Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΕΝΦΙΑ: Το πολιτικό ψεύδος και η πολιτική εξαπάτηση του πολιτικού συστήματος και των Ηλείων βουλευτών(και άλλων)

ΕΝΦΙΑ: Το πολιτικό ψεύδος και  η πολιτική εξαπάτηση του πολιτικού συστήματος και των Ηλείων βουλευτών(και άλλων)




Επειδή η υποκρισία ορισμένων ξεχειλίζει και το ψέμα φορά την μάσκα της αλήθειας,  καλό είναι να ειπωθούν  ορισμένες αλήθειες.
Αναφέρομαι στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, αυτού του φόρου εξόντωσης των Ελλήνων, του φόρου  κατοχής της κάθε ακίνητης περιουσίας (εκτός των παπάδων και του Αγίου Όρους).

Διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία (και δηλώνει πως θα τον μειώσει), καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ (ή  Δημοκρατική Συμπαράταξη ή όπως αλλιώς θα ονοματισθεί), έλεγε πως θα τον καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως  ο ΕΝΦΙΑ παραμένει σταθερός και ανυποχώρητος και κατατρώει το πενιχρό εισόδημα των Ελλήνων ορμάει να το εισπράξει και από τους άνεργους και τους φτωχούς.

Όλοι τους έχουν ως «πολιτική αρχών» την κυβίστηση, η κωλοτούμπα, το άλλα λέω κι άλλα κάνω, την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία, την κοροϊδία, το πολιτικό ψέμα και την πολιτική υποκρισία αυτά που συνιστούν πολιτική απάτη και πολιτική βρωμιά.

Εμπνευστής και επαιρόμενος  για αυτό το Σεπτεμβρίου του 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (δηλαδή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ) , παρουσίαζε στη Θεσσαλονίκη έναν …έκτακτο φόρο ακινήτων, το περίφημο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ  το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Χώρων/ ΕΕΤΗΔΕ» το οποίο και εφάρμοσε…
Οι τότε βουλευτές Ηλείας  του ΠΑΣΟΚ Αντωνακόπουλος Τάκης,  Δημητρουλόπουλος Τάκης, Κατρίνης Μιχάλης και Κουτσούκος Γιάννης το υποστήριξαν και το αποδέχτηκαν.

Τον  Ιούλιο του 2013, επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα και  συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ  «τελειώνει» το  ΕΕΤΗΔΕ και μετονομάζεται  σε  «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων», τον γνωστό ΕΝΦΙΑ και  ψηφίζεται από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ( καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, παρών ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ )
Οι Ηλείοι βουλευτές που ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ στο θερινό τμήμα της Βουλή τον Ιούλιο του  2013 είναι : Τζαβάρας Κώστας της ΝΔ, Κοντογιάννης Γιώργος της ΝΔ και Κουτσούκος  Γιάννης του ΠΑΣΟΚ.(παρατίθεται κατάλογος..)

Στις 2ι Δεκεμβρίου του 2013, με 152 «ναι» ο ΕΝΦΙΑ ψηφίστηκε από τη ολομέλεια της Βουλής από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.(παρατίθεται μέρος των επισήμων πρακτικών της Βουλής με ονόματα και όπου Ν=Ναι και όπου=Όχι)
Οι Ηλείοι βουλευτές που ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή τον Δεκέμβριο του  2013 είναι : Τζαβάρας Κώστας της ΝΔ, Αυγερινοπούλου Διονυσία  Θεοδώρα της ΝΔ,  Κοντογιάννης Γιώργος της ΝΔ, Μαρίνος Ανδρέας της ΝΔ και Κουτσούκος  Γιάννης του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ως αντιπολίτευση το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ  και έκανε αλλεπάλληλές κινητοποιήσεις και δράσεις κατά με πιο χαρακτηριστική αυτή που ο νυν υπουργός οικονομικών και εφαρμοστής του ΕΝΦΙΑ διαδήλωνε με κεντρικό σύνθημα «Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»



H δέσμευση για άμεση κατάργηση του επαχθούς φόρου ήταν ένα από τα δυνατά προεκλογικά «χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο τα στελέχη του κόμματος πριν από τις κάλπες αλλά και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του διαβεβαίωναν περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασής του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

«Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Θέλω, όμως, εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Καλώ όλους τους πολίτες στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένες τις ασφυκτικές πιέσεις που υφιστάμεθα να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις που αντιστοιχούν στο φόρο του 2014. Το 2015, όμως, δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση» δήλωνε ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στις 8 Φεβρουαρίου.

Και μετά  ήρθαν τα μνημόνια και ψήφισαν ολοσούμπιτοι οι ΣΥΡΙΖΑιοι βουλευτές την συνέχιση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσαν, οι άθλιοι.. ( τη βοηθεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το τρίτο  μνημόνιο)
Οι βουλευτές Ηλείας που ψήφισαν την συνέχιση του ΕΝΦΙΑ   είναι :Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας

Και όπως ανάφερε σε ένα άρθρο του ο Δημήτρης  Μηλάκας :
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι μόνο ένα, το τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα του εξευτελισμού των θεσμών και των διαδικασιών . με αυτόν τον ξεφτιλισμένο τρόπο κυβερνάται η χώρα από κότες που ψηφίζουν (χωρίς να έχουν διαβάσει) μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Όταν δεν είναι δυνατό να κρυφτούν (οι κότες) κάνουν την καρδιά τους πέτρα και ψηφίζουν με τα δυο χέρια περικοπές, απολύσεις και καταστροφή.  «Για το καλό μας» και για να «σωθεί η πατρίδα» και για να μην «επιστρέψουμε στη δραχμή». Πάνω απ όλα και για τη ριμάδα την (βουλευτική) αποζημίωσή τους, ρε γαμώ το…
Ξεφτίλα»

Στους παραπάνω  πολιτικούς απατεώνες περιλαμβάνονται τα κάθε είδους χανουμάκια και οδαλίσκες του συστήματος, που ονομάζονται Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Σύμβουλοι ( και  επιδιώκοντες να γίνουν ) που δεν έχουν πει τίποτα, δεν έχουν καταγγείλει ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, φόρους, λιτότητα, φτώχεια και μνημόνια. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν και δεν βγάζουν. Μάλλον γιατί αυτοί την βγάζουν καλά…

Το πολιτικό ψεύδος, η πολιτική εξαπάτηση (όποια μεταμφίεση κι αν χρησιμοποιεί) είναι η απόδειξη όχι μόνο της πολιτικής αναξιοπρέπειας εκείνου που το μεταχειρίζονται, μα και της ιδιοτέλειας των συμφερόντων που εξυπηρετεί …

Και για του πολίτες, που τα ανέχονται, δεν αγανακτούν ,δεν αντιδρούν αλλά ι ακολουθούν και ψηφίζουν (και θα …) όλον αυτό το συρφετό των απατεώνων, λέγεται « εθισμός στην απάτη», την συνηθίζουν ( την απάτη), την θεωρούν σαν κάτι «φυσιολογικό» και αυτό είναι  πιο άσχημο  από την ίδια την εξαπάτηση. Και όπως έλεγε ο Καμύ: «Πιο τραγικό κι από τη δυστυχία είναι να συνηθίσεις τη δυστυχία.»

1 σχόλιο:

  1. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ,,, ΑΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΑ ΚΑΝΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΕΧΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑ'Ι' ,,,,, ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΗ ΜΕ ΤΟ ΖΩΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ,, ΡΩΤΑΩ ΑΥΤΟΣ ΤΡΩ'Ι' ,,,, ΤΟ ΦΤΩΧΩ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩ'Ι' ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή