Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τι κάνατε ρε για την Ηλεία ? Γιατί τους υποστηρίζετε ?

Τι κάνατε ρε για την Ηλεία ? 
Γιατί τους υποστηρίζετε ?


Πάνε οι εποχές που το χρήμα έρρεε άφθονο( προϊόν δανείων και αύξησης του Δημοσίου χρέους) που είχε για πολλούς ( όχι για όλους).

Χαρές και πανηγύρια,  δρόμοι δρομάκια (θυμάστε τις ασφαλτοστρώσεις του Λιατσή το 2006 , που κάνει πως δεν  θυμάται και πόσο στοίχησαν σε επαγγελματίες κλπ), ρουσφέτια (ατελείωτα..) διορισμοί, συμβασιούχοι, επιδοτήσεις, διαφημίσεις για το τίποτα, εκτυπώσεις ατελείωτες, φυλλάδια, αφίσες, πανό    ( για να μπουκώνει το ντόπιο παρασιτικό κατεστημένο, οι κατσαρίδες της Ηλείας τα ΜΜΕ).
Άντε να έφτιαχναν  κάνα εργάκι για να δείξουν ότι έκαναν κάτι.

Κοιτάχτε γύρω σας
Βλέπετέ κάνα μεγάλο έργο ή μόνο εξαγγελλίες ,μπουρμπουλήθρες, λόγια, δούλεμα… ?

Και έφυγαν τα αεροδρόμια και  πήγαν στον Άραξο, οι δρόμοι δεν έγιναν, ούτε γίνονται, Βιομηχανική ζώνη γιοκ, σύνδεση με  Αρκαδία ουχί, Σιδηρόδρομος τέλος, η Ολυμπία οδός σταμάτησε στην Πάτρα ( και θα είμαστε τυχεροί να φτάσει έξω από τον Πύργο το 2025), τα αρδευτικό έργο περιμένει τον εκσυγχρονισμό του, το φράγμα Πηνειού ασυντήρητο  κινδυνεύει, το Διυλιστήριο της Αμαλιάδας-Κάμπου πήγε αλειτούργητο, Βιολογικοί ανενεργοί, δάση ρεματιές ποτάμια γεμάτοι σκουπίδια, ο Καϊάφας κάποτε θα εκσυγχρονιστεί, η Αρχαία Ολυμπία στα λόγια ενδιαφέρον στη πράξη  τίποτα, τα χρήματα των πυρόπληκτων λεηλατήθηκαν .

Αυτοί οι πολιτικοί ταγοί  της Ηλείας το έπαιζαν άρχοντες με  το χρήμα και το ίδρωτα και το αίμα  του Ελληνικού λαού και ήταν αβέρτοι, ξόδευαν, μοίραζαν, μικροέργακια, αναθέσεις σε φίλους και ημέτερους (πολλοί έναντι αντιπαροχής …).

Και αυτοί ,
οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας, μαζί μα τα εξαπτέρυγα τους και τις φυλλάδες τους,
παραμύθι και παπάτζα ατελείωτα,
εξαγγελίες έργων που δεν γίνονται,
σχέδια ανασυγκρότησης( Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς), δημοπρατήσεις αεροδρομίου Ανδραβίδας ( καμιά δεκαριά φορές)  εγκαίνια αεροδρομίων ( ποιος θυμάται το σιδερένιο πουλί του Κανελλόπουλου στο Επιτάλιο), τα Κατσιφάραίικα έργα, αυτά που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια οχτώ χρόνια τώρα ( μιλάμε για δούλεμα χοντρό), μελέτες   φουσκωμένες από την εθνικό/ηλειακό  μελετητή  
αλλά και αναθέσεις, διαγωνισμοί έωλοι ( το μπαχτσίσι γαρ), και πολλοί πάρα πολλοί διορισμοί εξυπηρετήσεις  
έναντι ψήφων διαιώνισης τους είδους τους,  σαν μια σχέση Οθωμανού Μπέη και ραγιάδων.
   
Αυτοί λοιπόν,
γουστάρουν την ΜΟΝΟ την πάρτη τους την καρέκλα, την βόλεψη τους την κονόμα τους και να κοροϊδεύουν τους Ηλείους, του Πυργιώτες, τους Αμαλιαδίτες, τους Ολύμπιους,τους …

Αυτοί δεν ψήφισαν το κόψιμο της ολύμπιας οδού?  
Αυτοί δεν αποδέχτηκαν το σταμάτημα της σιδηροδρομικής επικοινωνίας?
Αυτοί δεν συναίνεσαν να φύγει το αεροδρόμιο για τον Άραξο?
Αυτοί όλοι  δεν διαχειριστήκαν τις τύχες της Ηλείας και μας βύθισαν στο πάτο της Ελλάδας και της Ευρώπης ?
Αυτοί όλοι ας πουν τι διάβολο πρόσφεραν στον τόπο, τι καλό έκαναν για αυτόν που θέλουν να συνεχίσουν να μας οδηγούν ?
Τι έκαναν γαμώτο ?

  • Είναι πόλη  ο Πύργος, τι  έχει κάνει ο Λιατσής -11 χρονιά δήμαρχος-  για να περηφανεύεται ? Έναν πεζόδρομο ? Και ο Μάκης τι έκανε ? (για βοηθήστε με !)
  • και Τάκης οκτώ χρόνια νομάρχης  τι έκανε ?
  • και ο  άλλος Τάκης 12 χρόνια βουλευτής  αυτός ο άχρηστος  που δεν έκανε τίποτα για τον τόπο  να θέλει να γίνει  Δήμαρχος  για να κάνει τι να αναπαραγάγει τα μηδενικά του (0..0…0…00000 ), που τα δίνει όλα σε  όλους  ως παντιέρα ως καιροσκόπος,  κάνει συμφωνίες … για να ξαναβάλει  καρέκλα κάτω από τον πισινό του,
  • και ο Κουτσούκος  σε τι βοήθησε την Ηλεία ?
  • και ο Τζαβάρας καλός ο Άγιος Νικόλαος (αν και ακριβός, αλλά έχε χάρη η εκκλησιαστικής ψήφος… )  μήπως θεωρεί κατόρθωμά του την  αποκοπή του «Πάτρα – Πύργος»  από την Ολυμπία οδό και η διάλυση των ΤΕΙ της Ηλείας όταν ήταν Υπουργός και με την ψήφο του  ?
  • και ο Γιάννης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  της Ηλείας πως βοήθησε την ανάπτυξη της Ηλείας ή απλώς παίρνει φόρα  για Δήμαρχος -  υποχείριο του εκδότη,
  • και ο εκδότης αυτός  που δεν έχει κάνει τίποτα για το τόπο( εκτός από τα να λιβανίζει την εκάστοτε κυβέρνηση) παριστάνει  τον ρέκτη ενώ είναι ένας ασήμαντος που δεν έχει κάνει τίποτα για το Κατάκολο εκτός από τα ξοδεύει τα χρήματα του Λ. Ταμείου, να το φεσώνει και να τα μεταφέρει από τράπεζα σε τράπεζα ( μετά των ανάλογων δανείων του)
  • και οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς χαίρονται την μαλακωσιά της στριφογυριστής καρέκλας της εξουσίας και των εξ αυτής ωφελειών
  • και της Περιφέρειας ( Κατσιφάρας και όρμπος ) ακραίος ψεύτης και δεδηλωμένος εχθρός της Ηλείας
  • και έρχονται και κάποιοι καινούργιοι ασημένιοι παπαδογλείφτες και ψεύτες, αμόρφωτα φασιστάκια, μαύροι(καρά)  σε όλα,
  • και  επανέρχονται  αποτυχημένοι που βάζουν τα γυναικόπαιδα μπροστά σε δρόμους εκεχειρίας και δρόμους αθάνατων δρόμους ιστορικής καπηλείας και κομματικής αξιοποίησης  ( αθλιότητες) 

Όλοι τους,
μια χαρά τα έχουν καμωμένα,  καλοβόλεμα των παιδιών τους, σπουδές στο εξωτερικό, καταθέσεις στις τράπεζες, μεγάλες περιουσίες,. συντάξεις εξασφαλισμένες ( βουλευτικές, δημαρχιακές κλπ) γάμοι τέκνων σε νησιά, διακοπές στο εξωτερικό και σε εξωτικά νησιά,

μια ζωή γλυκιά, άνετη, βολική  κα εξασφαλισμένη… 
Ζωή χαρισάμενη !
Για αυτό είναι  γαντζωμένοι  στην εξουσία
το μέλι είναι γλυκό ,έλκει…


Αυτούς δεν τους ελέγχει κανείς  !
Τα Μέσα Ενημέρωσης, μούγκα, συνομωσία σιωπής (των συνενόχων).

Όλοι τους έχουν 4 κοινά στοιχεία:

Την εμφανή και καταφανή ανεπάρκεια τους ( η κατάσταση της  Ηλείας το αποδεικνύει.

Την «Πάση θυσία» παραμονή  ή επιστροφή ή κατάληψη της εξουσίας (βουλευτική, δημαρχιακή, περιφερειακή , καρέκλα να’ ναι και ότι να’ ναι…) 
  
Την εγκατάλειψη του τόπου μας  του λαού.

Την πλήρη υποταγή και παράδοσή του στους «ρεαλισμούς» της εποχής με ολοκληρωτική αδιαφορία για την τύχη και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και νομού και της ιστορίας του.

Επίσης είναι ολίγοι ( ή κατάντησαν ελάχιστοι), δεν μετράνε είναι  τενεκέδες ξεγάνωτοι!

Και υπάρχουν Ηλείοι ( και πολλοί)   που τους υποστηρίζουν, αυτούς που  είναι συνένοχοι και συναυτουργοί της καταστροφής  μας

Πως ανέχονται οι Ηλείοι  ελεγκτές και ελεγχόμενους ταυτόχρονα?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι τον εκδότη να είναι σε δημόσια θέση, ενώ η θέση του 
είναι να ελέγχει την  δημόσια σφαίρα ? Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά είναι ηθικό ? Που εφάπτεται με το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και του Τύπου ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι διαφθορές συνειδήσεων και άλλες ατασθαλίες της δημόσιας ζωής ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι τους εκδότες να τρώνε τα σάλια τους με τη εξουσία για να πάρουν καμιά διαφήμιση, εκτύπωση, ανάθεση, απαλλαγή…  ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι να γράφει μια ανοησία ό ιδιαίτερος του  πράσινου βουλευτή λάϊκ. και τα συγχαρητήρια να είναι εκατοντάδες Μα πόσο καφροσύνη να λες ενθουσιώδη  μπράβο  επειδή  πίνει καφέ με τα φιλαράκια του ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι να επιβραβεύεται  το ρουσφέτι (γιατί αυτό κάνουν)   αυτό ( και αυτό) που μας κατάντησε εδώ ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι αυτό το μέλλον που προσφέρουν ? Δηλαδή,  κάποιές κακοπληρωμένες  θέσεις εργασίας, σε τουριστικές μονάδες ή σε πολυκαταστήματα ?

Πως ανέχονται οι Ηλείοι να κάνουν κουμάντο  ανόητοι , κουφιοκεφαλάκηδες , μικρότητες, ωφελιμιστές  εκδότες, βουλευτές των μνημονίων και του Ναι σε όλα, Δήμαρχοι σαν το Λιατσή ?

 Τι σας πρόσφεραν γαμώτο ?

Τι σας πότισαν και  σας ποτίζουν και τους εμπιστεύεται αυτές τις όρθιες γραβάτες, και τα ταγιέρ,  κενά προσωπικότητας  και ικανοτήτων μυαλού 

Μου είναι ακατανόητο πως τους υποστηρίζετε

Τι διαφορετικό θα κάνουν  ….από   ότι έκανε ( δηλαδή τίποτα) ?
Θα σας  διορίσει, θα σας βρει δουλεία, θα σας δώσει δάνειο?
Τι γαμώτο ?
Είναι δυνατόν οι καταστροφείς μας να γίνουν σωτήρες μας?


Δεν βλέπετε ότι η Ελλάδα  και ο τόπος που ζούμε, η Ηλεία με αυτούς δεν έχει μέλλον ?

1 σχόλιο: