Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ογκολογικό Ιατρείο μέσα σε Βιβλιοθήκη (στην Γαστούνη) … !


Ογκολογικό Ιατρείο μέσα σε Βιβλιοθήκη (στην Γαστούνη) … !


Εγκαινιάσθηκε στις  13 Ιουνίου, στην Γαστούνη Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, το οποίο θα λειτουργεί σε αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη.

Είχε αναγγελθεί προ δύο μηνών η δημιουργία Ογκολογικού ιατρείου στο Γενικό
Νοσοκομείο Πύργου ως κοινή «σημαντική πρωτοβουλία για τους ογκολογικούς ασθενείς του νομού Ηλείας ανέλαβαν οι δήμαρχοι Πηνειού και Πύργου, οι οποίοι, με την ευλογία και την ουσιαστική στήριξη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας» που «θα ανακουφίσει τους ασθενείς του νομού μας, οι οποίοι τώρα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα για την θεραπεία»

Πέρασαν δύο μήνες και εμφανίστηκε/εγκαινιάσθηκε στην Γαστούνη Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, εντός της Βιβλιοθήκης…!!!!!


Στον Πύργο η δημιουργία Ογκολογικού ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο … εξαγγελία μετέωρη …

Συνδετικός κρίκος σε όλα ο ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλο, συνταξιούχος και ιδιώτης ιατρός.

Η πρόθεση βοηθείας σε πάσχοντες από νοσήματα του ογκολογικού τομέα ( που χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας) είναι επαινετή, αλλά … υπάρχουν και ερωτήματα…

  • Μήπως πέρα από την  καλή πρόθεση υπάρχει ( θα είναι εγκληματικό να υπάρχει ) πολιτική  και ατομική/ οικονομική αχλή ?
  • Η αναγγελθείσα από τον Δήμο Πύργου και Δήμο Πηνειού  δημιουργία Ογκολογικού ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου θα υλοποιηθεί, αν ναι πότε, αν όχι γιατί, και αν όχι γιατί αναγγέλθηκε χωρίς να σιγουρευτεί η δυνατότητα ίδρυσης και  η οποία γέννησε ελπίδες στους ασθενείς και χρήζοντες  θεραπεία ?
  • Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί ογκολογικό ιατρείο σε βιβλιοθήκη ( στην Γαστούνη) όταν ένα στοιχειώδες Ιατρείο ( και δη ογκολογικό)  χρειάζεται υποδομές, προσωπικό ( Διοικητικό, Νοσηλευτικό, Ιατρικό κλπ), εξοπλισμό κλπ. ?
  • Γιατί επιλέχθηκε η Βιβλιοθήκη που εκ του κανονισμού λειτουργίας της αλλά κυρίως εκ λειτουργικού της ρόλου, ως χώρος γνώσης, μάθησης έχει άλλα χαρακτηριστικά, πολυποίκιλο κοινό ( κυρίως νέους και παιδιά..) και οι  επαφές μη συνιστώμενες …
  • Αφού η Γαστούνη έχει  Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ( που βέβαια έχει ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό)  που έχει χώρους, γιατί πήγε στην Βιβλιοθήκη ?Γιατί  δεν αγωνίζονται  οι εγκαινιάζοντες για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του «Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γαστούνης» ?


Και  ένα γενικότερο
  • Πότε θα σταματήσει η απίθανη ταλαιπωρία των  ασθενών  με νοσήματα του ογκολογικού τομέα και που  επισκέπτονται την Πάτρα για ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Πότε θα δημιουργηθεί  μια δημόσια σύγχρονη Δομή στην Ηλεία που θα βοηθά τους συνανθρώπους  μας   ( ίσως και εμάς μελλοντικά.. το απεύχομαι για όλους βέβαια )   ?


Ας ακούσουμε τι έχουν να απαντήσουν… ( αν απαντήσουν..)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου