Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πως μια βουλευτής ( Ηλείας) ρεζιλεύεται …


Πως μια βουλευτής ( Ηλείας)  ρεζιλεύεται …


Χτες  η βουλευτής της ΝΔ κ. Διον. Αυγερινοπόύλου ανακοινώνει«την παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές» και σήμερα το υπουργείο διευκρινίζει ότι αυτό δεν θα γίνει..

Η γνωστή για τα «κατόπιν ενεργειών μου»  και που δίνει «λύσεις»  σε όλα (..μα όλα..), «που όλα τα σφάζει και όλα  τα μαχαιρώνει» η βουλευτής την ΝΔ κ. Διον. Αυγερινοπόύλου εκτέθηκε πέρα των ορίων  του ρεζιλέματος ..

Χτές ανακοινώνει ευχαριστεί την υπουργό Παιδείας «για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που είχε υποβάλει προς το Υπουργείο Παιδείας και η κα Βουλευτής, για την παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δεν διέθεταν κάποια «έξυπνη συσκευή», ώστε να παρακολουθούν και αυτοί τα μαθήματά τους, όσο διαρκούν τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.»

Σήμερα ανακοινώνει το υπουργείο ότι :

«Διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)»
Την πάτησε  και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ( και αυτή)  στην προσπάθεια της  ότι αυτή ενήργησε και «πάρε κόσμε υπολογιστές»  

Αν διάβαζε καλύτερα  την χτεσινή εγκύκλιο του 
υπουργείου που ανέφερε:


«Το Υ.ΠΑΙ.Θ. προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.» 

…και …  «Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την καταγραφή των αναγκών της ανωτέρω δράσης σε επίπεδο σχολικής μονάδας»

Της διέφυγε ? …αυτό δείχνει επιπολαιότητα …

Σπεκουλάρισε  πολιτικά ενώ ήξερε ότι είναι ψέμα ? …αυτό δείχνει ανηθικότητα…
Ας διαλέξει η ίδια …

Εμείς ας προσέξουμε τι διαλέγουμε από την πολιτική και ποιούς πολιτικούς…

Μια απάντηση της κ. Αυγερινοπούλου και η ανταπάντηση μας

Έλαβα από την κ. Αυγερινοπούλου απάντηση επί των γραφόμενων μου και τα αναρτώ:
«Αξιότιμε κ. Λάμπρε,
To σχόλιο που φιλοξενείτε, το οποίο είναι προσβλητικό ως προς το πρόσωπό μου, κυρίως παραπληροφορεί και μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας, τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας και υπονομεύει την κυβερνητική προσπάθεια εν μέσω πολύ δύσκολων καιρών για όλους τους πολίτες. Για αυτό και σας ενημερώνω, προς άρση παρανοήσεων, τα εξής: o κατ’ εξοχήν ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και τους ΟΤΑ στους οποίους ανήκουν τα σχολικά κτήρια. Ο πρόσθετος αυτός σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι διττός: να εξοπλίσει έτι περαιτέρω τα σχολεία  αφ’ ενός μέσω ΕΣΠΑ, αφ’ ετέρου, το πρόγραμμα αυτό να  συμπληρωθεί με χορηγίες ηλεκτρονικού εξοπλισμού από επιχειρήσεις της χώρας μας. Στις «λειτουργικές ανάγκες» των σχολικών μονάδων συμπεριλαμβάνεται η ανάγκη χρήσης «έξυπνων» συσκευών από δασκάλους, καθηγητές και μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και στους οποίους θα διατεθούν εν τέλει τα tablets, laptops κ.α. προς χρήση τους.
Ελπίζουμε στο τέλος αυτής της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει εν μέσω εκτάκτων συνθηκών η Κυβέρνηση, κάθε παιδί να έχει επαρκή πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, καθώς η παιδεία είναι δικαίωμα όλων μας.»

Η ανταπάντησή μας
Μας απάντησε η κ. Αυγερινοπούλου  και αμετανόητα συνεχίζει  το μικροπολιτικό της παιγνίδι, μας κατηγορεί ότι «παραπληροφορούμε», « την προσβάλουμε» και ως «υπονομευτές»..

Λοιπόν έχουμε και λέμε..

«Απαντά» νομίζοντας ότι απευθύνετε σε ανοήμονες …( ο καθείς μετρά με τις μονάδες μέτρησης που διαθέτει…) και ως  δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου πραγματοποιώντας λεκτικές πιρουέτες.

Μας κατηγορεί ότι παραπληροφορούμε αντί να ζητήσει συγνώμη για το ψεύδος ( αυτή είναι παραπληροφόρηση !) που διέδωσε ανακοινώνοντας
…ότι «Πλέον, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε tablets για όλους τους μαθητές που δεν διαθέτουν κάποια «έξυπνη» συσκευή ώστε να παρακολουθούν τα μαθήματά τους» και επίσης «παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δεν διέθεταν κάποια «έξυπνη συσκευή», ώστε να παρακολουθούν και αυτοί τα μαθήματά τους, όσο διαρκούν τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.»
Σε όλους του μαθητές είπατε κ. Αυγερινοπούλου και όχι στις σχολικές μονάδες (  1 ηλεκτρονικό υπολογιστή για 45 μαθητές και 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή για κάθε Νηπιαγωγείο).
Εσείς παραπληροφορείτε κ. Αυγερινοπούλου
Σας υπενθυμίζω ότι Παραπληροφόρηση ονομάζεται η σκόπιμα κακή πληροφόρηση, που χαρακτηρίζεται από τη μετάδοση ανακριβών, μονόπλευρα διογκωμένων ή επινοημένων (ψευδών) πληροφοριών ή/και την απόκρυψη άλλων..
Ποιος παραπληροφορεί ?
Εσείς που ανακοινώνατε ««παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δεν διέθεταν κάποια ‘’έξυπνη συσκευή’»,
Ή
Εγώ που σας απαντώ με την ανακοίνωση του Υπουργείου που αναφέρει «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)»
Είπατε ψέματα ότι θα δοθούν σε όλους του μαθητές !
Αφήστε τις πονηρίες εκτός εάν θεωρείτε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει !
Ντροπή σας !

Με κατηγορείτε  ότι σας προσβάλω όταν εσείς προσβάλετε τον λαό, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς για επιδείξετε δια ψεμάτων «ενδιαφέρον» στα προβλήματα…που εσείς έχετε δημιουργήσει..
Η πολιτική του Μαυρογιαλούρου και των «κατόπιν ενεργειών μου» που επιδίδεστε μπορεί να σας ικανοποιεί αλλά σας πληροφορώ μόνο γέλωτα και ευθυμία προξενούν…

Με κατηγορείτε επίσης ως υπονομευτή γράφοντας  μου «υπονομεύει την κυβερνητική προσπάθεια».
Υπονομευτής λοιπόν κ. Αυγερινοπούλου ? ( υπονομευτής: αυτός που με δόλιο τρόπο προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά)
Να γνωρίζετε λοιπόν αυτή η αντίληψη «των υπονομευτών» είναι ίδια των αντιδημοκρατικών νοοτροπιών και σκαλοπάτι για αυταρχικές εξελίξεις ..
Μαζευτείτε !

Ο καθείς έχει πορεία εξέλιξης και  τρόπους ανέλιξης προς την εξουσία …

Εγώ παρέμεινα επί  εδάφους και άνευ εξουσίας  εσείς ανεβήκατε … και ξέρουμε πως…

Μαζευτείτε !

Μην συνεχίσετε δεν σας συμφέρει…

Και επειδή συνέχισε η κ. Αυγερινοπούλου

Dionysia-Theodora Avgerinopoulou «Αχ, κ. Λάμπρε, πάλι δεν καταλάβατε. Εσείς αναφέρεστε μόνο στο ΕΣΠΑ και εγώ αναφέρομαι και στο ΕΣΠΑ και στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου. Δεν πειράζει! Όσο για τους τρόπους ανέλιξής μου στην εξουσία, πολύ καλά γνωρίζετε ότι είναι μέσα από σκληρή δουλειά, διάβασμα, και με την αγάπη του κόσμου. Σας χαιρετώ. Καλή συνέχεια!»

…και εγώ τι να κάνω απάντησα

Αχ ! και Ωχ ! κ. Αυγερινοπούλου
..ναι καλέ δεν κατάλαβα όταν γράφατε..
«παροχή laptops ή tablets προς τους μαθητές που δεν διέθεταν κάποια «έξυπνη συσκευή», ώστε να παρακολουθούν και αυτοί τα μαθήματά τους, όσο διαρκούν τα προγράμματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.»
..δηλαδή τώρα που εξελίσσεται  η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( αυτή η καρικατούρα/ κοροϊδία…) αλλά στον συνολικό σχεδιασμό…του κάποτε  …και μόνο στις σχολικές μονάδες και όχι στους μαθητές…
..δεν το κατάλαβα καλά ο καημένος…

Κυρία Αυγερινοπούλου εκείνο που με εκπλήσσει είναι το πόσο μας υποτιμάτε και τι απόσταση έχετε από την πραγματικότητα…!!!!!!!!!
Και με πειράζει πολύ !
Αντί να ζητάτε συγνώμη θέλετε δια της αναλήθειας και της απόκρυψης να μας πείτε ότι έχετε δίκιο ?  
Συνέλθετε ! ( μπορείτε ?)
Σαν έχουν πάρει είδηση ..και  αντίδραση που προκαλείτε είναι το μειδίαμα το κούνημα του κεφαλιού και εκφορά κάποιων λέξεων…

..όσο για το άλλο …καλά γνωρίζω και  σωστά γράφω….

 Αυτά για αυτό και δεν ασχολούμαι άλλο ..( για αυτό γιατί έχω την εντύπωση θα μας προσφέρεται πολλά νόστιμα να ασχοληθούμε  στο μέλλον..)
Για την προσφώνηση ¨Αχ, κ. Λάμπρε",
σας αφιερώνω ένα στίχο απο το ποίημα του Διονυσίου Σολωμου " Ο Λάμπρος"
..."Λάμπρε, δν στοχαζόμουν ν ρθς τόσο γλήγορα• γ τραγουδοσα• λλ τ χεις;
μιλιά σου βραχνή, θαμπ τ βλέμμα,
Κ' χεις θωρι σν ν μν χεις αμα."
….
«
»Ἄ! μὰ τὴ σημερινὴ πές μου τα ὅλα»
Καὶ ὁ Λάμπρος·
«Συφορὰ καὶ μαυρίλα! Ἄκου τρομάρα,
»
«
»Νὰ σοῦ τὸ πῶ;» Κ' ἐκείνη τοῦ λέει· «Σώπα»

»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου