Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Οι «επίσημοι» των παρελάσεων

Οι «επίσημοι» των παρελάσεων



Κοίταξα κατά την μεριά των εξεδρών των παρελάσεων, αυτών που έμπροσθέν τους διαβαίνοντας, τα παιδιά μας και οι παρελαύνοντες τιμούν και

αντίκρισα πολλούς προσκυνημένους, πάρα πολλούς ψεύτες, πληθώρα «επισήμων», ψεύτικων παραγόντων, κάλπικους πολιτικούς, αρκετούς κήρυκες της υποταγής, ψεύτικα χαμόγελα, πολύ υποκρισία και

αναρωτήθηκα  «τι σχέση έχουν όλοι αυτοί» με το νόημα των επετείων με την περηφάνια και τον πατριωτισμό των παρελαυνόντων  και αποφάνθηκα: «Καμία σχέση»

Πασαρέλα και βιτρίνα προβολής, επίδειξης παραγοντισμού, αριστοκρατισμού  και «επισημότητας», ποζάρισμα για τις κάμερες και τις φωτογραφίες των  μέσων ενημέρωσης, εμφάνιση πολιτικής διαθεσιμότητας για τις εκλογές, προσπάθεια διαχωρισμού από την «πλέμπα» και το πόπολο και  φιγουράρισμα τυχάρπαστων ότι είναι μέσα τα πράγματα( αφού είναι με τους «επίσημους»).

Είναι αυτοί οι «επίσημοι»  που θα αλληλοσυγχαρούν ο ένας τον άλλον, θα δεξιωθούν από τις αρχές με τα χρήματα του λαού και θα πούνε τα πατριωτικά τους.
Είναι οι ένοχοι για το κατάντημα της χώρας, του Δήμου, των πόλεων των χωριών.
Είναι οι Δήμαρχοι μίζερων πόλεων, όπως ο Γαβρίλης Λιατσής( που  "ξέχασε" να σημαιοστολίσει την πόλη αλλά και να κάνει τις αναγκαίες  διαγραμμίσεις για την παρέλαση) που χασκογελούσε.
Είναι ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης που στεκόταν κορδωτός στο ίδιο μέρος που διαδήλωνε(προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και που πετούσε μπουκάλια νερό στους επισήμους φωνάζοντας προδότες για όσους εφάρμοζαν μνημόνια
Είναι η βουλευτίνα από τη Αμαλιάδα που μες στην τρελή χαρά της μικρότητας της επικάθεται στην εξέδρα της παρέλασης,
Είναι ο ανύπαρκτος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.
Είναι και της αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ) που χωρίς ίχνος ντροπής για την καταστροφή που επισώρευσαν στον τόπο ξαναμοστράρονται.
Είναι όλοι οι «επίσημοι» που με κάθε επισημότητα θέλουν στις τρύπες που μας έριξαν να μας θάψουν κιόλας.
Είναι αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με το βάσανο του απλού κόσμου, την φτώχεια, την ανημποριά, τη ανεργία. Αυτοί τα έχουν λυμένα…
Είναι αυτοί που μη έχοντες ανοιχτά πεδία αναμετρήσεων και σχεδίων αναγορεύουν το μικρό σε απόλυτο, το ευτελές σε ηθική σκοπιμότητα, τη γνώμη σε απόλυτη αλήθεια, την ανοησία σε εξυπνάδα, την καταστροφή σε πρόοδο, το ψέμα σε αλήθεια.

Ούτε να κλάψεις μπορείς ούτε να γελάσεις· παρακολουθείς απλώς και τρίβεις τα μάτια σου από τη θρασύτητά τους και την ικανότητά τους να παίζουν το ίδιο βιολί χρόνια τώρα , το βιολί της ματαιοδοξίας τους και  των προνομίων που αφειδώς προσφέρει η κρατική μηχανή σε όσους την υπηρετούν με βάση τα συμφεροντάκια τους.

Χορός «επίσημων» και με την βούλα της εξέδρας της παρέλασης,  σωτήρων της χώρας, της Ηλείας, του Πύργου κλπ,  αδυνατείς όμως να διακρίνεις ποιος είναι ο κορυφαίος και ποιος ο ουραγός, έτσι που είναι όλοι μπουρδουκλωμένοι και ασυνάρτητοι (;), ασταθείς και μεσόκοποι (όχι λόγω ηλικίας, αλλά εκ του σκυψίματος κόπου της μέσης τους…) .

Κάποιο ταλέντο θα διαθέτουν ασφαλώς, είτε αυτό έχει θετικό είτε αρνητικό πρόσημο.
Μπορεί επίσης να αριστεύουν στα μαθήματα που παραδίδει, δεκαετίες τώρα, το αδιατάρακτο ελληνικό πολιτικό σύστημα (νεποτισμός, φαυλοκρατία, γραφειοκρατία, πελατειακές σχέσεις και τα συναφή συμπαρομαρτούντα).

Γι’ αυτό ίσως δεν αισχύνονται και επανεμφανίζονται στο προσκήνιο,
διότι γνωρίζουν καλά -και από μέσα-
το αργόσυρτο αυτό πολιτικό σύστημα,
συν το γεγονός ότι δεν έχει «διακριθεί» ακόμη στην πολιτική διαπάλη ένας ελπιδοφόρος, έστω και ουτοπικός, φορέας διακίνησης ιδεών, κάτι το διαφορετικό στην Ηλεία, κάτι ελπιδοφόρο και υγιές στον Δήμο
συν την θλιβερή πραγματικότητα ότι εμείς τους ψηφίζουμε και τους αποδεχόμαστε.

1 σχόλιο: