Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μας δουλεύουν ( και χοντρά) ως Έλληνες και Ηλείους !

Μας δουλεύουν ( και χοντρά) ως Έλληνες  και Ηλείους !



Άναυδη παρακολουθεί η έρμη κοινωνία την παρέλαση των αστέρων στον πολιτικό παζάρι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, παράγοντες, παραγοντίσκοι, εφημερίδες, τηλεοράσεις, στο απατηλό τούτο πανηγύρι.
Αλλού ζουν.
Σε άλλο κόσμο από αυτόν  που ζούμε εμείς.

Πανηγυρίζουν για τα πρωτογενή πλεονάσματα( αυτοί που πριν τα καταδίκαζαν),  πανηγυρίζουν επειδή επέβαλλαν 7 φορές περισσότερους φόρους/εισφορές/περικοπές απ' ότι προβλεπόταν, πανηγυρίζουν που μάτωσαν τον λαό τσακίζοντας κι άλλο τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που τα ωθούν προς την εξαθλίωση πλέον.

Μες στην τρελή χαρά αλαλάζουν για την ανάπτυξη που …έρχεται , αλλά δεν είδαν τις ηλεκτροπληξίες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την αθλιότητα των μισθών  των 400 ευρώ, τις αυτοκτονίες που πληθαίνουν, την απελπισία της ανεργίας, την φτώχεια που έχει καταπιεί την μισή κοινωνία, το στραγγαλισμό των επιχειρήσεων.

Συναγωνίζονται νυν και πρώην, ο Αλέξης ή Κούλης ποιος θα είναι το πιο πιστό σκυλί στις τρόικες, γερμανίες, ΔΝΤ και Σία αρκεί να έχουν την καρέκλα κάτω από το πισινό τους, με γραβάτα ή χωρίς.

Παραβλέπουν οι (απο) ρυθμιστές της Ηλείας  την επιταχυνόμενη κατρακύλα του τόπου,  την επιστροφή της στο  παρελθόν σε  υποδομές(δρόμους, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομος κλπ), στο κατά κεφαλήν  εισόδημα (-40%), στην αγροτική παραγωγή (-70%), στη μεταποίηση (τείνει στην εξαφάνιση), στο εμπόριο ( λουκέτο στο 50% των καταστημάτων), στην κρίση στον τουρισμό (αυξημένο αλλά με μειωμένα έσοδα) και κατά τα άλλα φιλούν σαν ιούδες τις επιχειρήσεις της Ηλείας ( ο σπερματεγχύτης  βουλευτής).

Παραπλανούν όταν μιλούν  για βελτίωση της Υγείας και κρύβουν τα τεράστια προβλήματα (ΜΕΘ, Κέντρα Υγείας, προσωπικό …), όταν κραυγάζει ο πόνος 28χρονου από τον Πύργο που ζητά  κοινωνική ελεημοσύνη για να ανταποκριθεί στο δυσβάστακτο οικονομικό βάρος για τις θεραπείες (χημειοθεραπείες) και να ζήσει την οικογένεια του. Γ..ώ την κοινωνία σας ! (συγνώμη για την έκφραση)

Κοροϊδεύουν  για ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή ενώ έχουν εγκληματικές ευθύνες για την ελαιοπαραγωγή (75% μείωση λόγω δάκου και γλοιόσπορου ) και ενώ είναι βέβαιο πως με τα ίδιες πιστώσεις τα ίδια προβλήματα θα έχουμε(δεν κάνει καν  την κίνηση η περιφέρεια να ενισχύσει από τον προϋπολογισμό της  την δακοκτονία), δεν αντιμετωπίζουν την «καπνιά» των εσπεριδοειδών( μύκητας Capnodium oleae), όταν μειώνονται οι καλλιέργειες κα οι τιμές των προϊόντων(φράουλα, ντομάτα, καλαμπόκι).

Περιγελούν την κοινωνία όταν ούτε τα κουνούπια δεν μπορούν να καταπολεμήσουν (τα αστροπελέκια της περιφέρειας), μιλώντας για έργα (πούντα γαμώτο-και πάλι συγνώμη) φωτογραφούμενοι χαμογελώντας ανοήτως στις «στις πύλες εισόδου»( και πάλι τα αστροπελέκια της περιφέρειας ), αναγγέλλοντας ανάπτυξη, μελέτες και μιλιούνια τουριστών στον Πύργο  όταν ούτε τις λακκούβες της πόλης δεν μπορούν  κλείσουν, οι άχρηστοι  και ωφελιμιστές …( αυτοί που παριστάνουν την δημοτική αρχή).

Προσβάλουν την ακτινοβολία της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ήλιδας όταν εκδηλώνονται δράσεις μονοπατιών και εκεχειρίας μέσω επιχορηγήσεων  και ως μέσο πολίτικών βλέψεων και επανακάμψεων  (και δεν μιλά κανείς !) ή επιδιώξεων για  Αθλητική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ενός θεσμού πεμπτοκλασάτου και αναντίστοιχου με την αίγλη της κοιτίδας του  αθλητισμού της Αρχ. Ολυμπίας.

Μωρολογούν οι πάντες σε μια Ηλεία ξεκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο (χωρίς τραίνο, αεροδρόμιο και αυτοκινητοδρόμους) , που βομβαρδίζονται παραλιακές εκτάσεις (πεδίο βολής Παλαιοχωρίου) -μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως-, που πίνει ακατάλληλο ο μισός νομός και με ένα έργο  σε αχρηστία (διυλιστήριο φράγματος Πηνειού), και το φράγμα σε επικίνδυνη κατάσταση και ασυντήρητο, η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου να κινδυνεύει και  το τεράστιο μέγεθος «Αρχ. Ολυμπία» αναξιοποίητο, υποβαθμισμένο και αποκλεισμένο,

Αερολογούν εκφέροντας μεγάλα σχέδια για επενδύσεις, οικονομική ανάκαμψη, κέρδη πολλά, σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο, τρένα, υδατοδρόμια υδροπλάνων και μάστερ πλαν, τουριστική ανάπτυξη, αξιοποιήσεις,  μια καινούργια ζωή σε μια Ηλεία όνειρο, που μόνο γέλωτα προκαλούν, αγανάκτηση και οργή.

Σέρνει τα πόδια της η χώρα, σέρνεται κάτω μισοτελειωμένη  η Ηλεία, ο Πύργος, η Ολυμπία, όλες οι πόλεις.

Ουδείς ενδιαφέρεται  για την κοινωνία, ουδείς τη λαμβάνει υπόψη του.
Αυτοί έχουν το μαχαίρι, οι ίδιοι το πεπόνι κι ούτε νοιάζονται για την πλέμπα, , η βολή τους να είναι  καλά  και αυτό είναι το όλον τους.

Μήπως  επειδή  το είναι βάθος τους είναι  απύθμενο,
 δεν  πρέπει να τους (αν) εχόμαστε και να τους  (υπ) ακούμε και να      σταθούμε στο ύψος μας;
Γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί (..και χοντρά), εμάς ως Έλληνες  και Ηλείους !

Σύγκρυο θα τους προκαλεί η έννοια «αντιδρών λαός», που κατανοεί τον εμπαιγμό αλλά και βρίσκει το μονοπάτι και τους συνοδοιπόρους και αναφωνεί μετά δράσεως


 Τέρμα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου