Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ένα Λιμάνι ( του Κατακόλου ) που δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Λιμάνι ...και είναι κάτι σαν Λιμάνι ….


Ένα Λιμάνι ( του Κατακόλου ) που δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Λιμάνι ...και είναι κάτι σαν Λιμάνι ….



Το Λιμάνι Κατακόλου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εμπορικό λιμάνι λόγω έλλειψης πιστοποιητικών ISO, όταν μάλιστα έχει σταματήσει η Κρουαζιέρα…

Απόδειξη της ολοσχερούς ανεπάρκειας της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Πύργου ( Κατακόλου)/ (Δ.Λ.Τ.Π./Κ.)  και του Δημάρχου Πύργου είναι το πρωτοφανές γεγονός ότι δεν έχει πιστοποίηση το Λιμάνι Κατακόλου  για την εκφόρτωση χύμα φορτίων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το φορτηγό πλοίο «ADA ZEYNP»1200 που μετέφερε 1.200 τόνους ειδικό χώμα για τις ανάγκες Ηλειακής Κεραμοτουβλοποιίας  και το οποίο κατέπλευσε και πρόσδεσε στο Λιμάνι Κατακόλου ευρέθη ενώπιον του  απαραδέκτου και προσβλητικού γεγονότος να μην μπορεί να εκφορτώσει το φορτίο του λόγω έλλειψης των απαραίτητων πιστοποιητικών ποιότητας «ISO 9001/2000»απολύτως αναγκαίων εκ του νόμου για την ασφαλή φορτοεκφόρτωση των χύδην φορτίων !!!!!!!!!

Μετά από αυτό το πρωτοφανές γεγονός…η επιλογή τω του επιχειρηματία της Κεραμοτουβλοποιίας  ήταν
 είτε η εκφόρτωση  στο Λιμάνι Κυλλήνης ( με μεγάλη επιβάρυνση κόστους, λόγω απόστασης και μεταφοράς εκεί  μηχανήματων, σιλό κλπ.) 
είτε η πολιτική παρέμβαση και η υπέρβαση υπηρεσιακών παραγόντων
και ούτως στο παρά κάτι απετράπη  ο απόπλους ( και κατόπιν ισχυρών πολιτικών μέσων και καταλυτικής παρέμβασης Λιμενικού παράγοντα)  και έτσι ο Επιχειρηματίας δεν ζημιώθηκε και οι Λιμενεργάτες δεν έχασαν μεροκάματα και ασφάλιση.

Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν που όμως τότε το εμπορικό πλοίο έφυγε από το Κατάκολο και πήγε  στο Λιμάνι της Κυλλήνης για να εξυπηρετηθεί…
Το Λιμάνι Κατακόλου δεν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και  ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εμπορικό Λιμάνι !!!!

Όλοι οι τερματικοί σταθμοί διακίνησης χύμα φορτίων, πλην δημητριακών, πρέπει να διαθέτουν ISO 9001/2000 για την ασφαλή φορτοεκφόρτωση των χύδην φορτίων.

Τα πιστοποιητικά ISO 9001/2000 είχαν λήξει από το 2018 και

  • αφενός η προηγούμενη Διοίκηση του Λ. Βαρουξή  που επί της (καταστροφικής) θητείας της έληξε η πιστοποίηση που είχε και υπήρχε ενεργή  ( από την προηγούμενη Διοίκηση)  και δεν  μερίμνησε προ τούτο, δηλαδή να ανανεώσει τα πιστοποιητικά «ISO 9001/2000» παρ’ ότι υπήρχε διπλή πρόβλεψη στο προϋπολογισμό του 2019  του Λιμενικού Ταμείου με τους κωδικούς    «00-6117.007. Επαναξιολόγηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001/2008» προϋπολογισμού 9.000 ευρώ και του κωδικού  «00-6117.058. Υπηρεσίες Συμβούλου παρακολούθησης ποιότητας ISO» προϋπολογισμού 15.000 ευρώ και
  • αφετέρου η σημερινή Διοίκηση του «Δ.Λ.Τ.Π./Κ.» που πρόεδρο ΄3εχι τον Δήμαρχο Πύργου, επίσης δεν έκανε τίποτα αλλά επιπλέον αφαίρεσε του κωδικούς από τον προϋπολογισμό του 2020  του «Δ.Λ.Τ.Π./Κ.» ….!!!

Το Λιμάνι Κατακόλου είναι το μοναδικό της Ελλάδας που δεν έχει πιστοποίηση ISO
Το Λιμάνι Κατακόλου όταν μάλιστα έχει σταματήσει η Κρουαζιέρα…δεν  μπορεί να λειτουργήσει ως εμπορικό λιμάνι λόγω έλλειψης πιστοποιητικών ISO.
Το Λιμάνι Κατακόλου  με τέτοιες «εγκληματικές» ανεπάρκειες και ελλείψεις δυσφημείται και χάνει το κύρος του..

Το εξόχως κατακριτέο είναι ό,τι κατά την διάρκεια της κρίσης στο Λιμάνι Κατακόλου που διάρκεσε 3 μέρες (20 έως κα 22 Ιουνίου)  η Διοίκηση του  «Δ.Λ.Τ.Π./Κ.» και  ο Δήμαρχος είχαν χαθεί από προσώπου Κατακόλου, δεν βοήθησαν τον επιχειρηματία  και μόνο  όταν το ζήτημα επιλύθηκε εμφανίστηκαν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. και αρχίσαν να διαδίδουν ότι λύθηκε «κατόπιν ενεργειών» τους… Ξετσιπωσιά…!

Η ευθύνη για αυτό το απαράδεκτο γεγονός και συμβάν  δεν είναι μόνο του  «Δ.Λ.Τ.Π./Κ.» και του Δημάρχου αλλά και των άλλων φορέων της Ηλείας  (κυρίως του Επιμελητηρίου) που πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους να λειτουργούν οι υπάρχουσες υποδομές  (όπως το λιμάνι Κατακόλου)  ώστε να συμβάλλουν στην όποια προσπάθεια εξελίσσεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης την  οποία διαβιούμε…

  • Το Λιμάνι Κατακόλου απαιτεί … άμεσα να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ως εμπορικό Λιμάνι .
  •  Το Λιμάνι Κατακόλου πρέπει να διασφαλιστεί ότι είναι  απολύτως έτοιμο  να υποδεχτεί την Κρουαζιέρα ( όταν αυτή επανέλθει) και αν πληροί όλους τους αναγκαίους   όρος και προϋποθέσεις (κώδικα ISPS κλπ.) γιατί θα είναι τραγικό κάτι ανάλογο να επαναληφθεί με την Κρουαζιέρα..
  • Το Λιμάνι Κατακόλου είναι αναγκαίο να φωτιστεί το βράδυ, να κλείσουν οι χαώδεις τρύπες  σε διάφορα σημεία της προκυμαίας,  να αναμορφωθεί η Μαρίνα και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ,  να ωραιοποιηθεί, να πάψει να δείχνει εγκαταλελειμμένο και έρημο, να ενισχυθεί με εκδηλώσεις  και δράσεις ώστε η αγορά του και οι επαγγελματίες να καλύψουν μέρος των απώλειών τους

Έργα λοιπόν και όχι λόγια …

..και μετά ο Δήμαρχος  μπορεί να βγάλει και φωτογραφίες που του αρέσουν πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου