Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Κλείνουν τα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης


Κλείνουν τα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης

Με μια αυθαίρετη και παράνομη απόφαση με πρόσχημα το κορονοϊό το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grecotel στην Κυλλήνη κλείνει τα ιαματικά λουτρά( όπως προκύπτει από την ανακοίνωση  του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας), γεγονός που θα πλήξει την ήδη άσχημη τουριστική κίνηση της περιοχής.

Το Grecotel στην Κυλλήνη ενώ υποχρεούται να λειτουργεί τα λουτρά  και το Νέο Υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί στον χώρο της έκταση Δασκαλαντωνάκη αποφάσισε (προφανώς  επειδή δεν συμφέρει οικονομικά) να στερήσει από τους  ιατρικώς ωφελούμενους ( και έχοντες ιατρική ανάγκη)  την δυνατότητα εισπνοθεραπείας και υδροθεραπείας.


Οι επιπτώσεις στη περιοχή  από το κλείσιμο του Νέου Υδροθεραπευτήριου αλλά και την  εγκατάλειψη του Παλιού  Υδροθεραπευτηρίου(Ρωμαϊκά Λουτρά) που δοκιμάζεται λόγω της μείωσης της κίνησης   ελέω covid19 θα είναι μεγάλες τόσο στις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια  κλπ.) όσο και στην απασχόληση.  

Βεβαίως τα τελευταία χρόνια τόσο το Νέο Υδροθεραπευτήριο με ευθύνη της Grecotel δεν λειτουργεί ουσιαστικά. Δεν προβάλλεται  απλώς το λειτουργούσε  επειδή υπάρχει υποχρέωση βάσει σύμβασης και δεν υπάρχει  κάποια ανάπτυξη του χώρου ώστε να προσελκύσει μεγαλύτερη κίνηση επισκεπτών  η οποία είναι φθίνουσα..

Φέτος το πρόσχημα ( αλλά υπαρκτό πρόβλημα του covid19) έδωσε την αφορμή του λουκέτου και αυτό που την ίδια περίοδο άλλες ιαματικές πηγές και λουτροπόλεις άνοιξαν ( Καϊάφας, Ποζάρ κλπ) βέβαια με ειδικά και αυστηρά  πρωτόκολλα και μέτρα.

Το θέμα αφορά την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ώστε να πιέσει/απαιτήσει την επαναλειτουργία του Νέου Υδροθεραπευτήριου αλλά και την περιποίηση, συντήρηση του Παλιού  Υδροθεραπευτηρίου( για να καταστεί επαρκώς άνετη και ανθρώπινη η εκεί λουτροθεραπεία και πηλοθεραπεία )

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας:

«Ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή με τον διευθυντή το ξενοδοχείο grecotel κύριο Μαυραλεξάκη σχετικά με τα λουτρά Κυλλήνης.  Θέμα συζήτησης ήταν αν τα Λουτρά της Κυλλήνης ήταν  αν  θα λειτουργήσουν ή όχι. 
Η απάντηση από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για λόγου  υγείας και ασφάλειας των πολιτών σχετικά με τον ιό  η απάντηση ήταν ότι  δεν θα λειτουργήσουν διότι αφορά την εισπνοή -θεραπείας τις παραπάνω λουτροπόλεις. 
Ο σύλλογος εκφράζει τη συμπαράσταση του στους  εργαζόμενους της  παραπάνω λουτροπόλεις και πιστεύει ότι η διεύθυνση της  grecotel θα απορροφήσει τους ελάχιστους εργαζόμενους που ασχολούνται με τις ιαματικές πηγές εδώ και πάρα πολλά χρόνια των λουτρά Κυλλήνης. Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο της grecotel για την ενημέρωση και πιστεύουμε ότι αν το αρμόδιο Υπουργείο αλλάξει γνώμη σχετικά με τα Λουτρά Κυλλήνης πιθανόν τότε μπορεί να  λειτουργήσουν αυτό τόνισε ο διευθυντής της grecotel.»


Σημείωση !Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν
«Η εγκατάλειψη των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης, των φημισμένων Λουτρών «Λίτζι»

1 σχόλιο:

  1. Τι κρίμα! Είναι θλιβερό να βλέπει κάποιος έναν τέτοιο θησαυρό της φύσης ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο! Αν οι πολίτες ήταν ενωμένοι, θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις, αλλά γιατί κανείς δεν διαμαρτυρίας?



    ΑπάντησηΔιαγραφή