Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Η προσβολή στον Ν. Μπελογιάννη, η ντροπή της Αμαλιάδας ..


Η προσβολή στον Ν. Μπελογιάννη, η ντροπή της Αμαλιάδας ... 


Όταν μέρος του Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη ( ο ισόγειος χώρος ) αντί να λειτουργήσει και αξιοποιηθεί ως μέρος της η έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης», μετατρέπεται σε γραφείου του δωρητή και μεγάλου εκτοπίσματος (..οικονομικού..) αντιδημάρχου του Δήμου Ήλιδας, για να έχει δικό του χώρο, με  αναπαυτική καρέκλα, το πράττουν μόνο πολιτικοί που δεν έχουν καμία επαφή με την ιστορία, την τιμή, την μνήμη και τα ιδανικά που πρέσβευε και θυσιάστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Ο ισόγειος χώρος  του Μουσείου Μπελογιάννη( με βάση τις μελέτες  και τις ανακοινώσεις ) και όπως απόρρεε από το  σχετικό σύμφωνο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του δήμου Ήλιδας και του υιού Μπελογιάννη προοριζόταν «για εκδηλώσεις, προβολές, διαλέξεις, έρευνα και ταξινόμηση του αρχειακού υλικού σχετικά με τη δράση του Ν. Μπελογιάννη και της ταραγμένης εποχής της κατοχής».

Αντί αυτής της ιστορικής υποχρέωσης αλλά και  τιμής μετατράπηκε   σε πολιτικό γραφείο αντιδημάρχου (αυτού με το χρήμα.. εξ Αμερικής), σε παράρτημα του Δήμου Ήλιδας …λίγα μέτρα από το Δημαρχείο ….για να βολευτεί, ο «άρχοντας» δωρητής..

Ντροπή !

Για την διαμόρφωση του ισογείου, προκειμένου να συνδεθεί με τον όροφο του κτιρίου και να επεκταθεί η έκθεση, ο Δήμος Ήλιδας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Βουλή των Ελλήνων, με ολοκληρωμένη η μελέτη, να καταγραφεί ο προϋπολογισμός του έργου, να εγκριθεί και τελικά να αποσταλεί στη Βουλή για να βοηθήσει με την δημοπράτηση του έργου , ώστε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ισογείου ως χώρου εκδηλώσεων με συναφές περιεχόμενο, συμπληρωματικά με την έκθεση. Ένας χώρος που με την ανακατασκευή και του ισογείου, θα γίνει κέντρο πληροφόρησης, εκπαίδευσης και έρευνας, με φιλοξενία παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων.

…και αυτό πρέπει να γίνει !

Αυτή η επαίσχυντη πράξη μετατροπής του σε γραφείο αντιδημάρχου πρέπει να ακυρωθεί άμεσα και ο Δήμος να υλοποιήσει την υποχρέωση του  απέναντι στην Βουλή, την Αμαλιάδα και την Ιστορία !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου