Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μουσείο Μπελογιάννη: Συγκίνηση και καμάρι αλλά και οργή, αγανάκτηση και λύπη

Μουσείο Μπελογιάννη: Συγκίνηση και καμάρι αλλά και οργή, αγανάκτηση και λύπη



«Ε...Πάω» αυτό το  ανατριχιαστικό είπε  ο Μπελογιάννης χαιρετώντας τους συγκρατούμενούς και πήγε και στήθηκε στο απόσπασμα.
Ο Μπελογιάννης πήγε ολόρθος στο θάνατο!

Πέρασαν χρόνια  και  «Ζει στην καρδιά μας και στων τραγουδιών τις λεύτερες στροφές, Ζει σ’ όλους τους καιρούς, σ’ όλους τους τόπους, στο κάθε σπίτι».

Εγκαίνια μουσείου Μπελογιάννη
Συγκινήθηκα και ένιωσα περήφανος για τον περήφανο και ασυμβίβαστο λεβέντη που γέννησε ο τόπος μας, για τον Νίκο Μπελογιάννη,
Καμάρωσα που τιμήθηκε ο λαϊκός αγωνιστής, ο  κομμουνιστής και μέσω αυτού οι χιλιάδες εκτελεσμένοι, δολοφονημένοι, φυλακισμένοι, βασανισμένοι στη πάλη για την λευτεριά της πατρίδας και για μια άλλη κοινωνία.

Αγανάκτησα και ένιωσα ντροπή όταν την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές άκουγα τα αμερικάνικα αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Ηλεία(στα πλαίσια της άσκησης «Ηνίοχος 2017»), πάνω από το μνημείο και του Μουσείο του Μπελογιάννη, του Μπελογιάννη που εκτελέστηκε  κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ, των Αμερικάνων. Η αντίθεση λόγων του Τσίπρα και πραγματικότητας είναι θορυβώδης, έκδηλη και ορατή (U.S. Air Force).

Οργίστηκα όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να αναφωνεί « Εκτελέστηκαν για να συνεχίσουν  να κυβερνούν στην ουσία την χώρα μας οι ξένες δυνάμεις με τους εδώ αντιπροσώπους» σκεπτόμενος «μα πως τα λέει και δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει» αυτός που υποτάσσεται σε δανειστές, ΗΠΑ, ΔΝΤ, Γερμανία και λοιπούς νεοκατακτητές της χώρας μας.

Εκπλάγηκα αρνητικά και έντονα από τους διαχωρισμούς  με τις κορδέλες και οριοθετήσεις λαού και επισήμων ( αλήθεια πως το δέχτηκαν κάποιοι ?), από την υπερβολικά έντονη παρουσία της αστυνομίας, τους από 1.000 αστυνομικούς που προστάτευαν τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς. Τόσοι πολλοί (αστυνομικοί) για τόσους λίγους και μικρούς (πολιτικούς).

Δυσφόρησα για τους επικαθήμενους στις καρέκλες επισήμους (που υποτίθεται τους αποδίδεται ιδιαιτέρα τιμή),όταν μεταξύ τους  ήταν βουλευτής που εξέδραμε στο Καστελόριζο με τον φασίστα της ΧΑ Κασιδιάρη, ήταν ο εκδότης που η εφημερίδα του επικρότησε την εκτέλεση Μπελογιάννη(ως αρχαιοτέρα εκδίδετο και τότε) και που  αρνήθηκε να δεχτεί ως πληρωμένη καταχώρηση την αναγγελία της πρώτης συγκέντρωσης του ΚΚΕ το 1976  προς τιμή του Μπελογιάννη (εγώ την είχα πάει), ήταν βουλευτής που αρνείτο να παραστεί στις πρώτες  εκδηλώσεις για του Μπελογιάννη( από φόβο), ήταν και πολλοί, μα πάρα πολλοί  υποταγμένοι, αργυρώνητοι, εξουσιολάτρες και αντικοομουνιστές.  

Παρατήρησα απουσίες όπως του Μητροπολίτη ( που δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση που  να μην παραστεί, αλλά ..μάλλον θα είχε κάτι πολύ σπουδαίο  να κάνει ), του Δημάρχου Πύργου ( αλλά μάλλον …δικαιολογημένα γιατί δικαζόταν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων), σύσσωμης της ΝΔ του Κούλη η οποία δεν έβγαλε και τσιμουδιά.

Παρατήρησα επίσης και απουσία του κόσμου της Αμαλιάδας που μάλλον μπορεί να ερμηνευτεί ως άρνηση συμμετοχής σε φιέστες  και ξεπλύματα-αποκαθαρισμούς υποταγμένων πολιτικών, αλλά είδα και την μεταφορά κόσμου εκτός Ηλείας ( πολλά τα πούλμαν..).

Έμαθα για την αγροτική α-κινητοποίηση ( αυτή που εξορίσθη από την Αμαλιάδα στον Πύργο) την πορεία- πομπή  την αποκοπή και τη ντροπιαστική επιστροφή ( αφού το κόμμα αποφάσισε..).

Λυπήθηκα που αριστεροί και κομουνιστές νομιμοποίησαν μια φιέστα  με τις κόκκινες σημαίες τους (άσχετα αν τις επέσυραν και αποσύρθηκαν-λόγω της κατακραυγής-  όταν μιλούσε ο Τσίπρας )  και την προσπάθεια αριστερής αναβάπτισης της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης .

Έψαξα επισταμένως  σε όλες τις ομιλίες, σε όλες τις δηλώσεις κατά την διάρκεια των εγκαινίων και μετά για την λέξη  Μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και  την αμερικανοκρατία ( τι να πουν όταν από πάνω τους ίπτανται USA αεροπλάνα).

Από πού ήρθαν όλα αυτά και όλοι αυτοί ?

«Ε...Πάω» είπε  ο Μπελογιάννης και πήγε και στήθηκε στο απόσπασμα.
………

Υστερόγραφο:
Τις γενικότερές μου απόψεις για την εκδήλωση τις έθεσα στο σημείωμά μου  προχτές «Ο Μπελογιάννης, οι αστραπές του, ο Τσίπρας και το ΚΚΕ»( http://odisseasml.blogspot.gr/2017/03/blog-post_26.html) .

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ , ΖΗΤΩ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή