Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος . Υπάρχει μέλλον ; (σήμερα τα του Πύργου..)

Η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος . Υπάρχει μέλλον ; (σήμερα τα του Πύργου..)Μετά το πρώτο μας σημείωμα για το πανελλαδικό, το δεύτερο  για τον τόπο μας, την Ηλεία…, είναι και σειρά της πρωτεύουσας του νομού, του Πύργου..

Ο Πύργος

Δήμος Πύργου μια οπισθοδρόμηση που επιταχύνεται, μια μιζέρια που μεγεθύνεται, μια γελοιότητα(των «αρχόντων») που διαρκεί, μια συνύφανση/πλέγμα συμφερόντων (οικονομικών και πολιτικών) που διαλύει και απισχναίνει (οικονομικά και πολιτικά), μια κωμωδία( αυτών ) που έχει μετεξελιχθεί σε δράμα και όνειδος για τους Δημότες.

Είναι πασιφανές ότι ο Πύργος είναι σε μια πορεία επιταχυνόμενης παρακμής, ότι έχει πάψει να θυμίζει πρωτεύουσα Νομού, ότι είναι άζωος , βουβός, σκοτεινός και μίζερος και από πόλη μετατρέπεται σε χώρο που οπισθοδρομεί και μαραζώνει.
Είναι πασίδηλο πως  η Πόλη, ο Δήμος δεν κυβερνάται αλλά είναι υποκείμενη στα καπρίτσια, τις εμμονές αλλά και στην  εμφανή και εκκωφαντική ανικανότητα του Δημάρχου της Γαβρίλη Λιατσή και της παρέας του.

Ο  Πύργος μας, που αγαπήσαμε και αγαπάμε, ζήσαμε και ζούμε μετατρέπεται από τους  κυρίους τίποτα ( Δήμαρχος και κάθε είδους υποστηρικτές του) σε ένα όμοιο τους, σε ένα τίποτα.

Οι πομπές τους και τα ερείπια πολλά, αναρίθμητα !

Κανένα σημαντικό , μικρό ή μεγάλο έργο δεν εκτελείται στον Δήμο του Πύργου.
 Κανένα εδώ και δυόμιση χρόνια.

Βουλώνουν κάτι λακούβες στους δρόμους ή ασφαλτώνουν 2-3 δρόμους και πανηγυρίζουν.

Δεν έχει διεκδικηθεί/μελετηθεί/προετοιμαστεί  κάποιο νέο έργο ή δράση/ Κανένα! Αυτό των έργων του χερσαίου χώρου του Λιμένα  Κατάκολου έχει ωριμάσει από την προηγούμενη Διοίκηση του λιμενικού Ταμείου και  την Νομαρχία.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική  εκδήλωση ούτε τιμώντας το πλούσιο πολιτιστικό  παρελθόν και παρόν του Δήμου  (ποιητές, ζωγράφους, τιμής, Θέατρο κλπ ) μηδέ  διοργανώνοντας εκδηλώσεις χαράς , κεφιού και διασκέδασης (αποκριές-καρναβάλι, Ανθεστήρια, Χριστούγεννα, Πρωτομαγιά κλπ ) εξόν κάποιες μίζερες και επί  πληρωμή μετατρέποντας το δημόσιο σε ιδιωτικό, σε κονόμα   (παγοδρόμιο, streetball ,το πάρκο των-ημετέρων….- τεράτων κλπ).

Καταργήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου(άνοιξε πρόσκαιρα για την βράβευση υπουργών..) , έκλεισε η Πινακοθήκη δεν υπάρχουν ούτε προγραμματίζονται να κατασκευαστούν δημοτικοί χώροι συγκεντρώσεων, πολιτισμού και εκδηλώσεων,  αίθουσες συνάθροισης και επαφής ηλικιωμένων.

Βραβεύουν υπουργούς για να καλύψουν την επί δυό χρόνια βρώμα των σκουπιδιών(όταν προεκλογικά ψευδώς μίλαγε ότι έχει λύση στο «τσεπάκι’ του), βραβεύουν γιατί  δόθηκε μια λύση ενδιάμεση της ενδιάμεσης, που καταστρέφει τον ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά ( θα τα πούμε σε άλλο σημείωμα… ) 

Βρίσκεται υπό διωγμό κάθε τι προοδευτικό και που αντιπαραβάλλεται στην πολιτική διαδρομή και στάση του μαύρου δημάρχου, επιδιώκει να μετονομάσει την πλατεία «Σάκη Καράγιωργα», να εξορίσει το μνημείο της Αντίστασης  από το Επαρχείο.

Ένας Δήμος με σπασμένους δρόμους, με τρύπες και λακκούβες, διαλυμένα πεζοδρόμια , χωρίς παγκάκια, χωρίς παιδικές  χαρές ( όσες  υπήρχαν τις έχει  αποψιλώσει ), χωρίς πάρκα( ή κλειστά όπως της ΣΠΚ)   εγκαταλελειμμένες πλατείες, τα χωριά χωρίς καμία φροντίδα, οι αγροτικοί δρόμοι ασυντήρητοι, τα αδέσποτα χωρίς φροντίδα.

 Μια πρωτεύουσα νομού  χωρίς σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και αυτόν (Πάτρα- Πύργος) που θα γίνει να σταματά  στα όρια περίπου του Δήμου ( στα Χανάκια , χωρίς  Σιδηρόδρομο και Αεροδρόμιο, και ο Δήμαρχος να μην έχει βγάλει μια φωνή διαμαρτυρίας, κάπως να αντιδράσει τέλος πάντων.

Το σύστημα Υγείας  ( Νοσοκομείο, ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας) σε κατάρρευση και  παρ’ ότι έχει θητεύσει πρόεδρος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο   Ρίο/ ΠΓΝΠ δεν  ασχολείται,  όπως δεν ασχολείται με πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Οι φτωχοί  και οι άποροι χωρίς βοήθεια, χωρίς δομές, αφημένοι στην τραγικότητα τους

Καταστρέφει ενεργητικά την μνήμη της πόλης( εργοστάσιο Ξυστρή, κτήριο αναφοράς για την πόλη) , καταστρέφει παθητικά δεκάδες νεοκλασικά κτήρια (ΑΣΟ, Παλαιά Βιβλιοθήκη, οικία Παπαγιάννη,  έπαυλις Καρανικολού,  Μανωλοπούλειο  Νοσοκομείο, «Δήμητρα»),  προσβάλει τις μνήμες (το παλιό νοσοκομείο  σε απαξίωση,  αποθήκη κάδων απορριμμάτων και όρχος  απορριμματοφόρων) ,αδυνατώντας  να καταλάβει πως η μνήμη (κτίρια, γειτονιές, παραδόσεις, πολιτισμός  ) αφηγείται την πόλη και η  μνήμη της πόλης ενώνεται  με το σήμερα, με τους ανθρώπους της.
Πανηγυρίζει γιατί το ΚΑΣ εγκρίνει τις κατεδαφίσεις της υψικαμίνου και του κτιρίου των αποθηκών στο εργοστάσιο Ξυστρή…,αντί να υπερασπιστεί την πολλή και τη ιστορία της, χαίρεται για την καταστροφή της και την δικαίωση των εμμονών και των ανοησιών του.


Το  ΤΕΙ πληρώνοντας τα ηλικιακά  και εμμονικά  καπρίτσια του Δημάρχου, έχει αφεθεί χωρίς βοήθεια, με εχθρική την στάση του προς το ΤΕΙ της πρωτεύουσας  λέγοντας κατά καιρούς «Να τα μαζέψουν και να φύγουν», «Με τα απολιθώματα του ΤΕΙ Πύργου δεν πρόκειται να ασχοληθώ», δεν διεκδικήθηκε  επαναφορά του τμήματος  Πληροφορικής  & ΜΜΕ, ούτε  η  αυτόνομη σχολή ΤΕΙ (με σχέδιο και σοβαρή προετοιμασία), για δε πανεπιστημιακό τμήμα ούτε λόγος δεν γίνεται…

Χωρίς χώρους άθλησης, το κολυμβητήριο κλειστό( στην Αμαλιάδα πηγαίνουν τα παιδιά…), το Κλειστό του Κούβελου παρατημένο (εκτός από ένα ξάρισμα  και το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου  με κουβάδες όταν βρέχει, τα Στάδια των χωριών στην  τύχη τους και με μοναδική προστασία την αγάπη και το μεράκι των Συλλόγων.

Οι ακτές ακαθάριστες, αφρόντιστες και εγκαταλελειμμένες, χωρίς καμία προσπάθεια να πάρουν «Γαλάζια Σημαία» (μόνο το Aldemar παίρνει με δικές του πρωτοβουλίες).

Η προσπάθεια επίδειξης κάποιου έργου έχει τελευταία επικεντρωθεί ( με πολλές και πάλι συσκέψεις )  στην  νέα μεγάλη ιδέα  «Να έρθουν τουρίστες της κρουαζιέρας τον Πύργο» με την δημιουργία χώρων στάθμευσης των λεωφορείων, με τουριστικούς οδηγούς  και χάρτες  και περιπάτους στο ιστορικό κέντρο του Πύργου.
Η ανοησία και το παραμύθι στο  απόγειο.
Πιο ιστορικό κέντρο (που δεν το ξέρω)  εκτός  από άθλιους δρόμους, χωρίς τίποτα το ενδιαφέρον να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, επισκέπτες  (φανταστείτε) μέσα στο λιοπύρι ( και ηλικιωμένοι )αφού έχουν υποστεί μια διαδρομή από το Κατάκολο έως τον Πύργου θαυμάζοντας τα μποστάνια και τα αραποσίτια  (σε ανοικτά και ξέσκεπα λεωφορεία..)  θα ξεκινούν ( από το σιδηροδρομικό σταθμό ή την Μανωλοπούλου)  ποδαράτο, να δουν τι, τι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Τις καφετέριες, τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τα ρουχάδικα  κλπ , που όλα καλά, όμορφα και γουστόζικα  για μας, αλλά για τους τουρίστες. Και όλα αυτά για να καταλήξουν στο αρχαιολογικό μουσείο και πάλι ποδαράτο να επιστρέψουν στο σιδηροδρομικό σταθμό …
Τι  να πεις, εκτός  από το ότι οι Πυργιώτες τρώνε κουτόχορτο και οι τουρίστες είναι γαλιά.

Επανέρχεται στις εμμονές ( μόνο ? ) για τα υπόγεια παρκινγκ και σκάψιμο του Επαρχείου για να καταστρέψει ένα σημείο που ορίζει  και σηματοδοτεί τον Πύργο, τον Λόφο του Επαρχείου( και δεν μιλά κανείς).
Νομίζει ο μωρός πως ανάπτυξη είναι μόνο οι κυβόλιθοι  και πλακοστρώσεις, δεν βλέπει, μια πόλη χωρίς κίνηση, με κλειστά ένα στα δύο καταστήματα και επιχειρήσεις, καμία βιοτεχνία, με την αγροτική του οικονομία να καταρρέει.
Αυτοπαρουσιάζεται σαν μέγας οργανωτής (τρομάρα του) και κόντεψε να καεί η πόλη από μια μικρή φωτιά στον οδό Καταραχίου αυτός  με τις πολλές συσκέψεις και τα πολλά έξοδα (….)για την Πολιτική Προστασία.

Είναι φανερό επίσης ότι γίνεται προσπάθεια από διάφορους κύκλους (πολιτικούς οικονομικούς, εκδοτικούς κλπ), με ψευτοδραστηριότητες και  με επικοινωνιακά τερτίπια να υποστυλωθεί το καταρρακωμένο κύρος του Δημάρχου Πύργου, να επιδειχθεί κάποιο παραγόμενο έργο.

Η παρουσίαση  του Γαβρίλη Λιατσή ως δραστήριου, οραματιστή, λαϊκό πολιτικό εξελίσσεται  πλήρως.

Έχουν  στρατευθεί κυρίως τα μέσα ενημέρωσης που δουλικά προβάλουν  τα ελάχιστα που δήθεν κάνει, δεν ασκούν καμία κριτική ( καμία, μα καμία, λες και  είναι ο δήμος πρότυπο και πρωτοπόρος παγκοσμίως ), υμνούν τον Δήμαρχο, κρύβουν τα ασχήμιες, τις  ωραιοποιούν  με  πρωτοσέλιδα, με στημένα ρεπορτάζ  και θετικά σχόλια πολλά.

Βέβαια όλα στο πλαίσιο των καλών και στενών σχέσεων τους με τον Γαβρίλη Λιατσή.

Στο ένα μέσο έχει η δοθεί η προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ικανοποιώντας την μωροφιλοδοξία του να γίνει κάτι  επί  τέλους κοινωνικά ορατό,  η ανεξέλεγκτη διαχείριση  των οικονομικών (αναθέσεις επί  αναθέσεων, αλλαγή Τραπεζών,  ατελείωτες δαπάνες για εκδηλώσεις, πυροτεχνήματα, αγορά αυτοκινήτου, καύσιμα πολλά πάρα πολλά, πληρωμή υπηρεσιών πολλαπλής χρήσης και χρησιμότητας), συμβούλους ,αποζημιώσεις, οδοιπορικά,  αλλά και η κατασκευή του προεδρικού μεγάρου (πρόεδρος χωρίς αρχοντικό δεν πάει… ).
Αυτός που δεν έχει πραγματοποιήσει ή μελετήσει κανένα έργο( με δικαιολογία ότι δεν έχει προσωπικό-λες και οι προηγούμενοι είχαν, αλλά αυτοί είχαν νιονιό και ικανότητες…  ,
αυτός, το ίδιον της ανικανότητας,
το μόνο που ξέρει είναι,
να ξοδεύει τα χρήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (άνευ ελέγχου),
να δημιουργεί μια αυλή έμμισθων,
να καταστρέφει το γηπεδάκι στο αλσύλλιο για να το παραχωρήσει στα …τέρατα της κακογουστιάς (αυτά που διαφημίζει καθημερινά από τα Μέσα ενημέρωσης του),
να σταματά  την λειτουργία του Γραφείου Πληροφοριών(κιόσκι) και την ενημέρωση των τουριστών,
να καταργεί το shuttle-bus( λεωφορείο μεταφοράς τουριστών από το σημείο πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων στον οικιστικό ιστό)  με αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των τουριστών  και τις λιποθυμίες,  
να είναι ανύπαρκτες οι δημόσιες  τουαλέτες(!) και
επίσης να είναι  ανύπαρκτη η οργανωμένη  παραλία  για τους τουρίστες ( και τόσα άλλα θα τα πούμε προσεχώς…)

Στα άλλα μέσα ενημέρωσης, διαφημίσεις, καταχωρήσεις, αναθέσεις  και διαφύλαξη του ωφέλιμου επιχειρηματικά χώρου ..τους

… και η αντιπολίτευση στο Δήμο…
Απούσα  ( της Αριστεράς το ένα κομμάτι σε ντροπιαστική διάλυση το άλλο σε αφωνία),
Ελεγχόμενη  ( πως αλλιώς ?  όταν είναι υπάλληλος του προκλητικά  ευνοημένου αφεντικού του και τα μέσα που διευθύνει υποστηρίζουν τον Δήμαρχο και χωρίς να τολμά να κριτικάρει-του έχει απαγορευτεί..)

Ανίκανη και Εξουσιολάγνα  όπως  ο πολιτικός καιροσκόπος (ΠΑΣΟΚ, αίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και τώρα κατά ΝΔ μεριά)  και με μηδενική προσφορά στον τόπο που επιθυμεί να αποκτήσει και πάλι καρέκλα και να συνεχίσει την  μηδενική και ανύπαρκτη προσφορά στον τόπο, που άλλωστε είναι συνυπεύθυνος για το φαινόμενο Λιατσή (το υποστήριξε στις εκλογικές του αναμετρήσεις με Μπράμο και Κυριαζή).Αυτός που κάνει κριτική ( πχ για τα απορρίμματα  και σωστά…) αλλά ξεχνά να αναφέρει τι έκανε (δηλαδή δεν έκανε τίποτα)  ως βουλευτής  επί 15 χρόνια…

Ο Γαβρίλης Λιατσής,
  πέρα από τις μπουρδολογίες, τα παχιά  λόγια για σχεδιασμούς και έργα,  την θλιβερή παρουσία του παριστάνοντας  το δραστήριο, αποτελεσματικό   και ενεργητικό(την μια ποζάρει υπογράφοντας ένα χαρτί, την άλλη πετάγεται μέχρι το επαρχείο και φωτογραφίζεται),
θυμίζει ξεμωραμένους γέρους, που λένε με στόμφο «θα σου δείξω εγώ και θα σου κάνω…», αποπνέει το γελοίο, προκαλεί τον  γέλωτα και  δεν μπορεί να κρύψει την μοιραιότητα του  και ότι έχει καταστεί  ο πλέον αποτυχημένος και καταστροφικός δήμαρχος για τον Πύργο και ότι δεν έχει την αξιοπρέπεια  να πάει σπίτι του, πριν ισοπεδώσει τον Πύργο και τον Δήμο !

Είναι τόσο μα τόσο μωροξιπασμένος που δηλώνει : «ότι βλέπω λίγο πιο μπροστά από όσο πρέπει», παριστάνοντας τον superman  και τον οραματιστή…!!!
και του λείπει τόσο μα τόσο η αυτογνωσία  που δηλώνει (επίσης):
«ο δήμαρχος θα πρέπει να έχει παιδεία,  ταλέντο, γνώσεις, διάθεση, έμπνευση και πάνω απ’ όλα να είναι άνθρωπος» ( ναι αυτά πιστεύει πως είναι Λιατσής, ο …άνθρωπος….!!!) που ναι το καλάμι το έχει, καθρέπτη συνείδησης δεν έχει (μάλλον αυτή έχει εκλείψει…)

Οι καταστροφείς του Πύργου διαβαίνουν και θερίζουν με «άρματα δρεπανηφόρα» και τελειώνουν  τον Δήμο μας, τον Πύργο , την πρωτεύουσα της Ηλείας.

((Στο επόμενο σημείωμα μας για το: «Υπάρχει μέλλον ;»…  )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου