Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Οι νέοι θέλουν να ζήσουν, να αθληθούν, να χαρούν… και στον Πύργο της Ηλείας …όπου δεν υπάρχει λόγος( το επικοινωνείν) …πίπτει αστυνομική βία

Οι νέοι θέλουν να ζήσουν, να αθληθούν, να χαρούν… και στον Πύργο της Ηλείας …όπου δεν υπάρχει λόγος( το επικοινωνείν) …πίπτει αστυνομική βία



Συνελήφθησαν νέοι στον Πύργο στο αθλητικό κέντρο της Αγ. Βαρβάρας επειδή αθλούντο (έπαιζαν μπασκετάκι..) ύστερα από καταγγελία ( ενός χαφιέ ), με διπλή επέμβαση, πρώτα της Δημοτικής Αστυνομίας (αυτού που παριστάνει τον σερίφη ..) και μετά της ομάδας ΔΙΑΣ …συνελήφθησαν με βίαιο τρόπο και «προσάχθηκαν δύο άτομα στο Α.Τ. Πύργου»
Παρανόμησαν....
  • «Παρανόμησαν» τα παιδιά επειδή είχαν μπροστά τους το αθλητικό κέντρο και ήθελα να παίξουν λίγη μπαλίτσα, να εκτονωθούν, να βρει διέξοδο η νεανική ορμή, να πετάξουν την κλεισούρα της καραντίνας, να χαρούν..
  • Παρανόμησαν ( για μένα όχι ) κατά τας γραφάς και τους νόμους και έτρεξαν οι καουμπόηδες και «με κεφαλοκλειδωματα και πολεμικές τέχνες» και «με πολεμικές λάβες το πιάνει από το λαιμό και τον βάζει κάτω» (καταγγελία γονιού), συνέλαβαν τους κακούργους… τους εγκληματίες με την μπάλα και την αθλητική φόρμα…τους «La casa de papel»
  • Παρανόμησαν επειδή δεν είχαν ταυτότητα μαζί τους ( πόση βλακεία χωράει σε αυτό), οι νέοι που το μόνο που είχαν μαζί τους ήταν τα αθλητικά παπούτσια, μια φόρμα, ένα σορτς …και τους ζήτησαν ταυτότητα(πόσο μυαλό χρειάζεται να καταλάβεις ότι όταν πας έξω από το σπίτι σου δεν κουβαλάς την αστυνομική ταυτότητα ... πόσο ?) …δεν είχαν ( ήταν κοντά τους οι γονείς τους, οι γειτόνοι) και οδηγήθηκαν ( με αστυνομικό αμάξι..?) στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση ….τους κακούργους που έπαιζαν μπάσκετ..
Ντροπή !
Ποια λογική, ποια ανθρώπινη συμπεριφορά δικαιολογεί την βιαιότητα στα παιδιά μας ?
Καμιά !
Οι νέοι θέλουν να ζήσουν!.. Υπέμειναν 40ήμερο εγκλεισμό προς χάριν των ηλικιωμένων. Τώρα αφήστε τους ήσυχους. Να βγουν, να διασκεδάσουν, να παρτάρουν, να ξεδώσουν, να αθληθούν !
Αν κάνουν λάθος ( κατ’ εμέ όχι !) υπάρχει η μέθοδος του λόγου, της συνεννόησης, αλλά που…
Ακόμη και απέναντι και στη αντισυμβατικότητα τους , πολλές φορές στον όχι ορθό λόγο ( για εμάς ), στην «προκλητικότητα» μόνο η φιλικότητα, η κατανόηση και η πειθώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
Ποτέ ύβρεις και σωματική βία !
Δεν έχουν υπάρξει ποτέ νέοι ? Ενήλικες, μεγάλοι, γέροι ήταν από παιδιά ? Μάλλον όχι !
Μόλις χτες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την χρησιμοποίηση "ειρηνοποιών" αστυνομικών με στόχο την με ήπιο τρόπο να κερδίζουν χρόνο και να πείθουν τους πολίτες για την αναγκαία απομάκρυνση ή διασπορά τους.
Οι ειρηνοποιοί του Πύργου μετατράπηκαν πολέμαρχοι σε κομάντο…
Και τα Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας για να τα έχουν καλά με την Αστυνομία ( για τις ειδησούλες ..) μετέδωσαν «αμάσητες» τις πληροφορίες και την ενημέρωση της μίας πλευράς… είδαν 200 άτομα, απείθεια δεν είδαν αστυνομική βία, δεν είδαν τουλάχιστον «υπερβάλλοντα ζήλο» της αστυνομίας
..δεν είδαν και δεν βλέπουν τίποτα…
Σφουγκοκωλάριοι της κάθε αρχής και εξουσίας
..και επί της ουσίας και της Υγείας …χτες επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος ( καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό) ανέφερε ότι «αρχικά να δείξουμε μία κατανόηση γιατί ο κόσμος ήταν κλεισμένος μέσα τόσες εβδομάδες και γενικά θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι θα υπήρχε μία τέτοια αντίδραση.
Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μία αρχική αντίδραση λίγων ημερών γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή. Ας μην ανησυχήσουμε λοιπόν πάρα πολύ για αυτό και ας κατανοήσουμε ότι ο κόσμος ήθελε να βγει έξω. Όταν είσαι κλεισμένος μέσα 40-50 ημέρες δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα»
Η πιεστική αστυνόμευση, η αστυνομική βία οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τα... κλεισίματα των πλατειών, των Αθλητικών Κέντρων θα γυρίσουν μπούμερανγκ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου