Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ο λαός και το κατεστημένο της Ελλάδας και της Ηλείας

Ο λαός και το κατεστημένο της Ελλάδας και της Ηλείας



Η κάθε λογής (πολιτική, αυτοδιοικητική ..)  και επιπέδου εξουσία ( Περιφερειακή, κυβερνητική ..), το κατεστημένο κάθε είδους ( πχ εκδοτικό), δεν υπάρχει αφ’ εαυτού του, δεν διορίστηκε, αλλά εκλέγηκε, επιλέγηκε  (από τον λαό) , δεν το υποστηρίζουν οι ελίτ, αλλά ψηφοφόροι ( και οι μη …), ο λαός..

Ο λαός-όνος αμίλητος, σιωπηλός και ντροπιασμένος με απορυθμισμένες ζωές, ασυντόνιστες, φριχτές, μες στην ανέχεια και τον τρόμο για τα παιδιά και το αύριο που προχωρά  με δόντια σφιγμένα και πρόσωπα σκοτεινά αρνούμενοι να δουν έστω και ελάχιστο φως.
Βρίζουν τους πάντες· όλοι τούς φταίνε, όλοι είναι αλήτες, λωποδύτες, κλέφτες, απατεώνες (είναι οι πιο ήπιοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί).

Όμως όλο  αυτό το αρχονταρίκι παραμένει ανενόχλητο  στους θώκους στους ή γυαλίζουν  τους πισινούς για να (στρογγυλο) κάτσουν ή να ξανακάτσουν, γιατί όλοι εμείς δεν τους ενοχλούμε, τους αφήνουν(με) στην ησυχία τους, τα καταπίνουν(με)  όλα και όχι μόνο..

Τους επικροτούν κάθε μέρα, μερικοί ξερογλείφονται για κάποιο όφελος  (ρουσφέτι, μια θεσούλα κάπου, κάποια μικροανάθεση, για μιά μετάθεση) για μια ελπίδα πως αν έλθουν στα πράγματα θα αξιοποιηθούν, για να (επι)δείξουν ότι έχουν άκρες και μέσες(εύκαμπτες) για να πουλήσουν παραγοντιλίκι.

Τους καλοχαιρετούν,  τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή, τον Υπουργό, αυτόν που θέλει να γίνει δήμαρχος, να γίνει βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης κα όλα τα λοιπά που έχουν φέρει την ζωή μας στο αμήν, στο ναδίρ, στον πάτο.  

Είναι αυτοί που καταγγέλλουν, βρίζουν, «καταριόνται», αλλά όμως μακριά από διαδηλώσεις, αγώνες, και κοντά στους βιαστές της ζωής τους.

Είναι αυτοί που τους κόβουν τις συντάξεις,  οι βαριά φορολογούμενοι, οι  άνεργοι, οι επαγγελματίες  με λουκετοποιημένα καταστήματα (ή στα πρόθυρα κλεισίματος), αυτοί  που τα παιδιά τους ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν, οι εργαζόμενοι με εξοντωτικά ωράρια και  με άθλια μεροκάματα,  που έχουν στοίβα τους απλήρωτους λογαριασμούς, που αγανακτούν για τα κατάντια της Ηλείας, του Πύργου …, που εξανίστανται για την έλλειψη υποδομών( Ολυμπίας οδού, Σιδηρόδρομου, Αεροδρομίου  κλπ), οι αναποζημίωτοι αγρότες, είναι οι…. (συνεχίστε τον κατάλογο εσείς …).

Είναι αυτοί που βρίζουν τα μνημόνια, την Γερμανία, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ, την νεοφιλελεύθερη πολιτική  και τα κόμματα που  την εφαρμόζουν, αλλά πάνε τρέχοντας και με τα δύο χέρια  και τους ψηφίζουν.
Είναι αυτοί  που υποκλίνονται  στους ανεπαρκείς και τους ανίκανους.

Πλήρης η πολιτική ζωή από δαύτους.

Αν ατενίσετε προς Αθήνα ιδέστε ποιοι μέχρι τώρα μας κυβέρνησαν, τι υποσχέθηκαν, τι εφάρμοσαν, τι υπόσχονται για να τους ανεχτείτε, να μην αγωνιστείτε να σας  ξαναυφαρπάσουν  τη ψήφο.

Αν στρέψετε το κεφάλι ( το μυαλό σας ) και την προσοχή σας (την σκέψη σας) στου  εδώ πολιτικούς, ίσως καταλάβετε πως  ειναι οι ίδιοι που διαχειρίζονται από διάφορες θέσεις  τις υποθέσεις του νομού μας  και των Δήμων.

Χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθείτε ότι οι κατά καιρούς βουλευτές  της Ηλείας δεν προσέφεραν τίποτα σημαντικό για τον τόπο (μεγάλα έργα υποδομής,  ΑΕΙ-ΤΕΙ, Βιομηχανική Ζώνη, ανάπτυξη Ολυμπίας κλπ), αλλά παίζουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ο ένας στον άλλον ?

Θέλει πολύ να καταλάβετε, πως ο Κατσιφάρας και η εδώ ακολουθία του (αντιπεριφερειάρχες  κλπ)   δεν έχουν κάνει τίποτα για το τόπο, αλλά σας έχουν φλομώσει στο παραμύθι ?

 Δεν κατανοητό πως η ανακύκλωση φθαρμένων υλικών και παντελώς ανίκανων ( πρώην βουλευτής για δήμαρχος, πρώην δήμαρχοι για βουλευτές ή για τη Περιφέρεια, τέως βουλευτές για να ξαναγίνουν…) δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να δημιουργήσουν κάτι νέο ?

Πόσο πολύ μπορεί να κραυγάσει το παρελθόν και το παρόν πως  η στάση τοπικών μέσων  της Ηλείας είναι ιδιοτελής, προβάλουν πολιτικούς φίλους, δεν κάνουν κριτική στα ουσιώδη, επιδιώκουν παράπλευρα οφέλη,  είναι πάντα φιλοκυβερνητικά με ταυτόχρονο χάιδεμα της αντιπολίτευσης (για να τα έχουν καλά με τους  επόμενους), δεν εξυπηρετούν τους Ηλείους αλλά τους ιδιοκτήτες τους που μάλιστα τώρα εις εξ αυτών (παντελώς άνευ προσόντων, δυνατοτήτων  και ικανοτήτων)  μόνιμα αυτοπροβάλλεται ( τι κατάντια, τι αλαζονεία  και τι μωρία) για να εμπλακεί την πολιτική (Δήμαρχος Πύργου) θέλοντας να μπει στο πάνθεο των ανικάνων που  κατέστρεψαν τον Πύργο και  που διοίκησαν ή θέλουν να διοικήσουν.

Αλλά έχει νόημα να συνεχίσουμε ?

Ο λαός,
 αποφασίζει, ψηφίζει εκλέγει, αυτούς όλους, 
πριμοδοτεί, επικροτεί πολιτικές, συμπεριφορές, κοροϊδίες,
χαριεντίζεται και χειροκροτά τους «βιαστές» του ( και τον «βιασμό» του»)
υπόκειται τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών,
ανέχεται  την καταστροφή  της χώρας και του τόπου μας (Ηλεία, Πύργος, Ολυμπία..).

Ή κάνω λάθος  και πρέπει να συνεχιστούν τα ίδια ,  

ή έχω δίκιο και πρέπει να τα αλλάξουμε και να αλλάξουμε 

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ; Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,,,,Η ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή