Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Δεν ντρέπεστε; ( εσάς του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ )… αλλά όταν έχεις πάρεις φόρα, κατηφόρα … τίποτα δεν σε σταματά

Δεν ντρέπεστε; ( εσάς του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ )… αλλά όταν  έχεις πάρεις  φόρα, κατηφόρα … τίποτα δεν σε σταματά



Η προδοσία έγινε πλήρης και το έγκλημα στυγνό.
Τα μέτρα συμφωνήθηκαν, η εκτέλεση του ελληνικού λαού ανήμερα την Πρωτομαγιά συνετελέσθη από την κυνική  και άνευ  ηθικών αρχών κυβέρνηση.

«Λευκός καπνός βγήκε σήμερα τα ξημερώματα από το Χίλτον. Η απορία των λίγων περαστικών εκείνη την ώρα από το σημείο, λύθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου, κυβέρνηση και δανειστές είχαν ρίξει στην πυρά τα απομεινάρια των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων. Αυτή η τελετή ονομάστηκε «τεχνική συμφωνία», και για να συνεννοούμαστε, πρόκειται για το 4ο μνημόνιο. Όσο για τα ανάμεικτα συναισθήματα, στεναχώριας, ανακούφισης και χαράς του κ. Τσακαλώτου (και της κυβέρνησης), μοιάζουν με τα δάκρυα που, σύμφωνα με μια εκδοχή, χύνει ο κροκόδειλος λίγο πριν κατασπαράξει το θύμα του…» Αυτά γράφει ο «Ημεροδρόμος» και αυτή είναι η αλήθεια  και η πραγματικότητα

Πέρυσι στις  22 Μαΐου, ψήφισαν όλα τα προαπαιτούμενα των δανειστών σε 7.500 σελίδες που  έφεραν  καταιγίδα νέων φόρων και επιβαρύνσεων, ιδιωτικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια, «κόφτη», ΕΝΦΙΑ, περικοπές συντάξεων, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, πάγωμα των μισθών και  ξένη επιτροπεία στη δημόσια περιουσία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Περιφρόνησε τη δημοκρατία με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Επείγοντα Νομοσχέδια.

Φέτος το τερμάτισε και μας τελειώνει !
Το "δε νομοθετούμε ούτε ευρώ επιπλέον μέτρα", που εξεφώνησε ο κ. Τσίπρας στα μισά της (πολύκροτης) διαπραγμάτευσης, έγινε γρήγορα: "δε νομοθετούμε μέτρα υπό αίρεση" και κατέληξε: "Να κάνουμε το σταυρό μας" που πήραμε μόνο 4 δισ. μέτρα.
 "Μέτρα- QE(ποσοτική χαλάρωση)- έξοδος στις αγορές" αυτό είναι το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ
Και δεν τους πειράζει που υποθηκεύουν   το μέλλον των σημερινών και των μελλοντικών γενιών,

Και όπως περιγράφει ο Δημ. Μηλάκας:

«Το πλιάτσικο συνεχίζεται: Μετά το ξεπούλημα φιλέτων γης (ελληνικό, αστέρας κλπ) και βασικών υποδομών (σιδηρόδρομος,  αεροδρόμια, λιμάνια Πειραιά- Θεσσαλονίκης) η κυβέρνηση συμφώνησε να αρχίσει και το (ξε)πούλημα της ΔΕΗ. Για αρχή  το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη το τίμημα που εξασφάλισε η κυβέρνηση για τους σιδηρόδρομους (όσο κοστίζει ο ποδοσφαιριστής Μήτρογλου) ή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (όσο  είναι το 1/5 της αξίας μιας  θαλαμηγού ολιγάρχη)  μπορεί να εκτιμήσει το επερχόμενο μέγεθος της λεηλασίας της  ΔΕΗ (και των πόρων της – λιγνίτης αρχικά, νερά στη συνέχεια).

Οι απόμαχοι στον Καιάδα:  Από 1.1.2019 περικόπτεται ως 18% η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις. Το μέτρο θα θίξει 900.000 συνταξιούχους που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ. Με πιο απλά λόγια, οι συνταξιούχοι μιας χώρας με διαλυμένο σύστημα υγείας θα πρέπει να μάθουν να ζουν με ένα ποσό ανάμεσα στα  450 και 1000 ευρώ. Και έρχεται συνέχεια…

Κλέψιμο ενός μισθού:-Από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει το κλέψιμο ενός μισθού το χρόνο ακόμα και για τους φτωχότερους  από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Σκούπα για μισό δις: Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από νέες περικοπές  επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών καθώς και  επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ.  Για να μαζευτεί το μισό δις η συμφωνία προβλέπει ακόμα την  κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Ακόμα πιο κοντά στον εργασιακό μεσαίωνα: παρατείνονται οι  δεσμεύσεις των μνημονίων (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) για απαγόρευση
της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Παράλληλα καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτείται ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων και αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης. 

Τα «αντίδωρα» για αυτήν τη διαδικασία (που υπαγορεύουν τα συμφωνηθέντα μνημόνια)  η οποία οδηγεί στο ξεπούλημα των πόρων των υποδομών και την αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων ταυτόχρονα με την διάλυση του κοινωνικού κράτους (υγεία παιδεία) περιστρέφονται γύρω από τη συζήτηση για την υποτιθέμενη (μεσοπρόθεσμη) ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας  και τις υποσχέσεις για προνοιακού τύπου παροχές αν και εφόσον εκπληρωθούν οι στόχοι των θηριωδών πλεονασμάτων.»


Αλλά όταν  έχεις πάρεις  φόρα, κατηφόρα … τίποτα δεν σε σταματά, για τους χειρότερους,  που προωθούν, που ψηφίζουν, μέτρα που  ωχριούν μπροστά στα όσα ψήφισαν όλες μαζί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που δεν θα τολμούσε να τα φέρει ούτε προς συζήτηση οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση γνωρίσαμε.
Αλλά η καρέκλα είναι γλυκιά…

Υστερόγραφα:
1.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κυνισμός της θα ξεχαστεί γιατί νομίζει ότι θα ακολουθήσει διευθέτηση του χρέους και θα υπάρξει γρήγορη ανάπτυξη.
Πέφτει έξω.
Το 2017, το 2018,το 2019. το….  θα είναι μια ακόμη δύσκολες χρονιά ύφεσης, ανεργίας, λιτότητας, φτώχειας .
 Η Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει σε γρήγορη ανάπτυξη όσο ακολουθεί μνημονιακές πολιτικές.
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος.
Υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση των νέων, την υποχώρηση της δημοκρατίας και την γεωπολιτική αδυναμία.
Απαιτεί σκληρή δουλειά και πίστη στις δικές μας δυνάμεις.
2.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχθηκε επίσης σε μια πλήρως αναξιόπιστη δύναμη, χωρίς σοβαρότητα.
Η Νέα Δημοκρατία, αφού υπερθεμάτισε στην ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015 που καταψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους τον Μάιο του 2016, όπως και τώρα θα καταψηφίσει  γιατί ως εκ θαύματος συνειδητοποίεί ότι τα μνημονιακά μέτρα βλάπτουν τη χώρα και το λαό.

Η ίδια βαθιά υποκρισία χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.
Η σημερινή Βουλή είναι έρμαιο των δανειστών, οι οποίοι γνωρίζουν το  τραγικά χαμηλό επίπεδο της και την αδυναμία της να δώσει διέξοδο στη χώρα.

3.
Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις πορεύονται αυτάρεσκα μόνες τους, διασπασμένοι  και συνένοχοι για αυτό που συμβαίνει τώρα. 

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΕΑΔΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΟΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ: ΛΟΙΠΑΜΕ ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή