Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Το Δημόσιο του …πεζοδρομίου, το e- παίδεμα των Ελλήνων, οι πολίτες στις ουρές της και στους δρόμους της ταλαιπωρίας και οι αμαρτωλές τράπεζες


Το Δημόσιο του …πεζοδρομίου, το e- παίδεμα των Ελλήνων, οι πολίτες  στις ουρές της και στους δρόμους της ταλαιπωρίας και οι αμαρτωλές τράπεζες 



Από παντού διαμαρτυρίες  για τη ανάλγητη και υποτιμητική συμπεριφορά των Δημοσίων Υπηρεσιών στην εξυπηρέτηση  των πολιτών, την αδιαφορία τραπεζών για την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων.

Οργή από όλους ( και από μένα) για το παραπέταμα των πολιτών
Το e-βάσανο των πολιτών…μετατρέπεται σε τυραννία, άβατο ορισμένες Υπηρεσίες, απόπειρα τηλεφώνων σε παραπέμπουν σε  διάφορα «e-….-menoyme-spiti», σε e-ΕΦΚΑ, e-ΟΑΕΔ, e-ΑΑΔΕ, e- και το λουρί της μάνας…

Λαβύρινθος για τους πολίτες, απελπισία για τους μεγαλύτερους, μαζική μετατόπιση στην εξυπηρέτηση των πολιτών στους ιδιώτες επί πληρωμή( Φοροτεχνικά και λογιστικά Γραφεία κλπ), μεταφορά κόστους του Δημοσίου στους Έλληνες συρρίκνωση του Δημοσίου.

Ακραίες καταστάσεις περιφρόνησης των πολιτών από το Δημόσιο( ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) και τις Τράπεζες,  στους πολίτες οποίους οφείλουν να εξυπηρετούν ( το Δημόσιο) και οφείλουν επίσης τα  κέρδη τους  και την ύπαρξή τους( οι τράπεζες)  αλλά τους εγκαταλείπουν επί ώρες στο δρόμο να περιμένουν με αγωνία να φτάσουν στον πολυπόθητο γκισέ, να διανύσουν χιλιόμετρα, να ντραπούν επειδή δεν τα καταφέρνουν με τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά….

Η εξυπηρέτηση σε εφορίες ( Πύργος )από το παράθυρο σαν τα ζώα ή κλειστές (Λεχαινά), τραπεζάκια έξω σε υπηρεσίες,  στο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ Πύργου  ( που είχε χαλασμένα την τηλέφωνα πάνω από ένα μήνα) ο κόσμος να περιμένει στον δρόμο μέσα στο ήλιο ( θα λιποθυμήσουν ανθρώπου), στην Νομαρχία έχουμε απαγορευτικές γραμμές κίτρινες γραμμές,  οι συνεννοήσεις εκ του μακρόθεν και φωναχτά, σε επήκοον όλων, κλειστές υπηρεσίες σε μεγάλες πόλεις, μερικές υπηρεσίες σε δέχονται σε εξαιρετική περίπτωση (!!!!).

Οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα αφήνοντας ολόκληρες περιοχές ακάλυπτες ( όπως όλη την Ορεινή Ηλεία και την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας) πόλεις του Κάμπου της Ηλείας.

Εικόνες αναλγησίας που  γίνονται πιο απωθητικές όταν είναι γνωστό ότι οι τράπεζες ληστεύουν στην κυριολεξία τους πολίτες με πανύψηλες χρεώσεις και προμήθειες, όταν είναι γνωστό επίσης ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των άλλων κοινωφελών υπηρεσιών, μαζί με τις πρόσθετες χρεώσεις για Δήμους, ΕΡΤ κλπ κινούνται σε ουράνια ύψη και όταν ακόμα οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες είναι δυσβάσταχτοι για τις μηδαμινές, σχεδόν, υπηρεσίες που προσφέρει το Δημόσιο.

Συνθήκες βασανισμού … όταν στις μακριές ουρές να στέκονται άνθρωποι ηλικιωμένοι και βασανισμένοι από την ζωή..

Οι τράπεζες και σειρά “κοινωφελών” εταιρειών για να αυξήσουν τα κέρδη μειώνουν δραστικότατα τα υποκαταστήματά τους και εντός των μειωμένων υποκαταστημάτων εξυπηρέτησης των πολιτών και συναλλαγών οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι και ακόμα λιγότεροι, συνήθως ένας και μοναδικός, ο εργαζόμενος πίσω από τον ένα και μοναδικό γκισέ των συναλλαγών.

Δεν τους νοιάζει ( στις τράπεζες, στο Δημόσιο κλπ) αν πρέπει να μετακινηθεί  πολλά χιλιόμετρα ( σε πολλές περιπτώσεις δεκάδες , όπως  της Ανδρίτσαινας της Φιγαλείας κλπ  για να πάρουν ένα έγγραφο, την σύνταξή τους, να εξυπηρετηθούν

Η πανδημία του κορονοϊού είναι μόνο το άλλοθι της επιδείνωσης αυτών των απάνθρωπων καταστάσεων, όπου οι πολίτες χάνουν μεροκάματα και χρήματα, επιβαρύνονται σωματικά και ψυχικά και επιβαρύνεται και η ίδια η οικονομία.

Το επιχείρημα ότι οι συναλλαγές, οι ρυθμίσεις και οι εξυπηρετήσεις θα μπορούσαν να γίνουν όλες ηλεκτρονικά είναι ψευδές και παραπλανητικό αλλά και πέραν αυτού, ακόμα και όταν ορισμένες εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, είναι πολλοί οι πολίτες, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι, που δεν έχουν τη σχετική εκπαίδευση και τη δυνατότητα να κάνουν σύνθετους ηλεκτρονικούς συνδυασμούς δεδομένων, πολύ περισσότερο που δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν δημόσια προγράμματα για να συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

…και τολμούν να μιλούν για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και  για «ψηφιακό γκισέ»
..και ευαγγελίζονται ανάπτυξη, χωρίς τραπεζική υποστήριξη ( πχ της Ορεινής Ολυμπίας), χωρίς υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη. 
   
Πάντως εξυπηρετούν ένα γενικότερο σχέδιο, αυτό της απαξίωσης του Δημοσίου και της ιδιωτικοποίησης των πάντων....

Δεν είναι παράξενο που ενισχύουν το κατασταλτικό και ελεγκτικό μηχανισμό ( ελέγχους καταστημάτων, επιχειρήσεων κλπ) και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη είναι υποστελεχωμένες..

Δυστυχώς σε αυτό το "παιγνίδι" συμμετέχουν και κάποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που με ανευθυνότητα τους, την απαξιωτική στάση τους προς τον πολίτη, την αλαζονική συμπεριφορά τους κλπ υπονομεύουν εκ τω έσω αυτό σ εργάζονται...το οποίο εργάζονται...

Δεν είναι πολλοί αυτοί οι περισσότεροι είναι εκλεκτοί αλλά αυτοί οι λίγοι φτάνουν για να τα βάζει ο κόσμος με το Δημόσιο... και να ανοίγει το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση των πάντων

Θα αντιμετωπισθεί  αυτή η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ?
Μέχρι πότε θα ανέχονται οι πολίτες να τους εκμεταλλεύονται, να τους κοροϊδεύουν, να τους ταλαιπωρούν οι κυβερνώντες, το κράτος και οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρείες  ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου