ! 


Εύχομαι και πάλι, Χρόνια Πολλά σε όλες & όλους,
καλή Ανάσταση στην Ελλάδα μας και στους Έλληνες, 
Ψηλά το Κεφάλι  
και Καλά  …. Τσουγκρίσματα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου