Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Οι ωφελούμενοι, οι ωφελημένοι, τα κορόιδα και η απροκάλυπτη σύμφυση οικονομικών συμφερόντων, εκδοτών και πολιτικής στην Ηλεία… στην εποχή του Covid 19…


Οι ωφελούμενοι, οι ωφελημένοι, τα κορόιδα και η απροκάλυπτη σύμφυση οικονομικών συμφερόντων, εκδοτών και πολιτικής στην Ηλεία… στην εποχή του Covid 19…



Τα ΚΕΚ είναι γνωστά από όλους μας από παλιά …είτε σαν καταρτιζόμενοι (με κατάρτιση /γνώση σχεδόν μηδενική και μόνο για την επιδότηση), είτε ως εκπαιδευτές ( μόνο για την αμοιβή ανά ώρα..), είτε ως ενδιάμεσοι ( ξέρουμε όλοι..), είτε σαν εργαζόμενοι σε αυτά ( για να έχουν μια εργασία)
αλλά κυρίως είναι γνωστά στους επιχειρηματίες που τα είδαν σαν ιερή αγελάδα  απομύζησης κερδών… ένα κύκλωμα «αεριτζήδων» που γιγαντώθηκαν με τα «χρυσοφόρα» voucher επί Υπουργίας Γιάννη Βρούτση, όταν οι νέοι ανακύκλωναν την ανεργία, οι επιτήδειοι έχτιζαν αμύθητες περιουσίες.

Το περιβόητο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιστημονικών κλάδων ( «Πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, πληττομένων από τον COVID-19»/ των ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων-μισθωτών με «μπλοκάκι»/ Δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές,  εκπαιδευτικοί́  ιατροί́  ερευνητές κλπ   ) που έμειναν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας που προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας, αποτελεί μια κακόγουστη αναβίωση με  μαθήματα είναι περίπου προσχηματικά…χωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση μαθήματος…

110 εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξουν συνολικά οι 183.000 επιστήμονες-δικαιούχοι της δράσης και 86 κατ. ευρώ εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν οι μετρημένοι στα δάχτυλα, ενδιάμεσοι, χωρίς να επενδύσουν το παραμικρό και χωρίς να παράσχουν κάποια σοβαρή υπηρεσία. Μόλις 600 ευρώ θα πάρει ο κάθε επιστήμονας και 470 ευρώ το ΚΕΚ ανά καταρτιζόμενο!

Αντί να δώσει  το σύνολο του ποσού (1.070 € ) σε κάθε επιστήμονα-ελεύθερο επαγγελματία ή  800 ευρώ  που έδωσε και σε άλλους (μισθωτούς, επαγγελματίες κλπ) η Κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει 1070 ευρώ ανά καταρτιζόμενο (600 ευρώ ο καταρτιζόμενο και 470 αμοιβή το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) ….έτσι θα γλύτωνε  270 ευρώ ανά επαγγελματία ή συνολικά 49 εκατομμύρια ευρώ….που θα μπορούσε να τα διαθέσει σε άλλες ανάγκες…(μόνιμες προσλήψεις ιατρών, ΜΕΘ, στους ανέργους κοκ)

Αλλά αφού έδωσαν 11 εκ. για την καμπάνια της πανδημίας,  30 εκ. στα ιδιωτικά διαγνωστικά,  το 2020 δεν θα πληρώσουν οι καναλάρχες,  να μην δώσουν 86 κατ. ευρώ εκατ. Ευρώ στους ΚΕΚατζήδες… ?

Στην Ηλεία


Από αυτό το παιγνίδι δεν μπορούσε να λείψει και το Ηλειακό κατεστημένο που ζει, απομυζεί κρατικά κονδύλια… και διαπλέκεται…

Αυτοί λοιπόν θα δώσουν «μάχη»  με τα ΚΕΚ τους για τους περίπου 3.000 επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες της Ηλείας και διεκδικούμενο δέλεαρ/ μεγαλύτερο κομμάτια από την πίτα των 1.500.000 ευρώ..( 3.000x470€).
Οι ωφελούμενοι επιστήμονες στη Ηλεία αν συμμετάσχουν όλοι θα εισπράξουν 1.800.000 ευρώ (3.000x600€)  ….

Αυτοί λοιπόν που τμήμα του έχουν την ίδια ιδιοκτησία με ιδιοκτήτες Ηλειακών Μέσων Ενημέρωσης, αυτοί που λόγω και των πολλών άλλων διασυνδεδεμένων επιχειρήσεών τους, μέσω των ΜΜΕ τους λιβανίζουν, υποστηρίζουν την κυβέρνηση…

…όλα έχουν την εξήγησή τους…

Ήδη έχει ξεκινήσει  ένας σκληρός αγώνας μεταξύ τους «κατάποση» μεγαλύτερου  μεριδίου από τραπέζωμα/φαγοπότι που προσφέρει η κυβέρνηση.
Διαφημίσεις ( στις δικές τους εφημερίδες, TV, Radio κλπ), προσωπικά τηλέφωνα ( με ένα ασαφή καλούντα-αν είναι Δημόσιο ή Ιδιώτης…), με χορηγούμενες  στο Facebook ακόμη και με προσωπικές επαφές…


Σύμφυση  οικονομικών συμφερόντων, εκδοτών και πολιτικής στην Ηλεία…

Ένα λάθος ( ?)  σε ένα SMS  αποδεικνύει και πιστοποιεί αυτήν σύμφυση που έχουμε αναφέρει , την απροκάλυπτη σύμφυση οικονομικών συμφερόντων, εκδοτών και πολιτικής στην Ηλεία.

Απεστάλη σε επιστήμονα της Ηλείας μήνυμα με  SMS από τον υιό ( Ελευθέριο Βαρουξή).."VAROUXISEL"   του εκδότη ( Λεωνίδα Βαρουξή) που ενημερώνει το επίδομα των επιστημόνων ( το 600ευρω) για ΚΕΚ συμφερόντων τους….  και το αμέσως προηγούμενο μήνυμα  SMS  που είχε λάβει ο ίδιος ( και πιστεύω πολλοί άλλοι..) ήταν του ιδίου με την ιδιότητα του  υποψηφίου ευρωβουλευτή του  κόμματος «Νέα Δημοκρατία» τον Μάιο του 2019.

Εκδοτικά, οικονομικά και πιλοτικά συμφέροντα, μαζί, ομού και ομοθυμαδόν… «Αγκαλιά και πλάι πλάι» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου