Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η περιπέτεια ελλιμενισμού ενός κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, η βουλευτική παρέμβαση και …


Η περιπέτεια ελλιμενισμού ενός κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, η βουλευτική παρέμβαση και …



Μια από τις γνωστές εταιρείες Κρουαζιέρας επικοινώνησε πριμ μερικές μέρες με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου(ΔΛΤΠ) με αίτημα να ελλιμενιστεί και φιλοξενηθεί για ικανό χρονικό διάστημα Κρουαζιερόπλοιο της  στο Λιμάνι Κατακόλου, κατά την περίοδο αναστολής των ταξιδιών λόγω πανδημίας κορονοϊού και με πλήρωμα 200 ατόμων…

Τα οφέλη από αυτό προφανή. Δεν είναι μόνο τα τέλη που θα πλήρωνε και θα είχε το ΔΛΤΠ αλλά και 200 άτομα πληρώματος θα έδιναν κάποια ζωή  στο Λιμάνι του Κατακόλου θα απέφεραν έσοδα στους εκεί επαγγελματίες..

Στο προφορικό ερώτημα της εταιρείας προς το ΔΛΤΠ η ερωτηματική απάντηση ήταν «Πόσα θα μας δώσεις ?»…

Δεν ξέρω  τι κατάλαβε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τι καταλάβατε εσείς, αλλά ο έκπληκτος συνομιλητής του ΔΛΤΠ απάντησε ..ότι θα πληρώσει το αναλογούν κόστος, αυτό που υποχρεούται και επιτάσσουν οι νόμοι και λιμενικοί κανονισμοί ( με βάση το πλοίο, το χρόνο κλπ.)

Στον εκπρόσωπου του ΔΛΤΠ ( αυτόν του «Πόσα θα μας δώσεις ?») δεν άρεσε η απάντηση, κωλυσιέργησε, μετά ζήτησε εγγράφως το αίτημα ( αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή, όπως τυπικά απαιτείται..).

Και η κωλυσιεργία συνεχιζόταν, απάντηση έγγραφη δεν δίνονταν στην εταιρεία Κρουαζιέρας….
…και οδηγηθήκαμε στην Ελληνικό οδό..
Η εταιρεία Κρουαζιέρας επικοινώνησε με Ηλείο βουλευτή ( αυτόν τον ίδιο που πάλι είχε μεσολαβήσει στο πρόσφατο παρελθόν για να εκφορτώσει στο Κατάκολο εμπορικό πλοίο εμπόρευμα λόγω έλλειψης ISO),  ο οποίος παρενέβη και δόθηκε θετική απάντηση στο αίτημα της Εταιρείας.
Τώρα αν τελικά έρθει το Κρουαζιερόπλοιο (με τα 200 άτομα πλήρωμα)   στο Κατάκολο μετά το καψόνι …είναι ένα θέμα που θα απαντηθεί εκ του αποτελέσματος..
Εκτός από την απόλυτη ανοησία και ανευθυνότητα, ένα λιμάνι να διώχνει έσοδα ελλιμενισμού και φιλοξενίας,  αλλά και κίνηση και έσοδα στην τοπική κοινωνία και στους επαγγελματίες  του Κατακόλου ένα ερώτημα μου μένει αναπάντητο …τι εννοούσε ο εκπρόσωπος όταν ρωτούσε  «Πόσα θα μας δώσεις ?»
Για να μην πάει ..στο πονηρό το μυαλό του καθενός…προφανώς εννοούσε ο «Πόσα θα μας δώσεις ?» περισσότερο έσοδα για το Λιμάνι… και μπράβο του… εύγε του !
Πάντα τέτοια …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου