Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Οι Τατιάνες της Ηλείας ( κίτρινες φυλλάδες και μπλαβέ πολιτικοί)


Οι Τατιάνες της Ηλείας (  κίτρινες φυλλάδες και  μπλαβέ πολιτικοί)

Ένα οικογενειακό δράμα με μια  νεαρή γυναίκα που κατέληξε στην εντατική μετά την γέννα της που ανέδειξε η κίτρινη εκπομπή της “Μαζί της Τατιάνα Στεφανίδου στο άθλιο κανάλι «ΣΚΑΪ», έγινε πρωτοσέλιδο σε ηλειακές εφημερίδες και ενημερωτικά internet sites,
  • για να πουλήσουν φύλλα, για μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα  να ανεβάσουν επισκεψιμότητα, στην άγρα τηλεθέασης.....
  • για να κερδοσκοπήσουν από το δράμα, από το πόνο, από το δάκρυ …. 


Εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου !

Ύαινες της ενημέρωσης

Α
πό κοντά και η βουλευτής η  Δρ. (..διδάκτωρ..) αφού είδε ότι το θέμα «πουλάει»  και αυτή κερδοσκοπώντας από μια τραγωδία, πλασάρισε το «κατόπιν ενεργειών»  και μας ενημέρωσε  ότι επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας …! Ντροπή ! Δεν όλα  να κρεμάμε στις προθήκες της πολιτικής δημοσιότητας !
Καμιά σχέση με τη πολιτική, αντίθετα είναι απαξίωσή της, ο διασυρμός της.Καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία, αντίθετα είναι η απόλυτη απαξίωση, όσον αφορά την έννοια της δημοσιογραφίας στα μάτια των πολιτών.

Η συμπάθεια σε παθόντα και η συμπαράσταση στον  δυστυχισμένο δεν μπορεί και δεν πρέπει μετατρέπεται σε μηχανισμό  σκύλευσης της ανθρώπινης δυστυχίας.

Δεν είναι δημοσιογραφία, οι αυτοκτονίες…, οι εξαφανίσεις ανθρώπων, οι  πισινοί και τα βυζιά, αν η αλεπού έφαγε τις κότες του Ρουβά, τα UFO στην Γαστούνη,  η κλοπή ενός καναρινιού ο πανικός, η κινδυνολογία, η εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου, η προβολή υποκουλτούρας, η διασπορά του πανικού, της αθλιότητας και της ανημποριάς Η αναπαραγωγή της θλίψης. Η ηδονή του πόνου.

Διότι ..
«Ο πόνος δεν ηδονίζει. Ο πόνος και η θλίψη είναι βουβά, σιωπηλά και αθόρυβα. Αρρωσταίνουν και πεθαίνουν τους εναπομείναντες, πιπιλίζοντας την ίδια καραμέλα και φτύνοντας τα υπολείμματα πάνω στον πόνο του άλλου, εκούσια και ακούσια. Επηρεάζουν αρνητικά ειδικά τον ψυχισμό των νέων ανθρώπων και κυρίως των παιδιών. 
Φτάνει. Φτάνουν οι ανόητες συνεντεύξεις από ανθρώπους με ανοιχτά τραύματα. Φτάνουν τα μελό των δημοσιογράφων. Η ορθή λειτουργία των ΜΜΕ, προϋποθέτει την έγκυρη, έγκαιρη και αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού.»(Θ.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου