Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ο αυτοεξευτελιζόμενος, ο ανύπαρκτος και η κομπορρημονούσα (βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο αυτοεξευτελιζόμενος, ο ανύπαρκτος και η  κομπορρημονούσα (βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ)



Όταν την θέση των προοδευτικών και αριστερών ιδεών  και πράξεων έχει λάβει  ο νεοφιλελευθερισμός και τα μνημόνια.
Όταν   τη απουσία έργου την καλύπτεις  με τις δράσεις του τίποτα και  
Όταν  επιδιώκεις  τη προβολή σου παντί τρόπω ακόμα και με το lifestyle.
Ε ! τότε η κατάντια σου είναι απόλυτη και είσαι αριστερή καρικατούρα
και αυτό είναι οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
  
Ο αυτόεξευτελιζόμενος

Μάκης Μπαλαούρας: «Μάζευα σπέρμα από ταύρους»
Ο  βουλευτής Ηλείας ( και μόνιμα κατοικών στην Αθήνα) Μάκης Μπαλαούρας σε μια απερίγραπτη συνέντευξη σε εβδομαδιαία αθηναϊκή εφημερίδα  εκτός των άλλων απίθανων είπε και το εξής:  
«Ακόμα και σπερματεγχύτης έγινα προκειμένου να οδηγώ  το μηχανάκι. Αυτή είναι μια ειδικότητα κάποιων ανθρώπων που είναι κατά κάποιο τρόπο κτηνίατροι και αναλάμβαναν να γονιμοποιήσουν τις αγελάδες. Είχαν σπέρμα καλής ποιότητας, προκειμένου να γονιμοποιηθεί η αγελάδα. Και τρέχαμε σε χωριά και γονιμοποιούσαμε τις αγελάδες».
…και μετά ίππευσε  την  μοτοσυκλέτα με την…δημοσιογράφο την Σάσα Σταμάτη των πρωινάδικων  και  του «Espresso» και ανεχώρησε ….

Το επιδιωκόμενο  επετεύχθη: Έγινε  πρωτοσέλιδο ( και ρεζίλι), απόκτησε την δημοσιότητα που επιδίωκε, είπε την ανοησία του, ήλθε κα πάλι στην επικαιρότητα ( του lifestyle και του σκουπιδοτενεκέ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ένας αριστερός  ( και αντιστασιακός ) μεταλλάσσεται σε γελαστή και καταγέλαστη φιγούρα… χάριν  της δημοσιότητας..
Όταν δεν έχει να πουλήσεις αριστεροσύνη, και γίνεσαι μνημονιακός  υποστηρικτής και απαγορεύεις  την διαφωνία (όποιος διαφωνεί «να διαχωρίσει τη θέση του και να παραιτηθεί»),  έ ! τότε φυσιολογικό είναι να καβαλήσεις  την μηχανή σου ( και το καλάμι) και να αυτοεξευτελίζεσαι  !

Ο ανύπαρκτος

Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης: «Η Επαγγελματική Εκπαίδευση στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία»

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης  και βουλευτής Ηλείας, αφού έδωσε λύση στο ΤΕΙ Πύργου ( δια της υποβάθμισης του ), βοήθησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην Ηλεία ( Ολυμπίας Οδού, Σιδηρόδρομου κλπ ) και στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων της αρμοδιότητας του,  έπραξε αυτό που ετάχθη: Να μην κάνει  τίποτα και  να παίζει τον ρόλο της γλάστρας σε  εκδηλώσεις…άντε και να εκφωνεί και κάνα  πανηγυρικό λόγο.

Υπουργός  με ελάχιστες αρμοδιότητες χωρίς να έχει υπογράψει κάτι σημαντικό σε τέσσερις μήνες υπουργικής θητείας δεν έχει ξαναγίνει( μέχρι και Ζουράρις , άλλος υφυπουργός κάτι σημαντικά έχει υπογράψει  …)

Για αυτό λοιπόν και  το «έριξε» στις βόλτες και στις αιμοδοσίες, (που βέβαια είναι σημαντικές, αλλά βρε άνθρωπέ μου ασχολήσου και με κάτι άλλο..) και είπε τα εξής βαρυσήμαντα :
«Η Επαγγελματική Εκπαίδευση στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία» και με βάση το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας « Ο Υφυπουργός συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες για την πρωτοβουλία τους, που αναδεικνύει το σημαντικό κοινωνικό ρόλο του σχολείου και ειδικότερα του ΕΠΑ.Λ.»

Μηδέν από μηδέν ..μηδέν

Η κομπορρημονούσα

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη :«Μια πολύμηνη προσπάθεια οδόυει σε αίσιο τέλος. Η Αμαλίαδα θα αποκτήσει την ιστορική της αναφορά»

Αυτοθαυμαζόμενη  και αυτόσυγχαιρόμενη η  βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη επαίρεται για την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και  δηλώνει :
«Μια πολύμηνη προσπάθεια οδόυει σε αίσιο τέλος. Η Αμαλίαδα θα αποκτήσει την ιστορική της αναφορά»( η ορθογραφία είναι της κυρίας βουλευτού) και προβάλει στα κοινωνικά δίκτυα τα θετικά σχόλια για αυτήν, όπως τα γνωστά «ευχαριστήρια» δια του τύπου..

Ανοήτως κομπορρημονούσα ξεχνά πως, το Μουσείο Μπελογιάννη είχε ξεκινήσει προ ΣΥΡΙΖΑ  και ήταν υποχρέωση  της κυβέρνησής να λειτουργήσει και αυτήν την υποχρέωση ποτέ δεν πρέπει να μετατρέπεται σε εξυπηρέτηση, χάρη και « κατόπιν ενεργειών μου» !

Η  τεράστια προσωπικότητα του Νίκου Μπελογιάννη, η απέραντη σεμνότητα του,  η υπέρτατη θυσία  του  για τα ιδανικά του, το ανυπότακτο της στάσης και αταλάντευτη θέση   για μια άλλη κοινωνία, δεν επιτρέπεται, είναι προσβλητικό, είναι «ιεροσυλία» να χρησιμοποιείται από μικρούς και ολίγους (σαν αυτή και τον αρχηγό της τον Τσίπρα), μνημονιακούς υποταγμένους, συνεχιστές  της καταστροφής του ελληνικού λαού, για να αποκτήσουν αριστερό προσωπείο.


Αυτό λέγεται καπηλεία  και μάλιστα  δεν μπορούν να την κάνουν αυτοί που στις αρχικές εκδηλώσεις τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη (1977 και 1978) αρνούνταν να παραστούν  γιατί φοβούνταν να μην χαρακτηριστούν ως αριστεροί από την Δεξιά  που ήταν κυβέρνηση ..

1 σχόλιο: