Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση το κορόιδο» , …. δηλαδή η Ηλεία!

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση  το κορόιδο» ,
….  δηλαδή  η Ηλεία!


 Το γνωστό παιδικό παιγνίδι «Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η το κορόιδο» το ξέρουμε όλοι. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι ότι αυτό το παιγνίδι το παίζουν σε βάρος της Ηλείας κάποιοι.
Γιατί το λέω αυτό ;
Μα επειδή... 
  • Στην Αχαΐα παραδίνεται σε πλήρη χρήση την άνοιξη του 2017  η «Ολυμπία Οδός», στην Αιτωλοακαρνανία την ίδια περίοδο η «Ιονία Οδός», ο «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Πελοποννήσου»  λειτουργεί ήδη και  εξυπηρετεί την Μεσσηνία την  Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα! Στην μέση η Ηλεία χωρίς αυτοκινητόδρομο .
  • Η Αχαΐα  έχει ένα αυτόνομο ΤΕΙ και δυο Πανεπιστήμια Αυτόνομο (Πάτρας και Ανοικτό ),  η Μεσσηνία έχει ένα αυτόνομο ΤΕΙ και Πανεπιστημιακές σχολές,  η  Αρκαδία έχει ένα αυτόνομο ΑΕΙ και σχολές ΤΕΙ. Στην μέση η Ηλεία έχει δυο Τμήματα ΤΕΙ που φυτοζωούν.
  • Αεροδρόμιο η Αχαΐα, Αεροδρόμιο η Μεσσηνία,   Αεροδρόμιο προετοιμάζει η  Αρκαδία, Αεροδρόμιο η Ζάκυνθος. Στην μέση η Ηλεία χωρίς Αεροδρόμιο! (‘η μάλλον είχε και μεταφέρθηκε στον Άραξο επί ΠΑΣΟΚ και Κουτσόγιωργα).
  • Τραίνο έχει η Αχαΐα και θα αποκτήσει  ακόμη πιο σύγχρονο με τα νέα έργα που έχουν ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, έχει και επεκτείνεται ο Προαστιακός και  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προετοιμάζεται η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου. Στην μέση η Ηλεία δεν λειτουργεί !
  • Στην Αχαΐα υπάρχει και λειτουργεί Βιομηχανική Περιοχή, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, την Μεσσηνία και την Αρκαδία. Στην μέση η Ηλεία δεν έχει !
  • Στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Μεσσηνία, στην Αρκαδία, οι εθνικοί οδοί αλλά και επαρχιακοί είναι καλοσυντηρημένοι και φωτισμένοι.  Στην μέση η Ηλεία με το σκοτεινό χάλι της.



Αυτό δεν  θυμίζει το παιδικό παιγνίδι «Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η το κορόιδο» , δηλαδή  η Ηλεία ; 
Αν και στο παιδικό παιγνίδι, τα κορόιδα δεν θα είναι πάντα κορόιδα, αφού το ρόλο τους κάποια στιγμή θα αναλάβουν οι άλλοι.

Η Ηλεία όμως είναι το διαρκές κορόιδο στα θέματα υποδομών και μάλιστα κάποιοι που υποτίθεται ότι,  εκπροσωπούν (; !) τα δίκαια του τόπου βάζουν στόχο την «Η άρση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων» !

Πως όμως ;

Όταν η  Ηλεία είναι  ένας νομός που το παραμύθι πάει σύννεφο και  η κοροϊδία μοιάζει ως καταιγίδα από την πλευρά της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας και από τον  κ Απόστολο Κατσιφάρα  Περιφερειάρχη   Δυτικής Ελλάδας και τις κυβερνήσεις  (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και ολίγον και του ΣΥΡΙΖΑ (Ολυμπία Οδός κλπ)

Όταν στην Ηλεία :

  • Δεν υπάρχει  κανένα μεγάλο έργο (Εθνικής σημασίας)που να εκτελέστηκε στην Ηλεία την τελευταία 35ετία(μετά την κατασκευή της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών) ενώ την ίδια περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί στην Αχαΐα 12, στην Αιτωλοακαρνανία 4 και στην Μεσσηνία 5 ;
  • Δεν υπάρχει  συνολικός απολογισμός του  Ταμείου  Μολυβιάτη  και τη υφαρπαγή των προσφορών  προς τους Ηλείους πυρόπληκτους και  τα  σχέδια ανασυγκρότησης που υποσχέθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν ψεύτικα. 
  • Η λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας  έχει «πνιχτεί», ενώ του  Άραξου  αναπτύσσεται με απαιτούμενα ποσά 20πλάσια από αυτά που χρειάζεται της Ηλείας για να λειτουργήσει ως πολιτικό.
  • Από  κοινού -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ψήφισαν  (και Κατσιφάρα συμφωνούντος ) την εξαίρεση  του τμήματος Πάτρα-Πύργος -Τσακώνα- από το έργο παραχώρησης της Ολυμπίας οδού και η  πιθανότητα να ολοκληρωθεί  είναι το νωρίτερα σε μία οκταετία (αν ξεκινήσει τέλει του 2017 και αν όλα πάνε καλά, που δεν πάνε…) .
  • Ο Σιδηρόδρομος (Πάτρα-Πύργος - Καλαμάτα)- πέρα από τις φιέστες -δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του ούτε σε μια δεκαετία  και θριαμβολογούν για την λειτουργία   της γραμμής Κατακόλου- Αρχαίας Ολυμπίας…
  • Η οδική σύνδεση Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη έχει σταματήσει.
  • Δεν υπάρχει κανένα  σημαντικό έργο υποδομής  που να αφορά την Ηλεία και  να έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ 2014-2020, στο περιφερειακό και εθνικό σκέλος, ή είχε ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013  και δεν ανακοινώνεται ποια είναι η αναλογία/κατανομή πιστώσεων σε όλα τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στην Ηλεία, τόσο σε πανελλαδική κλίμακα, όσο και σε περιφερειακή (Αχαία, Αιτωλοακαρνανία ).
  • Η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νομού μας καταστρέφεται/
  • Η  Εθνική (!) Οδό (!!)  Πάτρα-Πύργος- Κυπαρισσία  μόνιμα επισκευάζεται στα λόγια  από την Περιφέρεια  και μόνιμα παραμένει καρόδρομος και βωμός ανθρωπίνων θυσιών;
  • Η Ηλεία δεν έχει Βιομηχανική Ζώνη  και δεν υπάρχει καμία ενέργεια για να αποκτήσει .
  • Οι Σχολές ΤΕΙ της Ηλείας κινδυνεύουν-με τα νέα σχέδια και  ο νομός Ηλείας είναι μοναδικός νομός της Πελοποννήσου(ως γεωγραφική ενότητα) που δεν έχει  Αυτόνομες σχολές ΤΕΙ και σχολή ΑΕΙ ;
  • Δεν πραγματοποιούνται  ενέργειες-πραγματικές και μεγάλες –για την  αξιοποίηση του πιο φημισμένου αρχαιολογικού χώρου σε όλο τον  κόσμο,  της Αρχαίας Ολυμπίας ;
  • Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, έστω  υποτυπώδης για την ανάπτυξη της Ηλείας, των υποδομών της, του αγροτικού , του μεταποιητικού  και τουριστικού τομέα.

… και το κορόιδο», η Ηλεία  στη μέση  και στην άκρη.

Τώρα για το τι κάνουν και τι λένε  για όλα αυτά,
οι  Ηλείοι  Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι , Συμπολιτεύσεις και Αντιπολιτεύσεις, Ηλείοι βουλευτές και λοιποί …συγγενείς (Ηλειακά Μέσα Ενημέρωσης ),
εγώ πέρα από την φωτογράφηση τους σε διάφορα ενσταντανέ, χώρους και πόζες,  τους κενούς λόγους και την διαφύλαξη της καρέκλας της εξουσίας (μικρής ή μεγάλης),και τον κατήφορο της Ηλείας,δεν βλέπω κάτι άλλο !Εσείς βλέπετε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου