Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τα «αγκάθια» του γαρύφαλλου

Τα «αγκάθια» του γαρύφαλλου  


Η λεβεντιά του Νίκου Μπελογιάννη, το ανυπότακτο αντριοσύνης  και ο συμβολισμός του γαρύφαλλου  έχει περιβληθεί από πολλά αγκάθια κατά και μετά την αναγκαία, επιβεβλημένη και σωστή έναρξη λειτουργίας και του εγκαινιασμού του Μουσείου στην Αμαλιάδα.

Τα αγκάθια της πολιτικής πρόκλησης και χαμερπισμού,  της πολιτικής εκμετάλλευσης, της πολιτικής ξεδιαντροπιάς και υποταγής, της φασιστικής μαυρίλας, της πολιτικής χοντροκοπιάς και αντουβιανισμού, απεκάλυψαν και κατάδειξαν αυτούς που τα έχουν( τα αγκάθια) και τους χαράκωσαν(αυτούς)…

Είναι αυτοί που δρουν κατά την παροιμία: «Στη γειτονιά γαρύφαλλο, και μες στο σπίτι αγκάθι.»

Οι του ΣΥΡΙΖΑ  και  ο Τσίπρας πίστευαν πως ο Μπελογιάννης θα τους ἀποκαθάρει και εξαγνίσει από το μνημονιακό τους άγος, τον χρησιμοποίησαν ως αντίβαρο στην υποτελή στάση τους με ένα ψυχρό υπολογισμό.

Ο καιροσκοπισμός τους έγινε καταφανής από τα τρία αιχμηρά αγκάθια :



1. Την ώρα που μιλούσε ο Τσίπρας στους ουρανούς της Ηλείας  πετούσαν αμερικάνικα αεροπλάνα  της «U.S. Air Force» (άσκηση «Ηνίοχος 2017»),των ΗΠΑ που με τον Τζον Πιουριφόι, τον τότε πρεσβευτή τους στην Ελλάδα απαίτησαν και επέβαλαν  την εκτέλεση Μπελογιάννη. Η «αριστερή» κυβέρνηση σε μια επίδειξη αμερικανοδουλείας και ατλαντισμού δίνει- παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία με την επέκταση αμερικανικής βάσης στη Σούδα, της νέας βάσης στη Κάρπαθο και την επιθεώρηση στην Ανδραβίδα των υποτελών από τον σημερινό Αμερικάνο πρέσβη Τζόφρεϊ Πάιατ ( αυτόν  που εφάρμοσε και οργάνωσε το πραξικόπημα στη Ουκρανία το 2014). Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα οι επικυρίαρχοι.



2.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, αυτή που μαζί με τον Κασιδιάρη της νεοναζιστικής Χ.Α. επισκέφτηκε το Καστελόριζο, αυτή λοιπόν που φωτογραφήθηκε με τον νεοναζί βουλευτή, ήρθε και πόζαρε στο Μουσείο Μπελογιάννη. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η βεβήλωση – σκύλευση σε όλον το «μεγαλείο» της.

3. Τρώγοντας ο Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοι του τα  γκουρμέ εδέσματα στο δημαρχείο της Αμαλιάδας από γνωστή εταιρία Catering δεν ήλθε στον κόπο να ρωτήσει, να αναρωτηθεί για τις αμοιβές των ανασφάλιστων παρασκευαστών και σερβιτόρων, 15 και 20 ευρώ που τον εξυπηρέτησαν (αυτό δεν είναι γενικό συνέβη στην Αμαλιάδα !). Αυτών που βιώνουν την εργασιακή ζούγκλα που τους έχουν ρίξει τα μνημόνια και το 3ο μνημόνια του Τσίπρα και τα νέα μέτρα που έρχονται ...

Οι του κόμματος «Νέα Δημοκρατία»,

 στην μεν Ηλεία η Νομαρχιακή του Επιτροπή (ΝΟΔΕ Ηλείας) που δεν  εμφανίστηκε στα εγκαίνια, σε μια άθλια, υποκριτική και χοντροκομμένη  καθυστερημένη και εκ των υστέρων  ανακοίνωσή της αναφέρει : «Τιμούμε και θεωρούμε σημαντική την αναγνώριση του έργου του Νίκου Μπελογιάννη.» ( χωρίς βέβαια να εξηγεί πως τον τιμά και γιατί είναι σημαντική για αυτήν η αναγνώριση του έργου του Ν. Μπελογιάννη),

 ο δε βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας από το βήμα της Βουλής δήλωσε  «...έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ» και σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους υιοθέτησε πλήρως το κατηγορητήριο των διωκτών του Νίκου Μπελογιάννη και τόνισε ότι «ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε γιατί ήταν κατάσκοπος»!!!

Υποκρισία, ψέμα και αντικομουνισμός από την ΝΔ και που δείχνει πολιτικά εκεί έχει μείνει, στο παρελθόν και προδίδουν το μίσος που νοιώθουν για ό,τι δεν τους χωράει.

Οι του ΚΚΕ, για εμένα είναι ακατανόητες οι πράξεις όπως,

να εξορίζω στον Πύργο την αγροτική κινητοποίηση ( για να μην ενοχλήσει ποιόν άραγε?),

να συμμετέχει  σε μια εκδήλωση (με επιλογή του ) και αφού μιλήσει ο εκπρόσωπος τους ( ο ΓΓ του ΚΚΕ) να σηκώνετε να φεύγει αυτός και οι οπαδοί, δείγμα έλλειψης πολιτικού πολιτισμού και απίθανης χοντροκοπιάς, γιατί ή συμμετέχεις ή δεν συμμετέχεις, τα άλλα (αποχωρήσεις κλπ) είναι «προφάσεις εν  αμαρτίες», φτηνοί επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί,

να παραδίδω το όπλο που είχε ο Νίκος Μπελογιάννης όταν ήταν πολιτικός επίτροπος στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας μαζί με τη θήκη του και τα γάντια του  και μετά από λίγες ώρες να τα παίρνω πίσω και  να αφήνω φωτογραφίες στη θέση τους. Προσβολή, μικρομυαλιά, ιδιοκτησιακή αντίληψη της ιστορίας, τι να πω ! Ακατανόητα πράγματα.

Ο οχετός της νεοναζιστικής ΧΑ, που με το ανθρωπάριο βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο μίλησε «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε», αποδεικνύοντας άλλη μια φορά πως δεν  ανέχονται αυτούς που πολέμησαν και αντιστάθηκαν στους ναζί, ότι είναι αυτοί που υμνούν τους συνεργάτες των Γερμανών τους ταγματασφαλίτες και τους χίτες και επιθυμούν να κρατούν τα μαχαίρια  που αναγράφουν «Αίμα και Τιμή» της νεολαίας του Χίτλερ...
  
Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν και παραμένει το σύμβολο και ο ορισμός του ανθρώπου που αρνείται να ξεπουλήσει το όραμα του, που δεν κάνει δηλώσεις μετάνοιας “για να γλυτώσει”, ο άνθρωπος που αντιτάσσει ένα χαμόγελο κι ένα γαρύφαλλο, απέναντι στις κάνες των όπλων που τον σημαδεύουν, του αγωνιστή   που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο και είναι έτοιμος να πεθάνει γι’ αυτό.


Υστερόγραφο:
1. Μάλλον είναι υπερβολή τα πολλά σημειώματα, όμως ένιωσα ανάγκη να τοποθετηθώ για τα παραπάνω ζητήματα.
2.Για τον Νίκο Μπελογιάννη  ισχύουν απολύτως τα δύο πρόσφατα άρθρα μου  «Ο Μπελογιάννης, οι αστραπές του, ο Τσίπρας και το ΚΚΕ»( http://odisseasml.blogspot.gr/2017/03/blog-post_26.html )  και το «Μουσείο Μπελογιάννη: Συγκίνηση και καμάρι αλλά και οργή, αγανάκτηση και λύπη» (http://odisseasml.blogspot.gr/2017/03/blog-post_60.html )
3.Έχω  γνώση ότι έχω απασχολήσει παράγοντες,  κομματικά στελέχη και όργανα της Ηλείας  και τους έχω ενοχλήσει με  τα γραπτά μου  και τις απόψεις μου και έχω καταγραφεί ως εχθρός τους. Τους  καλώ αν τολμούν  να τα πουν δημόσια ανοιχτά και στα ίσια.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ ; ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ,, ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ,,,,,,,.,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή