Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Άθλιοι , ψεύτες και ένοχοι

Άθλιοι , ψεύτες και ένοχοι


Τα μέτρα «ναπάλμ» τα οποία οδηγούν την χώρα ολοένα και βαθύτερα στο χάος και  διαλύσουν ότι απέμεινε στην Ελλάδα, αναγγέλθηκαν από τους βάνδαλους της κυβερνητικής πλειοψηφίας  χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, ανάλγητα μετά από μια  κατ’  ευφημισμό διαπραγμάτευση που η υποταγμένη κυβέρνηση απλώς υπάκουσε…

Η επερχόμενη οικονομική ισοπέδωση  θα είναι πλήρης, ο κοινωνικός αφανισμός απόλυτος η φτώχεια και η  ανημποριά θα αποκτήσουν τέτοια  έκταση και μεγέθη που θα είναι ασύλληπτο και αφάνταστα για το σημερινό κοίταγμα μας.

Το 2019  1,8 δισ. ευρώ περικοπές στις συντάξεις, (κύριες και επικουρικές) και αντ’ αυτών ψίχουλα αντίμετρων (προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, παιδική φτώχεια, στέγαση).
Το 2020 1,8 δισ. ευρώ νέο ψαλίδι στο αφορολόγητο (από 8.636 ευρώ πέφτει στα 5.600 ευρώ)  και αντ’ αυτού  η κοροϊδία (μειώσεις στου φορολογικούς συντελεστές κατά 2% ή του ΕΝΦΙΑ κατά 3-4%).
..και δεν είναι μόνο αυτά, είναι το ξεπούλημα της (ΔΕΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών), η ιδιωτικοποίηση του νερού, η επέκταση της φορολογικής επιδρομής(θα φορολογούνται και οι 10 ελιές), οι πλειστηριασμοί των ακινήτων, οι κατασχέσεις (των πάντων), πρωτογενή πλεονάσματα (δηλαδή μείωση των κοινωνικών δαπανών σε υγεία και παιδεία) και άλλα τέτοια φρικτά μέτρα.

Συνολικά όλα αυτά σημαίνουν  ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ξεζούμισμα του Ελληνικού λαού   και περιστολές δαπανών έτσι ώστε να μαζεύεται χρήμα για τα ταμεία των δανειστών.

Ο επιτεινόμενος αφανισμός και επεκτεινόμενος όλεθρος δεν έρχεται από μόνος του.
Θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που για να παραμείνουν  στην εξουσία έχοντας  το ρόλο του «επιστάτη» κουνούν την ουρά τους  και γλύφουν τα αφεντικά- δανειστές, θα προδώσουν για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους, πράττοντας τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα υπόσχονταν.

Είναι ψεύτες που ακόμη και το πρόγραμμα που υποσχέθηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015  μετά την υπογραφή του μνημονίου τις αναίρεσαν, αυτές   που ανέφεραν:
·         «Βασική δέσμευση και καρδιά ίου προγράμματος μας αποτελεί η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, των κοινωνικά αδυνάτων»
·         «Προστασία για τις συντάξεις -Καμία μείωση των κύριων συντάξεων»
·         «Κατάργηση των μνημονιακών νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.»
·         «Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να σηκώνουμε το βάρος, να τηρούμε τις κόκκινες γραμμές»


O εξευτελισμός (τους) γίνεται τέλειος( χάριν της εξουσίας και των ωφελειών της),
η προδοσία τους απόλυτη,  
η αλητεία τους  ολοκληρωτική,
η αθλιότητα τους πλήρης  
και η καταστροφή (μας) πλέρια και ευρεία

Υστερόγραφο:
1.
Αν μειδιούν οι του κόμματος της «Νέα Δημοκρατία» και του «ΠΑΣΟΚ», ας τους κοπεί το γέλιο γιατί αφενός αυτοί έφεραν τα μνημόνια και την καταστροφή στο τόπο μας και αφετέρου επειδή με το επερχόμενο αντιλαϊκό τσουνάμι  δεν διαφωνούν με τα μέτρα και δεν κάνουν τίποτα  για να τα αποκρούσουν μέσα από τις δυνάμεις τους στο εργατικό-αγροτικό-επαγγελματικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μούγκα και αποδοχή και λιγούρεμα των κυβερνητικών καρεκλών..  
2.
Το αριστερό κίνημα όντας διασπασμένο και με την αντιενωτική στάση του ΚΚΕ (που κάνει ενότητα με τον εαυτόν του και που αρκείται σε μοναχικούς περιπάτους, επιδεικνύοντας μια κούφια και ακίνδυνη επαναστατικότητα) τόσο σε πολιτικό αλλά και αγωνιστικό  συνδικαλιστικό επίπεδο, αντικειμενικά  υποβοηθά στο να περάσουν τα ολέθρια μέτρα.

Η ιστορία καταγράφει  και  καταλογίζει ευθύνες και ποινές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου